Idei de amenajare Feng Shui în baie. Reguli și secrete ale amenajării unui spațiu pozitiv
publicat pe 30 apr. 2024Amenajarea Feng Shui a unei băi poate transforma spațiul într-o oază de relaxare și un mediu prielnic energiilor pozitive. Sunt importante îmbinarea ideilor concepției cu elemente de design potrivite. Iată o serie de idei de amenajare Feng Shui în baie, reguli de respectat și câteva secrete de design.
Se consideră că baia este unul dintre cele mai greu de amenajat spații ale casei. În momentul în care te decizi că vrei pentru o baie o amenajare în stil Feng Shui, atunci procesul poate să devină și mai anevoios. Însă și mai creativ și provocator. Asta pentru că principiile de design Feng Shui la interior pot transforma spațiul băii într-unul și mai plăcut și mai relaxant.
Dacă vrei să amenajezi baia după principiile Feng Shui, atunci trebuie să faci la interior legătura cu natura pe care această concepție o propagă. Totodată, prin toate elementele de design pe care le vei integra, vei putea atrage energia pozitivă Qi care se consideră că este un factor prielnic pentru bunăstare, prosperitate și noroc.
Amenajare Feng Shui baie
Amenajarea unei băi Feng Shui trebuie să urmeze o serie de reguli stricte. Numai cu respectarea lor, în design și nu numai, vei putea fi sigur că energia spațiului este una bună. Iată care sunt cele mai importante reguli ale amenajării Feng Shui în baie.
Poziționarea e importantă
Poziționarea băii în suprafața casei este extrem de importantă și vitală în concepția Feng Shui. Fiind un spațiu dedicat elementului „apă” al concepției, baia trebuie să amplasată ideal pe zona nordică a casei. Sau măcar la o distanță considerabilă față de intrarea principală a casei pentru a atrage energia pozitivă.
O baie pusă înspre centrul casei se consideră că atrage energii negative.
În cazul în care baia nu este chiar pe partea nordică, principiile Feng Shui oferă o serie de rezolvări pentru atragerea energiei.
Ușa băii trebuie să fie vopsită în roșu pentru a atrage energia pozitivă, după care să fie acoperită cu o oglindă cu rol de poartă de acces. Ușa trebuie să rămână mereu închisă.
La fel de importante în concepția chinezească sunt canalele de scurgere ale băii. Prezența lor vizibilă înseamnă dezechilibru și lipsa armoniei. Este recomandat ca peste acestea să fie puse acoperitoare de plastic, iar capacul vasului de toaletă să fie mereu lăsat.
Dacă robinetele de apă sunt stricate și apa curge constant, e indicat să le schimbi. Ideile Feng Shui despre baie spun că apa care picură înseamnă pierderi materiale, iar energia bună se va pierde.
Materiale, culori și echilibru
La bază, principiile Feng Shui înseamnă un echilibru din partea a cinci elemente: Apă, Foc, Pământ, Metal și Lemn. În baie, elementul de apă este cel care predomină, așa că echilibrul trebuie restaurat prin alte elemente: lumină, plante, obiecte, accesorii, de regulă aurii, culori calde, prosoape și covoare tot aurii.
Materialele naturale, precum lemnul, metalul, piatra, bambusul sau ceramica sunt cele potrivite amenajării unei băi Feng Shui. Motiv pentru care, mobilierul din baie trebuie să fie din materiale naturale pentru a păstrat energia pozitivă în acest spațiu.
În mod contrar percepției comune, principiile Feng Shui nu recomandă folosirea culorii albastru în baie. Elementul de apă specific spațiului este suficient, de aceea ordinea acestui spațiu trebuie echilibrată prin alte elemente. Nuanțele naturale, de foc sau de pământ, sunt cele recomandate, cum ar fi roșu, galben, portocaliu sau verde.
Obiecte Feng Shui pentru baie
Anumite obiecte au o însemnătate aparte în această concepție și pot influența pozitiv atmosfera unui spațiu.
Pentru amenajarea unei băi Feng Shui, cristalele pot să fie o sursă bună de energie pozitivă. Pot fi puse oriunde în baie, chiar și pe tavan.
Iluminarea este foarte importantă în această concepție. Nu trebuie să existe corp întunecat în baie, așa că trebuie să luminezi corect spațiu. Apelează la benzi LED, lampadare sau lămpi cu picior.
Clopoțeii de vânt împrăștie energia negativă și pot fi un punct de atracție în amenajarea băii. Nu îi poziționa deasupra ușii sau deasupra unei arcade.
Oglinda, pe lângă efectul de mărire de spațiu, poate atrage și energia pozitivă. E indicat să fie o oglindă mare și să nu fie pusă lângă vasul de toaletă. Se consideră că energia pozitivă se va scurge, la propriu, prin canalizare.
Curățenia și ordinea
Un spațiu aglomerat și dezorganizat nu va atrage energia pozitivă. De asemenea, curățenia băii este foarte importantă pentru o atmosferă primitoare și revigorantă.
Dacă dulapurile sau etajele nu sunt folosite, renunță la ele pentru a nu aglomera spațiul. În cazul în care baia are o fereastră de aerisire, asigură-te că geamul și pervazul sunt mereu curate. Sticla murdară înseamnă un Feng Shui negativ.
Sfaturi pentru amenajarea Feng Shui în băi moderne
În final, trebuie să știi că dincolo de amenajare, atmosfera băii este la fel de importantă pentru atragerea energiilor bune. Iată ce poți face în acest sens:
- folosește mereu prosoape și halate din materiale moi și pufoase;
- realizează un playlist relaxant pentru baie;
- alege un întrerupător pentru reglarea intensității luminii din baie;
- pune la îndemână săruri de baie, lumânări parfumate și uleiuri esențiale
- decorează baia Feng Shui cu plante verzi rezistente la umezeală. Poți să integrezi în amenajare și plante din plastic. Evită plantele cu spini sau țepi pentru că aduc energii negative în spațiu.
-
hotnews
Chiuveta din inox pătată cu detartrant: cea mai eficientă și simplă soluție de curățare
Petele ies rapid cu această soluție.
-
UTILE
Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în cuptorul cu microunde? 5 materiale pe care trebuie să le eviți
Strici aparatul și alimentele, iar riscul de incendiu e mare.
-
Apartamente cu 2 camere
Amenajare cu multe spații pentru depozitare și culori puternice pentru un apartament de 50 metri pătrați
Un spațiu aerisit, dar bogat în atmosferă.