
Cu ce poți să decorezi stâlpii interiori, de la plante agățătoare până la ghirlande luminoase
Fie că sunt de rezistență sau decorativi, stâlpii din interior sunt elemente care atrag automat privirea. Joacă-te cu ei, și adaugă-le ceva care să-i integreze în amenajare. Avem șapte idei de decorare pentru stâlpi interiori din care să alegi.
Decorarea stâlpilor interiori se poate face prin numeroase metode, iar fiecare dintre acestea are la rândul său infinite opțiuni din care să alegi. Dacă te gândești să vopsești stâlpii ca să le dai o nouă viață, să-i îmbraci cu tapet sau să-i transformi în elemente utile, am dat o tură pe Pinterest și am găsit câteva idei de decorare pentru stâlpi interiori.
1. Vopsește stâlpii interiori în culori vesele sau clasice
Vopsește-i în culorile preferate. Folosește-i ca puncte de atracție într-o încăpere și colorează-i complementar față de pereți. Dacă ai pereții bej, spre exemplu, stâlpii pot fi un portocaliu puternic.
Dacă, în schimb, nu vrei să atragi atenția asupra lor, ci să se confunde cu decorul, folosește aceeași culoare ca pe pereți.
2. Adaugă ornamente sculptate de decorare pentru stâlpi interiori
Inspiră-te din stilul arhitecturii romane și sculptează modele unice create chiar de tine. Sau poți folosi elemente în relief în linii drepte care adaugă o notă de eleganță.
3. Lipește tapet în diferite modele
Alege tapetul ca element de decorare pentru stâlpi interiori. Este una dintre variantele accesibile și ușor de implementat. Mai mult decât atât, opțiunile sunt nenumărate.
Poți folosi un model alb simplu sau unul cu ornamente ieșite în relief. Dacă stâlpii sunt în camera copilului, poți încerca și autocolantul colorat viu, chiar multicolor, sau cu personaje desenate.
4. Crește plante agățătoare în jurul coloanelor
Folosește-te de plantele agățătoare ca să decorezi stâlpii interiori. Iedera, iasomia de Madagascar, ceropegia, filodendronul, floarea de ceară, passiflora sau crinul de Malabar sunt câteva plante agățătoare potrivite pentru decorarea stâlpilor interiori.
Ca să te asiguri că plantele se vor cățăra unde trebuie, montează un grilaj de metal în jurul coloanelor, care va acționa ca suport de creștere pentru ele.
5. Îmbracă stâlpii în materiale naturale
Un stâlp mai subțire sau cu un aspect nefinisat se poate transforma radical odată ce îl „îmbraci” într-o altă formă cu ajutorul unui material natural. Poți folosi lemnul, sticla sau chiar marmura. Poți transforma un stâlp rotund într-o coloană dreptunghiulară împachetată cu modele sculptate după placul tău.
Dacă vrei să mergi și mai departe, odată ce stâlpii au formă pătrată, îi poți decora cu tablouri de dimensiuni mici, cu fotografii de familie sau chiar cu oglinzi.
6. Folosește lumina pentru decorare stâlpi interiori
Lumina, pe lângă rolul funcțional, poate schimba complet atmosfera într-o încăpere. Înconjoară stâlpii cu o instalație luminoasă, pe care o poți masca apoi cu panouri din sticlă. Creezi astfel o sursă de lumină difuză, perfectă pentru serile de relaxare.
7. Construiește bolte între coloane

Coloanele sunt maiestuoase, mai ales când ne gândim la cele romane. Preia stilul și la tine acasă și construiește o boltă între doi stâlpi, chiar și în interior.
-
LIFE
Hotspot: Rual, Apro-Bistro – localul inedit unde poți mânca bine, în timp ce faci și piața
Pleci de acolo cu desaga și stomacul pline.
-
Apartamente cu 2 camere
Cum arată un apartament de două camere amenajat avangardist, cu acril și ceramică ce imită marmura
Buget de 60.000 euro și mobilier realizat 90% pe comandă
-
Plante
O programatoare și-a transformat locuința într-o mini junglă cu 300 de plante
După ore întregi de muncă în fața calculatorului, să aibă grijă de ele o relaxează.