LIFE

5 plante pentru birou pe care le îngrijești ușor

  Când ești la serviciu, ai nevoie de un mediu cât mai prietenos, în care să te simți în largul tău și care să nu-ți dea bătăi de cap. Câteva plante pentru birou, care înviorează spațiul și pot fi îngrijite simplu, îmbină perfect utilul cu plăcutul.

  Dacă petreci opt ore pe zi la muncă, fie într-un birou intim, fie într-un open space, la un moment dat ajung să te deranjeze lumina artificială, ecranul computerului, aerul închis și spațiul fără personalitate. Poți îmbunătăți situația rapid și ușor cu niște flori sau arbuști pitici care să îți purifice aerul și să dea culoare spațiului.

  Ca să-ți ușurăm treaba, am găsit pentru tine câteva plante pentru birou ideale, pe cale le-am ales pe criteriile eficienței: le îngrijești foarte ușor, împrospătează aerul și, conform principiilor Feng Shui, echilibrează energiile.

  Cinci plante pentru birou, pe care le îngrijești ușor

  1. Orhideea Dendrobium

  plante pentru birou orhidee
  Este mai ușor de îngrijit decât ai crede.

   

  Iarna trăiește fără să o uzi, ba chiar are nevoie de pauză de la apă, ca să înflorească. Dacă asta n-o face planta ideală pentru birou, atunci nicio plantă nu merită titlul!

  Cum îngrijești Dendrobium Orhidee: trei luni, din noiembrie până în februarie, nu o uzi. Nu doar asta o face planta ideală pentru birou, ci și faptul că, deși are nevoie de lumină naturală, dar nu e necesar să stea lângă geam. Primăvara și vara, o uzi moderat, de două ori pe săptămână și o ții într-un mediu uscat.

   

  2. Crinul păcii

  plante pentru birou crinul pacii
  Așază-l la umbră.

   

  Printre toate plantele verzi pe care le poți ține la serviciu își face loc și Spathiphyllum, cu floarea lui albă și parfumată.

  Cum îngrijești Crinul păcii: îl așezi într-un loc cu umbră și îl ții într-o temperatură medie de 20-25 grade Celsius vara și 15 grade iarna. Pune-l, cel mai bine, pe masa de lucru și pregătește-ți o sticlă cu pulverizator, cu care să-i stropești frunzele zilnic. Pământul are nevoie să fie umed constant, așa că e preferabil s-o uzi la două, trei zile.

   

  3. Limba soacrei

  plante pentru birou limba soacrei
  Curăță aerul eficient.

   

  Limba soacrei sau Sansevieria Trifasciata are cele două calități esențiale unei plante pentru birou: curăță aerul și este foarte ușor de întreținut. Are nevoie de căldură, dar preferă aerul uscat și rezistă fără lumină naturală (deși crește mai lent).

  În natură, poate ajunge la 120cm, dar în ghiveci rămâne la 40-60cm. O poți așeza pe podea sau direct pe masa de lucru.

  Cum îngrijești Sansevieria Trifasciata: vara, o uzi doar când pământul este complet uscat (o dată pe săptămână). Iarna o uzi cât mai rar și cu puțină apă.

   

  4. Pana cocoșului

  plante pentru birou pana cocoșului
  O uzi o dată pe săptămână și poate trăi 100 de ani.

   

  Crește lent, dar sigur și trăiește până la o sută de ani, dacă o îngrijești corespunzător. Norocul e că are nevoie de foarte puține pentru a trăi, ceea ce o pune în orice top de plante pentru birou.

  Cum îngrijești Pana cocoșului: o uzi o dată pe săptămână, vara și la zece zile, iarna. Îi cauți un loc umbros, în care și dacă ajunge lumina naturală, nu o ating direct razele soarelui. O ții la o temperatură medie și dacă aerul din birou e uscat, îi ștergi frunzele cu o cârpă umedă.

   

  5. Bambus

  plante pentru birou bambus
  Nu-l așeza lângă fereastră.

   

  Conform legilor Feng shui, în bambus se regăsesc toate cele cinci elemente vitale – apa, focul, pământul, metalul și lemnul – așa că e considerat norocos. Și cine n-are nevoie și de puțin noroc la birou?! Pe lângă asta, e ușor de îngrijit.

  Cum îngrijești un bambus: preferă umbra, așa că nu-l ține lângă fereastră. Ține-l într-un vas potrivit mărimii lui, care să fie permanent plin cu apă, pe trei sferturi. Ca să stea drept și să aibă acces corect la apă, pune în vas pietricele decorative.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 plante pentru birou pe care le îngrijești ușor