LIFE

VIDEO Transformarea unei case vagon din anii ‘40 în cel mai cool spațiu din nord-estul Capitalei

publicat pe 12 oct. 2019

    Un pasionat de design interior a transformat o casă vagon, cu o compartimentare dificilă, într-una dintre cele mai faine locuințe din București. A ajuns de la o idee, la un spațiu în care uneori au loc  întâlniri cu circuit închis, ședințe foto și workshop-uri.

    În 2002, Bogdan Voicu a cumpărat o casă construită în anii ‘40, în stil vagon. Structura casei, veche și nu foarte practică, i-a pus probleme în procesul de amenajare, dar rezultatul este unul spectaculos.

    În prezent, Bogdan locuiește în casa Ochişoru (așa e botezată), dar – din când în când – aici au loc filmări, ședințe foto, mici întâlniri sau workshop-uri. 

    Curte Ochisoru
    Cea mai mare provocare: grădina. La momentul cumpărării casei, curtea era în întregime betonată

    Designul de la Ochișoru este într-o continuă schimbare

    A lucrat în jur de cinci ani la renovarea interiorului, ca să ajungă la amenajarea din prezent. Însă la Ochișoru totul evoluează și se schimbă de la an la an.
    Bogdan a desfiinţat podul de deasupra livingului, căruia i-a oferit mai multă lumină printr-o fereastră de mansardă și a schimbat ordinea camerelor până a ajuns la o structură mai aproape de cea clasică: un dormitor, un living, o bucătărie și o baie. 

    Permanenta dinamică face ca la Ochișoru să fie îmbinate elemente din mai multe stiluri de design, de la marin la nordic, cu un pic de vintage între. Rezultatul arată fresh, are mult succes pe rețelele de socializare, iar în același timp e și foarte potrivit pentru locuire.

    Atracția spațiului constă în combinația între piese recondiționate, mobilă de designer și obiecte mass market

    Piese de mobilier din familie, recondiționate

    Ce diferenţiază casa Ochișoru de restul caselor din București este setup-ul creat cu obiecte recondiţionate şi reinterpretate. În living, Bogdan a tapetat un perete cu adeverințe vechi de la 1800, adunate de tatăl său dintr-un pod de scoală din Sibiu.

    De altfel, câteva dintre obiectele din living sunt moștenite din familie: masa de cafea a fost realizată dintr-o scândură culeasă din șopronul bunicilor, cu ajutorul designerului Ciprian Manda,  iar ilustrațiile tradiționale înrămate sunt dintr-un album vechi de ornamentică populară al mamei lui. 

    DIY lperete tapetat
    Un perete din living este tapetat cu adeverințe vechi de la 1800

    Cele mai multe obiecte salvate de te miri unde decorează acum foișorul din curte. De la geamanduri abandonate culese de pe plajă și transformate în lămpi, până la cufere adunate din gunoaie şi recondiţionate.

    Fostul garaj a fost transformat în living de vară

    Proprietarul a făcut din garaj un living de vară. Aici a pus o tablă adusă de furtună în curtea Ochişorului, transformată în decoraţiune de perete și o masă pe care a făcut-o din capacul unui butoi.

    Spectaculosul spațiului vine tocmai din combinația dintre piese recondiționate, mobilă de designer și obiecte mass market. Același loc găzduiește abajururi Le Klint, un brand danez de tradiție, table ruginite, o canapea IKEA sau o masă Tripp Trapp Denmark, un alt brand din rândul celor de înaltă clasă. 

     „Costurile pieselor de design cu D mare sunt o investiţie în sine, o investiţie pe care, atunci când se poate, o recomandăm. Ele nu garantează personalitatea, ele garantează o calitate extraordinară. Noi am testat această calitate pentru că piesele de care vă vorbim sunt aici de zece ani.”, povestește Mădălina Georgescu, membră a echipei de la Ochișoru.

    Chestionar cu idei bune

    Inspirație: Marea.

    Cea mai mare provocare: Grădina. La momentul cumpărării casei, curtea era în întregime betonată. Am îndepărtat cu greu cimentul şi l-am înlocuit cu nisip și pământ.

    Elementul preferat: Șemineul pe timp de iarnă şi masa din grădină, de unde se vede toată curtea, pe timp de vară. 

    Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Un loc capătă personalitate cât timp te implici în amenajarea lui. Nu este uşor să recondiţionezi obiecte și să le reinterpretezi creativ, iar adesea această operaţiune implica şi un buget considerabil, dar poţi experimenta combinaţii până când găseşti estetica potrivită pentru colţul care te face fericit atunci când vii acasă. 

     

    Subscribe
    Notify of
    guest
    2 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alina
    Alina
    4 years ago

    As fi vrut sa văd mai multe poze..

    Cezara Palade
    Admin
    4 years ago
    Reply to  Alina

    Bună, Alina! Până recent am avut o problemă cu video-ul la acest articol, însă de acum este disponibil. Sper să compenseze lipsa pozelor 🙂

    icon

    VIDEO Transformarea unei case vagon din anii ‘40 în cel mai cool spațiu din ...