Baie

10 cele mai neașteptate decorațiuni din casele în care am fost

  Chiar dacă în comerț există o mie și una de obiecte decorative, în toate formele, culorile și pentru toate gusturile, tot mai interesante sunt obiectele găsite, recuperate sau improvizate. Hai să vezi ce decorațiuni interesante – ori obiecte cu valoare decorativă – am descoperit în aceste zece locuințe.

  Vaze, statuete, cărți vezi în casele tuturor. Dar nu și obiecte precum un crucifix înalt de un metru, o furcă veche folosită pe post de decor ori un fotoliu în formă de mână. Dar deja e greu să-ți imaginezi lucrurile pe care le-am enumerat, deci mai bine vezi cu ochii tăi ce mai folosesc oamenii, fie ei designeri sau nu, pe post de decorațiuni.

  1. Fotoliul în formă de mână

  decoratiuni
  Canapeaua din living este de prin anii ’80 și a fost retapițată de Anna

  Anna Chițan, designer de interior la Annterior Studio și owner Heartwood, locuiește într-un apartament cu trei camere din Cotroceni pe care l-a amenajat singură. Una dintre cele mai surprinzătoare piese din livingul Annei este fotoliul din lemn în formă de mână, care schimbă complet atmosfera încăperii. Despre el spune „că nu este neapărat util, dar este sculptural și decorativ”.

  2. Furca veche a bunicii

  casă pe pământ cu șemineu
  În dreapta șemineului sunt expuse câteva lucrări de-ale Aliei, iar în stânga se află o furcă veche, de la bunica lui Daniel

  Alia Bakutayan și Daniel Tufiș sunt artiști și designeri la Val Decor, iar la ei acasă s-au inspirat foarte mult din stilul japonez. Însă furca veche din dreptul șemineului din living e cât se poate de românească. A aparținut bunicii lui Daniel, iar acum o folosesc alături de alte decorațiuni cu texturi și culori simple, cât se poate de naturale, precum un butuc de lemn din Transilvania sau două lucrări ale Aliei care seamănă cu suprafața lunii.

  3. Tapetul din adeverințe vechi de la 1800

  DIY lperete tapetat
  Un perete din living este tapetat cu adeverințe vechi de la 1800

  Casa Ochișoru nu e ca orice altă casă obișnuită din București. Bogdan Voicu a cumpărat-o în 2002, a renovat-o și a amenajat-o cu o mulțime de obiecte vechi, recondiționate și salvate. Dintre toate, cel mai mult ne-a atras atenția un perete tapetat cu adeverințe de la 1800, recuperate de tatăl lui Bogdan dintr-un pod de școală din Sibiu. Dă un accent vintage livingului și cu siguranță e subiect de conversație interesant de fiecare dată când are invitați.

  4. Tăblia de pat făcută din uși

  Dormitor Anca Dumitrescu
  Tăblia patului e făcută din două uși de lemn

  Acasă la Anca Dumitrescu parcă plutește un aer parizian. Nu e întâmplător, se resimte preferința ei pentru stilul franțuzesc, dar și apartamentul cu vedere spre Muzeul Enescu e de așa natură. Însă cada de pe hol nu e singurul element-surpriză din amenajarea gândită de Anca. Ne-a sărit în ochi tăblia patului din dormitor, făcută din două uși din lemn.

  5. Covorul de pe perete

  amenajari dormitoare stil scandinav
  Idei cool de amenajări pentru dormitoare: tapiserie în loc de tăblie de pat

  Dacă tăblia făcută din uși din lemn ți s-a părut interesantă, posibil să-ți placă și varianta Sânzianei Pop de tăblie. În dormitorul apartamentului ei cu trei camere din București, a bătut în cuie un covor supradimensionat, cu blocuri de culoare, care acum îi oferă tot confortul de care are nevoie la dormit. L-a cumpărat de la The Home, de la brandul Ferm Living.

  6. Crucifixul înalt de un metru, suspendat pe perete

  perete negru in dormitor casa adela chivarean
  În dormitor, un perete e negru, iar restul sunt decorați cu tot felul de tablouri și obiecte vechi

  Dacă tot vorbim de dormitor, cu siguranță merită menționat și al Adelei Chivărean, designer de interior și restaurator în atelierul ei, The Wood Doctor. Adela nu doar că are un perete negru-tuci, dar a instalat pe el și un crucifix înalt de un metru. Dacă pare un pic sumbru, este pentru că Adelei îi plac foarte mult obiectele vechi și are în casă tot felul de portrete vechi recuperate de cine-mai-știe-unde cu oameni pe care nu i-a cunoscut niciodată și pe care le ține pe post de decorațiuni.

  7. Tabloul cu Eminescu la bustul gol

  amenajare modernă
  Galerie de artă românească, într-o casă modernă

  Mauro Rota este un producător de haine italian care s-a mutat în România în 1993. Locuiește într-o casă din Sisești care este o adevărată colecție de artă românească contemporană. Dar cel mai mult ne-a surprins tabloul cu Eminescu de pe casa scării. Poetul e portretizat la bustul gol, în culorile tricolorului, iar Mauro l-a agățat printre operele artiștilor români pe care îi apreciază: Gili Mocanu, Roman Tolici sau Nistor Coita.

  8. Tapetul cu cai din zona de dining

  idei amenajare living mic
  În living, designerul a ales un fototapet de impact marca Artgeist

  Designerul Simona Ungurean a amenajat acest aparament din Târgu Mureș pentru potențiali chiriași. Întregul spațiu are un aer industrial, dar dacă ar fi un element care să atragă atenția celor care își caută o casă, acela este cu siguranță fototapetul cu cai din zona de dining. L-a cumpărat de pe eMAG de la Artgeist și a mizat pe el pentru impactul vizual pe care îl are în încăpere.

  9. Chiuveta pictată manual în Mexic

  amenajare apartament titan maria ionescu
  Marina și-a dorit foarte mult acest lavoar pictat manual în Mexic.

  Chiar dacă nu se încadrează în categoria decorațiuni, această chiuvetă pictată manual în Mexic are o valoare decorativă destul de mare. Marina Ionescu, proprietara acestui apartament cu trei camere din Titan, a găsit-o pe OLX și și-a dorit foarte mult să o aibă la ea acasă. Așa că a cumpărat-o și a instalat-o în baie, unde iese în evidență datorită faptului că finisajele sunt preponderent albe.

  10. Mestecenii de la capul patului

  mesteceni în casă amenajare dormitor
  Un apartament din Iancului cu o pădure de mesteceni în dormitor

  De parcă baldachinul nu era destul de interesant, designerul de interior Anamaria Căpățineanu a montat în dormitorul ei o întreagă pădure de mesteceni. A instalat trunchiurile de copaci la capul patului, într-o nișă în perete, în spatele mobilierului și al voalului folosit pe post de baldachin. „Datorită culorii lor albicioase, trunchiurile de mesteceni se potrivesc de minune într-o amenajare interioară. Le-am folosit în dormitor pe un fundal gri, pentru a le pune în valoare cât mai bine”, explică Anamaria.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 cele mai neașteptate decorațiuni din casele în care am fost