Bucătărie

5 soluții de depozitare pentru bucătărie atunci când ai nevoie de spațiu

  Fie că îți place sau nu să gătești, bucătăria e un spațiu important din casă, în care se creează haos cel mai repede. Dacă e mică sau dacă pur si simplu vrei să îți organizezi mai bine spațiul, câteva soluții de depozitare pentru bucătărie îți vor rezolva problema.

  Nu toate apartamentele au bucătării generoase, iar unele garsonierele te obligă să te descurci uneori în mai puțin de trei metri pătrați. Cum faci, atunci, să folosești spațiul cât mai eficient și să mai ai și loc să îți bei cafeaua? Încearcă măcar una dintre aceste soluții de depozitare pentru bucătărie.

  Depozitează pe vertical

  Dacă nu ai spațiu în bucătărie, optează pentru dulapuri mai înalte și mai înguste decât cele standard. Compartimentează-le în funcție de nevoile tale și ai grijă la numărul rafturilor și sertarelor: prea multe te vor lăsa fără spațiu, de fapt.

  Depozitează tot ce e comestibil și nu intră în frigider în cutii sau coșuri, pe suport vertical.

  Folosește cutii

  solutii de depozitare pentru bucatarie caserole
  Organizează cutiile și caserolele pe un suport vertical

  Suntem obișnuiți să punem fructele și legumele în frigider atunci când ne întoarcem de la piață, dar nu acolo e locul lor. Ține-le în bucătărie, la temperatura camerei, în cutii sau coșuri pe care le poți organiza pe un suport vertical.

  Acordă atenție și cutiilor în care păstrezi cerealele, cafeaua, zahărul și condimentele: alege-le cât mai înguste, dar înalte, cu un sistem de deschidere simplu.

  Improvizează în spațiile goale

  De obicei, bucătăriile spațioase au în mijloc o insulă de gătit în jurul căreia sunt atârnate toate ustensilele necesare. Chiar dacă abia ai spațiu pentru o masă, darămite pentru o insulă echipată full, există soluții de depozitare pentru bucătărie: pereții.

  Dacă ai porțiuni goale de perete în zona în care gătești, pune pe ele suporturi pe care să poți agăța tigăile sau oalele. Poți cumpăra un panou gândit pentru așa ceva sau te poți juca și îți poți construi de la zero accesoriile.

  Dacă nu riști să aglomerezi prea mult, prinde panouri de agățat ustensile pe interiorul ușilor de la dulap și pe laterala exterioară. Bonus, ia o etajeră pentru spațiul de deasupra chiuvetei, cu spațiu pentru bureți, detergent și sul de prosoape de bucătărie. Pe lângă partea estetică, îți lasă mai mult spațiu pe chiuvetă sau blat.

  Folosește pereții și pentru rafturi pe care să îți așezi toate lucrurile care nu-și mai găsesc locul în dulapuri. Rafturile prinse direct în perete te obligă la ordine și pot fi pe dimensiunea/culoarea/textura alese de tine, în funcție de cum se potrivesc spațiului tău.

  Foloșește rafturi

  solutii de depozitare pentru bucatarie rafturi
  Montează rafturi pe pereții bucătăriei
  Foto; Ikea

  Nu îți poți acoperi toată bucătăria cu rafturi, dar amplasează-le eficient și nici nu vei mai simți nevoia de dulapuri. Încearcă să așezi pe rafturi tot ce folosești constant: condimente, cafea, verdețuri depozitate în coșuri, fafurii și căni sau pahare.

  Rafturile sunt printre cele mai eficiente soluții de depozitare pentru bucătărie, dar dacă le așezi pe toate mai jos de jumătatea peretelui, camera va arăta încărcată și vei tăia din spațiul de mișcare.

  Împarte pe categorii

  Vesela, tacâmurile și ustensilele de gătit ocupă și mai mult spațiu dacă nu le organizezi cât mai bine pe categorii/dimensiuni/sertare. Ca să poți îndesa cât mai multe într-un sertar, în care să și găsești orice dintr-o mișcare, adaugă compartimente în interiorul lui.

  Așază oalele, castroanele, tigăile și paharele unele în altele, încât să ocupi spațiu pe verticală și ordonează-le în dulap în funcție de cât de des le folosești. Cu cât răscolești mai puțin, cu atât păstrezi mai mult ordine, iar cu toate aceste soluții de depozitare pentru bucătărie, cu siguranță reușești să îți organizezi mai bine spațiul.

  Foto: Unsplash/Pexels

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 soluții de depozitare pentru bucătărie atunci când ai nevoie de spațiu