Apartamente cu 3 camere

Cărămidă aparentă, tapet și culorile anului 2021 într-un apartament modern din București

  Stilul modern poate părea un pic impersonal, poate chiar rece uneori. Poți să-l faci mai cozy prin câteva finisaje texturate pe pereți, cum ar fi cărămida aparentă sau riflajele din lemn. Asta a făcut designerul de interior Cristian Pătrașcu în apartamentul cu trei camere al unei tinere programatoare.

  Spațiul se află într-un imobil nou din București, zona Gorjului, măsoară 67 metri pătrați, iar designerul l-a preluat la alb, cu toate finisajele montate de dezvoltator. Proprietara lui, Andrada, își dorea o amenajare în nuanțe neutre, care să pună în valoare finisajele deja montate de dezvoltator și în care cel de-al doilea dormitor să fie transformat în birou cu zonă de TV, dressing și o canapea extensibilă pentru vizitatori. În rest, singura inspirație au fost celelalte proiecte ale designerului Cristian Pătrașcu, care i-au plăcut Andradei și și-a dorit să păstreze un stil asemănător și la ea acasă.

  Cristian a preluat apartamentul în lucru în februarie 2020 și a identificat din start câteva lucruri care puteau să-i provoace dificultăți în amenajare. Unul dintre ele a fost un stâlp aflat chiar la intrarea în casă, pe hol.

  hol stalp ascuns dulap
  Ca să ascundă stâlpul din hol, Cristian a creat un corp de depozitare care ascunde și mașina de spălat, și are integrat și un cuier cu banchetă

  Ca să-l mascheze, designerul a creat un corp multifuncțional, care acum ascunde și mașina de spălat în zona cu ușă placată cu oglindă. Deasupra lui există spațiu de depozitare pentru haine, iar în stânga se află o banchetă și un cuier al cărui număr de agățători poate fi adaptat după nevoi. Din punct de vedere cromatic, holul dă tonul întregului apartament și înglobează cele două culori ale anului 2021 conform Pantone: galben și gri.

  Cărămidă aparentă albă + riflaje din lemn + tapet = love

  Livingul continuă direcția cromatică începută în hol, iar peretele de accent din zona TV-ului dă personalitate camerei. Cărămida aparentă albă și riflajele din lemn puse împreună pe același perete îi dau spațiului o notă scandinavă, cozy. Liniile „curate”, drepte ale mobilierului cu finisaj de beton aparent se subscriu stilului modern, care predomină în întreaga amenajare. Pe peretele opus, colțarul masiv este așezat pe un fundal cu tapet în nuanțe neutre, pământii, asortate cu draperiile, care creează un contrast temperat cu tapițeria gri catifelat a canapelei.

  caramida aparenta si riflaj lemn
  Cărămida aparentă este cumpărată de la Dedeman

  „În capătul peretelui găsim o zonă de depozitare adiacentă mesei de dining, ce accentuează mai mult zona și oferă o depozitare încăpătoare, dar și spații deschise pentru decorațiuni”, detaliază designerul. Diningul și livingul sunt zonele preferate ale Andradei.

  Stâlp mascat cu extra depozitări în dormitor

  Cel de-al doilea stâlp incomod din apartament se afla în dormitor, iar Cristian l-a mascat cu extra depozitări. El se află pe peretele opus patului, mascat sub corpul special creat ca să ascundă diferența de plan dintre doi pereți. În continuarea lui există și o măsuță de machiaj care se extinde în sus, pe perete cu riflaje de lemn.

  „Nuanțele de gri predomină din nou prin tăblia de pat pe întregul perete și prin dressingul realizat pe comandă”, explică designerul. Tot pentru continuitate, Cristian a adăugat accente galbene prin câteva dungi verticale metalizate aplicate pe peretele cu patul.

  Birou de work from home și cameră de oaspeți în același spațiu

  Conform dorinței Andradei, al treilea dormitor a fost transformat în birou. Este și camera cu cea mai îndrăzneață pată de galben, care se regăsește sub forma tapițeriei canapelei. La nevoie, aceasta este extensibilă, astfel încât camera poate căpăta rolul de dormitor pentru oaspeți.

  Baia și bucătăria au rămas cu finisajele de la dezvoltator. De exemplu, „în bucătărie accentul de culoare este dat de backsplash, care are o culoare de piersică”, spune Cristian. Iar faianța din baie este bej-nisipiu.

  baie finisaje neutre
  Baia a fost mobilată minimal, iar finisajele erau deja alese de dezvoltator

  Tot procesul amenajării s-a finalizat în patru luni, în ciuda faptului că s-a desfășurat chiar la începutul pandemiei, din februarie 2020, până în mai, când s-a mutat proprietara în spațiu. Bugetul final a ajuns la 16.000 euro, din care 11.000 au costat piesele de mobilier realizate la comandă, 1000 euro a costat doar canapeaua și aproximativ 2500 euro au costat electrocasnicele. Manopera nu a fost foarte costisitoare, căci a fost nevoie doar de vopsirea câtorva pereți și montarea tapetului.

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Cristian Pătrașcu.

  Foto: Iulian Iacob

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cărămidă aparentă, tapet și culorile anului 2021 într-un apartament modern...