CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

6 metode prin care poți să cureți plintele cât mai rapid și ușor

publicat pe 28 sept. 2023

  Probabil că, așa ca majoritatea dintre noi, nu acorzi multă importanță plintelor atunci când faci curat în casă. Dar plintele curățate în mod frecvent vor face pereții și podeaua să arate mai bine. Este cu atât mai important să cureți regulat plintele dacă ai animale de companie sau ai apartament spre bulevard, unde e mai mult praf.

  Cum cureți plintele? Sunt mai multe modalități din care poți alege, în funcție de stilul tău de a face curățenie. Noi îți oferim șase metode de la Apartment Therapy din care măcar una sigur îți va surâde.

  1. Cum cureți plintele – metoda cu burete magic

  Cum cureți plintele burete magic

  Pentru asta ai nevoie de bureți magici, o găleată cu apă caldă cu detergent de vase (sau cu oțet și apă). Înmoaie buretele în soluție și pur și simplu șterge plintele. Stoarce bine buretele înainte să ștergi plintele, ca să nu se îmbibe lemnul cu apă. Dacă plintele tale nu sunt vopsite, folosește detergent pentru lemn, diluat în apă caldă.

  2. Curățarea plintelor cu șervețele 

  Dacă ai o locuință mică sau nu ai mult timp la dispoziție, asta e metoda perfectă pentru tine. Poți curăța plintele cu șervețele umede pentru uz casnic. Singurul dezavantaj este că metoda nu  este deloc eco, fiindcă folosești produse de unică folosință.

  3. Cum cureți plintele cu folii pentru uscător

  Pune peste un Swiffer folii pentru uscător și șterge plintele. Foliile pentru uscător o să acționeze asupra plintelor cu proprietăți antistatice, deci praful nu se va mai depune la fel de rapid.

  4. Metoda cu mătura

  Dacă plintele tale nu sunt foarte murdare, s-ar putea să scapi cu o simplă măturare. Îți recomandăm să folosești o mătură mică sau perie pentru o eficiență mai bună. Poți folosi, de asemenea, o pensulă lată.

  Dacă alegi metoda asta, curăță plintele înainte să dai cu aspiratorul. Și dacă ai la aspirator acel accesoriu mic cu peri, folosește-l la marginile podelei, unde încep plintele.

  5. Cum cureți plintele – metoda cu șosetă

  Da, ai citit bine, există o metodă în care poți folosi o șosetă. 🙂

  1. Ia o șosetă veche.
  2. Pune-o peste o perie cu mâner.
  3. Pulverizează pe șosetă detergentul ales (săpun blând, otet și apă sau detergent pentru lemn) și șterge plintele.

  Probabil că vei arăta puțin ciudat când faci asta, dar trebuie să recunoaștem că e o metodă bună și amuzantă.

  6. Metoda cea mai complexă

  Cum cureți plintele metoda complexă

  Dacă nu ți-ai curățat de mult (sau niciodată) plintele, atunci îți recomandăm să încerci tutorialul următor, de la Imperfect Homemaking, și apoi să folosești metodele de mai sus pentru menținerea plintelor curate.

  Metoda implică să cureți praful de pe plinte, apoi să le cureți cu o lavetă cu detergent. La final, cu bețișoare de urechi curăță colțurile mai greu de accesat ale plintelor.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  6 metode prin care poți să cureți plintele cât mai rapid și ușor