Apartamente cu 3 camere

O fereastră imensă desparte bucătăria de living, într-un apartament cu trei camere din București

  Designerul Ana Mihail de la Ann Design Studio a reușit să optimizeze perfect cei 79 metri pătrați ai unui apartament cu trei camere din București. Proprietarii, Simona și Ștefan, IT-iști ca profesie, au vrut să aibă suficiente spații de depozitare și un open space, format din bucătărie și living, în care să nu existe problema mirosului de mâncare.

  Apartamentul, situat în complexul Near Residence, a trecut prin câteva schimbări de structură. Ana s-a ocupat de amenajare mai mult de la distanță, având biroul la Cluj-Napoca. Colaborează foarte bine cu un constructor din București, așa că a putut să delege o parte din responsabilitățile de pe șantier.

  Primul pas a fost să refacă instalația electrică și să repoziționeze o parte din obiectele sanitare. Apoi a renunțat la caloriferele montate de dezvoltator și a optat pentru un sistem de încălzire prin pardoseală. Ca să obțină mai mult spațiu de depozitare, a mutat ușa de la bucătărie, poziționată inițial pe peretele de la intrare. Încăperea s-a transformat total după această intervenție, existând acum și posibilitatea de a avea o mică zonă de dining în bucătărie.

  A schimbat, de asemenea, locul centralei termice, ca să corespundă conceptului de amenajare. S-a dovedit a fi și cea mai complicată parte a proiectului. Echipa de constructori a făcut eforturi să implementeze ideile Anei fără să creeze probleme vecinilor din bloc.

  apartament cu trei camere living
  Canapeaua cărămizie a devenit repede cel mai îndrăgit loc din casă

  Bucătăria și livingul, despărțite printr-un geam cu ramă metalică

  Ca să respecte cerința proprietarilor de a avea un open space fără miros de mâncare, Ana a propus o soluție de compromis. A venit cu ideea de a sparge peretele dintre bucătărie și living și de a uni cele două spații printr-o fereastră uriașă cu ramă metalică. Nu a fost tocmai simplu, fiind vorba de un geam de mari dimensiuni, dar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor. Și cel mai bun lucru: se pot uita la televizorul din living de la masa din bucătărie. Din punct de vedere al amenajării, bucătăria are un aer minimalist, cu mici accente industriale.

  apartament cu trei camere bucătărie
  Bucătăria s-a transformat complet odată cu repoziționarea ușii

  Mobilierul făcut pe comandă este unul modern și practic, realizat într-o combinație de MDF alb și placaj din lemn. Corpurile de mobilier sunt înalte până în tavan, astfel că nici un centimetru de spațiu util nu rămâne nefolosit. Ușa de la bucătărie are ramă metalică și se glisează în interiorul peretelui de rigips.

  apartament cu trei camere bucătărie
  Încăperea este lungă și îngustă, dar are suficient spațiu pentru zonă de dining

  Livingul, împărțit în zone cu funcționalități distincte

  Pentru living, Simona și Ștefan au avut cerințe clare: să aibă o canapea confortabilă, un birou, un colț de lectură și spații de depozitare care să nu aglomereze vizual. Din fericire, încăperea dispune de o suprafață generoasă de 26 metri pătrați, lucru care a facilitat împărțirea spațiului în mai multe zone.

  Elementul statement al livingului este canapeaua cărămizie, realizată pe comandă de cei de la Ma Furniture. Este o piesă de mobilier personalizată în detaliu ca să asigure maximum de confort, fără compromisuri la nivel estetic. Are linii de inspirație scandinavă, un șezut neobișnuit de adânc, de 100 centimetri și laterale pufoase. Spătarul vine până la limita geamului despărțitor, astfel că nici din living, nici din bucătărie nu se vede decât ce este esențial.

