DESIGN INTERIOR

Cum îți poți transforma casa prin aplicarea unui tapet peste vopsea lavabilă

publicat pe 24 iun. 2024

  Da, se poate aplica tapet peste vopseaua lavabilă. Metoda este una care personalizează rapid un spațiu și îi conferă un aspect original. Uite cum îți poți transforma casa prin aplicarea unui tapet peste vopseaua lavabilă. Avantajele sunt unele cu efect rapid, iar schimbarea vizuală în spațiu este evidentă. Detalii în articol. 

  Tapetul aplicat peste vopseaua lavabilă îți poate transforma cu totul designul interior al casei. Camera cu tapet devine un punct central de atracție. Iar procesul în sine de aplicare nu este greu și redefinește percepția asupra spațiului. 

  Avantajele aplicării tapetului peste vopseaua lavabilă

  aplicare tapet peste vopsea lavabila in bucatarie
  Aplicarea tapetului este o metodă practică și economică de redecorare

  Aplicarea tapetului peste vopseaua lavabilă de pe pereți este o practică tot mai des întâlnită. Presupune o tehnică de redecorare rapidă, cu efect de schimbare vizuală imediată în spațiu. 

  Proprietarii apelează la această soluție rapidă pentru a economisi timp și resurse sau pentru a da un design unic și original unei camere. De altfel, o cameră decorată cu tapet sau fototapet duce către o îndrăzneală generală în designul interior al locuinței. 

  Iată care sunt principalele avantaje ale aplicării tapetului peste vopseaua lavabilă: 

  • Economie: Aplicarea tapetului peste vopsea te scutește de necesitatea de a îndepărta vopseaua existentă, economisind astfel timp și efort considerabil. De asemenea, tapetul poate acoperi imperfecțiuni minore ale peretelui, cum ar fi mici crăpături sau zgârieturi, fără a necesita reparații extensive; 
  • Flexibilitate în design: Tapetul oferă o gamă largă de modele, texturi și culori care pot transforma complet aspectul unei camere. În comparație cu vopseaua, tapetul permite crearea unor efecte vizuale mai complexe și sofisticate; 
  • Durabilitate: Tapetul de calitate poate avea o durată de viață mai lungă decât vopseaua lavabilă, mai ales în zonele cu umiditate ridicată. De asemenea, tapetul este mai rezistent la zgârieturi și pete.

  Cum se aplică tapetul peste lavabilă

  tapet aplicat peste vopsea lavavbila in baie
  Tapetul schimba percepția asupra camerei

  Poți aplica singur tapetul peste vopseaua lavabilă. Kit-urile vin, de regulă, cu instrucțiuni precise. Important este să le respecți întocmai și să ai adezivul potrivit pentru tipul de tapet ales. 

  Pregătirea peretelui

  Înainte de aplicare tapetului, peretele trebuie șters de praf, fără ca suprafața să îi fie zgâriată. Apoi, peretele trebuie curățat cu cârpă umedă. 

  După ce peretele s-a uscat, trebuie să repari micile imperfecțiuni care sunt vizibile sau care pot apărea. Suprafața peretului trebuie șlefuită, după care trebuie să aplici un strat uniform de glet. Odată cu uscarea gletului, treci la aplicarea unui strat de amorsă care să asigure aderența tapetului. 

  Aplicare și decorațiuni

  După uscarea amorsei, aplica pasta adezivă specifică tapetului ales. Urmează instrucțiunile cu care tapetul vine și pune-l pe perete. Lasă un surplus de tapet pentru a fi sigur că acoperi tot perete. 

  Pentru un design aparte, aplică cornișe decorative pentru tavan. Tapetul sau fototapetul sunt puse bine în evidențe de aceste elemente de decorațiune interioară. Sunt elegante și oferă originalitate camerei. 

  În ce situații nu se pune tapet peste vopseaua lavabilă

  Există câteva situații în care aplicarea tapetului peste vopseaua lavabilă nu este recomandată:

  • Vopseaua lavabilă este deteriorată: dacă vopseaua lavabilă este deteriorată, crăpată sau exfoliată, atunci tapetul nu va sta pe perete, iar rezultatul va fi nesatisfăcător; 
  • Umiditate ridicată: un grad mare al umidității în camera în care vrei să pui tapetul duce la dezlipirea lui timpurie. Dacă vrei să aplici tapet în baie sau în bucătărie, atunci e indicat să utilizezi materiale speciale rezistente la umiditate sau să îndepărtezi vopseaua și să pregătești corespunzător suprafața; 
  • Vopsea proaspăt aplicată: tapetul nu trebuie aplicat peste vopsea lavabilă proaspăt aplicată. Este recomandat să aștepți cel puțin 30 de zile pentru ca vopseaua să se usuce complet și să se întărească înainte de aplicarea tapetului.

  Idei de design cu tapet peste vopseaua lavabila 

  aplicare tapet peste vopsea lavabila
  Tapetul poate fi pus pe un perete accent pentru un rezultat spectaculos

  Aplicarea tapetului oferă multiple posibilități de design care pot transforma complet aspectul unei camere. Iată câteva idei:

  • Accent pe un singur perete: aplică tapet doar pe un singur perete pentru a crea un punct focal în cameră. Acest truc design interior poate adăuga adâncime și interes vizual fără a copleși vizual spațiul; 
  • Combinații de texturi: alege un tapet cu texturi aparte, cum ar fi cele care imită lemnul, piatra sau textilele. Aceste texturi pot crea o atmosferă caldă și primitoare; 
  • Modele geometrice sau florale: modelele geometrice pot adăuga un aer modern și sofisticat, în timp ce modelele florale pot aduce un strop de natură și prospețime în cameră. Alege un model care completează restul decorului; 
  • Tapet 3D: acest tip de tapet poate da senzația unui spațiu mai mare și poate adăuga un element surprinzător și captivant în designul camerei; 
  • Design personalizat: optează pentru un tapet personalizat cu fotografii sau grafică. Alegerea poate transforma complet o cameră și poate reflecta personalitatea și gusturile tale. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum îți poți transforma casa prin aplicarea unui tapet peste vopsea lavabilă