Când trăiești într-o locuință mică și ai o garderobă mare, deseori simți că te sufoci. Întâi fă o selecție a hainelor și donează ce nu mai porți. Dacă tot nu ai suficient loc, nu dispera: există soluții de depozitare a hainelor în locuințele în care un dressing enorm e doar un vis.
Ordinea înseamnă spațiu. Odată ce lucrurile din casă sunt puse fiecare într-un loc bine definit, întreaga locuință părea mai aerisită și mai încăpătoare. Cum faci însă atunci când efectiv nu mai ai niciun loc liber pentru niciun lucru? Și mai concert: ce faci când ai prea multe haine și prea puține dulapuri? Există niște soluții de depozitarea a hainelor care să-ți „salveze” spațiul sau te resemezi într-un haos permanent?
Misiune posibilă: 5 soluții de depozitare a hainelor într-un spațiu limitat
1. Împăturește a la Marie Kondo
Marie Kondo e cea care învață oamenii cum să păstreze în casă doar ce le aduce bucurie. De pe contul ei de Youtube înveți cum să împăturești hainele încât să ocupe de două ori mai puțin loc. Știi cum îndoi de trei ori tricoul, îl bagi în dulap și ai ocupat jumătate de raft? Ia încearcă să-l mai îndoi de vreo trei ori, să ajungă cât palma ta!
2. Cutii, cutii, cutii
Le găsești în toate mărimile, din orice material, de la lemn, pânză, carton sau plastic și aproape sub orice formă. Atunci când cauți soluții de depozitare a hainelor pentru un spațiu mic, ia cutii, multe cutii. Le poți depozita în dulap, în spații ascunse sau, dacă îți alegi unele cât mai faine, le poți folosi și ca obiecte de decorațiune în casă.
Caută o cutie dintr-un material interesant, cu model, pune în ea o parte din hainele pe care nu le porți la momentul respectiv, așeaz-o într-un colț al camerei, pune o vază pe ea sau pune-o la cuier, într-un spațiu altfel nefolositor.
3. Improvizează spații
Folosește interiorul ușii de la dulap: cu o din lemn sau o sfoară, transformi un spațiu mort într-unul de depozitare a curelelor, eșarfelor și genților. Apoi, gândește-te cât spațiu liber ai sub pat sau canapea. Pune sub el cutii cu haine sau încălțăminte (preferabil, cutii cu roți ca să le poți scoate ușor atunci când ai nevoie).
4. „Dulapuri” alternative
Fie că ai deja un dulap clasic care nu mai face față volumului de haine, fie că locuiești într-o garsonieră mică, în care ai nevoie de alte soluții de depozitare a hainelor pe lângă dulap, caută huse și rafturi din pânză. Le poți agăța oriunde ai un spațiu potrivit și ocupă puțin loc, sunt încăpătoare și eficiente.
Dacă ți se par inestetice, pune cap la cap un dulap din cutii de lemn (ca cele în care țin market-urile fructele). Tu alegi mărimea și design-ul: poți vopsi fiecare cutie în orice culoare, le poți așeza diferit în fiecare săptămână sau le poți aranja într-un loc fix. Transformă într-un avantaj lipsa ușilor și obișnuiește-te să menții ordine.
5. Valize
Cred că știi deja încotro mă duc cu ideea. Când cauți cu disperare soluții de depozitare a hainelor și nu mai ai spațiu liber în casă, scoate valiza și umple-o. Nu să pleci în vacanță, doar să depozitezi în ea hainele care nu sunt potrivite anotimpului.
Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.
-
DESIGN INTERIOR
Cum afli dacă poți monta un dressing în perete la tine acasă și câteva idei super cool pentru o astfel de amenajare
-
UTILE
Cum se păstrează produsele lactate mai mult timp la frigider sau la congelator
-
UTILE
Cum păstrezi salata la frigider: metode care o țin proaspătă pentru mai multe zile
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.