Baie

Aburire oglindă de la baie: de ce apare și cu ce soluții simple să previi fenomenul

  Când faci un duș cald ai parte mereu de fenomenul de aburire pentru oglinda de la baie. Nu îl poți stopa, dar îl poți preveni cu o serie de substanțe și metode. Iată de ce se ajunge la aburirea oglinzii din baie și ce soluții ai ca să previi acest fenomen. 

  Aburirea oglinzii de la baie e un fenomen normal, mai ales când apa de la duș este foarte fierbinte. Apare atunci când aburii fierbinți ai apei condensează pe suprafața rece a oglinzii. Aburii calzi călătoresc prin aerul încăperii și condensează pe suprafața mai rece. Iar rezultatul instantaneu este aburirea. 

  Fenomenul poate apărea ori de câte ori faci duș, mai ales iarna, când tendința este de a încălzi apa mai mult. Odată aburită, oglinda trebuie ștearsă. Însă asta poate lăsa urme pe suprafața ei. 

  Din fericire, aburirea oglinzii de la baie poate fi prevenită cu câteva metode ingenioase. Ți le prezentăm în cele ce urmează. 

  Aburire oglindă de la baie: folosește săpun solid

  O metodă simplă și eficientă de aplicat pentru a preveni aburirea oglinzii este folosirea unui săpun solid. Ia săpunul și freacă ușor suprafața oglinzii pentru a pune un strat. 

  Șterge apoi stratul de săpun cu un prosop sau cu o cârpă din microfibre. Cârpa poate să fie ușor umedă. După ce oglinda este curată, aburii de la duș nu se vor mai așeza pe suprafața ei. 

  Aburire oglindă de la baie: cum ajută spuma de ras

  La fel de bine poate funcționa și spuma de ras. Pulverizează spumă direct pe suprafața oglinzii și distribuie uniform. Las-o să acționeze câteva minute. 

  Ia apoi un prosop și șterge spuma rămasă. Prin această metodă creezi o barieră de protecție împotriva aburilor care se depun pe oglindă. Pentru câteva săptămâni, oglinda de la baie nu se va mai aburi. Poți repeta procesul atunci când vezi primele semne de aburire. 

  Aburire oglindă de la baie: soluție de dezaburire

  Soluția pentru dezaburirea parbrizelor de la mașini poate fi o soluție excelentă, deși pare ușor neconvențională. Ține cont de faptul că soluția acționează eficient pe un tip de sticlă supusă intemperiilor. Astfel că pentru oglinda de la baie poate face minuni. 

  Metoda este extrem de simplă. Ia o soluție de dezaburire pentru parbrize, pulverizează pe oglindă și lasă să acționeze câteva minute. Șterge bine de tot cu o cârpă din microfibră și lasă să se usuce. De regulă, soluția previne aburirea oglinzii pentru o perioadă destul de lungă de timp. 

  Aburire oglindă de la baie: oțet și apă 

  Chiar și oțetul poate preveni aburirea oglinzii de la baie. O să ai nevoie de oțet și de apă, în cantități egale. Amestecă oțetul și apă, după care aplică soluția pe suprafața oglinzii de la baie. 

  Șterge apoi cu o cârpă uscată și curată. Iar dacă mai rămân urme folosește o altă cârpă. Oțetul va ține aburii departe de oglindă pentru minim o săptămână. 

  Aburire oglindă de la baie: glicerina diluată

  Glicerina din farmacii are același efect de stopare a formării aburilor pe oglindă. Glicerina trebuie să fie diluată cu apă, după care să fie aplicată pe suprafața oglinzii. După câteva minute poate să fie ștearsă cu o cârpă moale. 

  Glicerina va face ca oglinda să nu se aburească pentru câteva zile. Această soluție este sigură pentru copiii și animale de companie, nefiind toxică. 

  Aburire oglindă de la baie: înlocuiește oglinda

  Dacă problema persistă, atunci poți apela la o soluție modernă. Anume, să înlocuiești vechea oglindă cu una nouă care are integrată funcția de dezaburire. Acest tip de oglindă are integrat un tampon de dezaburire pe suprafața acesteia, astfel că aburii dispar instant. 

  Ține cont și de ventilația din baie. Dacă nu ai o fereastră pe care să o deschizi pentru a scoate aburii din baie, atunci trebuie să instalezi un ventilator de extracție. Soluția este una permanentă și oprește aburirea oglinzii. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Aburire oglindă de la baie: de ce apare și cu ce soluții simple să previi fe...