  Dulapurile înalte până în tavan oferă spațiu de depozitare generos

  Biroul este poziționat în dreptul ferestrei, iar în continuarea lui observăm câteva corpuri de bibliotecă și comoda tv cu riflaj de lemn. Zona de citit se află între canapea și birou. Dressingul de 4,5 metri lungime asigură spațiul de depozitare dorit de proprietari.

  apartament cu trei camere riflaj perete
  Iluminatul direct și indirect a fost gândit în detaliu în zona de living. Ana a folosit spoturi, aplice, scafe și benzi led pentru a crea o atmosferă cozy.

  Stil diferit de amenajare în dormitorul matrimonial

  Dormitorul matrimonial nu are parte de foarte multă lumină naturală, așa că Ana a fost nevoită să apeleze la câteva trucuri pentru a compensa acest neajuns. În primul rând, a folosit o cromatică neutră. Apoi, a venit cu soluția unor oglinzi verticale care să reflecte lumina și să creeze impresia de spațiu mai generos.

  apartament cu trei camere dormitor
  Dormitorul pare foarte primitor datorită texturilor folosite în amenajare

  Patul are tăblie tapițată, prinsă direct pe perete și ladă de depozitare, pentru perne, lenjerii și alte mărunțișuri. Ca accente de culoare a folosit un tablou supradimensionat și un taburet albastru, cu detalii aurii. În continuarea noptierei, Ana a prevăzut și o mică masă de toaletă. Pe partea opusă a patului se află un dressing cu uși glisante. Dacă tot apartamentul este amenajat în stil contemporan cu influențe industriale, dormitorul are o abordare mai elegantă.

  apartament cu trei camere măsuță toaletă
  Măsuța de toaletă în dormitor a fost una dintre cerințele Simonei

  Băi separate pentru cei doi proprietari

  Una dintre cerințele celor doi proprietari a fost ca fiecare să aibă o baie a lui. Astfel, baia din dormitorul matrimonial este cea a Simonei. Îndeplinește și funcția de cameră tehnică, aici fiind montate mașina de spălat și uscătorul de rufe. Pentru depozitarea cosmeticelor, Ana a ales un dulap turcoaz, iluminat în interior cu benzi led.

  Lavoarul are o nuanță similiară cu cea a corpului de mobilier în baia Simonei

  Baia lui Ștefan este simplă, cu spațiu de depozitare și sistem audio încastrat în tavan. Mobilierul are un element interesant, sertarul plin din partea de jos, care va putea fi folosit ca treaptă, în momentul în care vor apărea în peisaj copiii. Costul total al amenajării apartamentului cu trei camere din complexul Near Residence a ajuns la 85.000 euro.

  apartament cu trei camere baie
  Baia lui Ștefan

  „I-am vizitat pe Simona și pe Ștefan la două zile după ce s-au mutat în apartament. Mi s-a umplut inima de bucurie când i-am văzut în papuci de casă! În sfârșit, era gata șantierul și nu mai erau nevoiți să umble de colo-colo în botoșei albaștri”, își amintește Ana. „Cea mai mare satisfacție pe care o ai ca designer de interior este faptul ca poți să le creezi clienților tăi căsuța de vis pe care și-au dorit-o dintotdeauna”.

  Resurse:

  Gresie și faianță: Delta Studio și Ceramall, baterii și sanitare: Ego Interior, Nea Kaisa, Delta Studio, canapea Ma Furniture, corpuri de iluminat în living Volta, masă și scaune bucătărie Ikea.

  Tips & tricks pentru amenajare de la Ana Mihail

  • Nu te feri de nuanțele închise, chiar și în spațiile mici. O să ai parte de rezultate remarcabile, dacă iluminezi zona corespunzător.
  • Optează pentru mobilier până în tavan. Vei câștiga mai mult loc de depozitare și vei obține senzația de înălțime a spațiului pe care dorești să îl amenajezi.
  • Investește într-o canapea sau într-un pat bun, deoarece confortul trebuie să primeze întotdeauna. Optează pentru materiale ușor de curățat și rezistente în timp.

  Foto: Ana Mihail

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  O fereastră imensă desparte bucătăria de living, într-un apartament cu trei...