6 metode prin care poți să cureți plintele cât mai rapid și ușor
publicat pe 28 sept. 2023Probabil că, așa ca majoritatea dintre noi, nu acorzi multă importanță plintelor atunci când faci curat în casă. Dar plintele curățate în mod frecvent vor face pereții și podeaua să arate mai bine. Este cu atât mai important să cureți regulat plintele dacă ai animale de companie sau ai apartament spre bulevard, unde e mai mult praf.
Cum cureți plintele? Sunt mai multe modalități din care poți alege, în funcție de stilul tău de a face curățenie. Noi îți oferim șase metode de la Apartment Therapy din care măcar una sigur îți va surâde.
1. Cum cureți plintele – metoda cu burete magic
Pentru asta ai nevoie de bureți magici, o găleată cu apă caldă cu detergent de vase (sau cu oțet și apă). Înmoaie buretele în soluție și pur și simplu șterge plintele. Stoarce bine buretele înainte să ștergi plintele, ca să nu se îmbibe lemnul cu apă. Dacă plintele tale nu sunt vopsite, folosește detergent pentru lemn, diluat în apă caldă.
2. Curățarea plintelor cu șervețele
Dacă ai o locuință mică sau nu ai mult timp la dispoziție, asta e metoda perfectă pentru tine. Poți curăța plintele cu șervețele umede pentru uz casnic. Singurul dezavantaj este că metoda nu este deloc eco, fiindcă folosești produse de unică folosință.
3. Cum cureți plintele cu folii pentru uscător
Pune peste un Swiffer folii pentru uscător și șterge plintele. Foliile pentru uscător o să acționeze asupra plintelor cu proprietăți antistatice, deci praful nu se va mai depune la fel de rapid.
4. Metoda cu mătura
Dacă plintele tale nu sunt foarte murdare, s-ar putea să scapi cu o simplă măturare. Îți recomandăm să folosești o mătură mică sau perie pentru o eficiență mai bună. Poți folosi, de asemenea, o pensulă lată.
Dacă alegi metoda asta, curăță plintele înainte să dai cu aspiratorul. Și dacă ai la aspirator acel accesoriu mic cu peri, folosește-l la marginile podelei, unde încep plintele.
5. Cum cureți plintele – metoda cu șosetă
Da, ai citit bine, există o metodă în care poți folosi o șosetă. 🙂
- Ia o șosetă veche.
- Pune-o peste o perie cu mâner.
- Pulverizează pe șosetă detergentul ales (săpun blând, otet și apă sau detergent pentru lemn) și șterge plintele.
Probabil că vei arăta puțin ciudat când faci asta, dar trebuie să recunoaștem că e o metodă bună și amuzantă.
6. Metoda cea mai complexă
Dacă nu ți-ai curățat de mult (sau niciodată) plintele, atunci îți recomandăm să încerci tutorialul următor, de la Imperfect Homemaking, și apoi să folosești metodele de mai sus pentru menținerea plintelor curate.
Metoda implică să cureți praful de pe plinte, apoi să le cureți cu o lavetă cu detergent. La final, cu bețișoare de urechi curăță colțurile mai greu de accesat ale plintelor.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
La câte grade se spală pernele și ce trebuie să știi dacă nu vrei să le duci la spălătorie
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cum poți să faci curățenie repede, înainte de un eveniment important: 4 pași care te ajută să te mobilizezi rapid
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cele mai bune materiale de cârpe pentru curățenie din ce ai deja prin casă
-
DESIGN INTERIOR
Cum alegi un covor persan potrivit pentru casa ta. Sfaturi pentru curățare și întreținere
Îți spunem și cum recunoști un astfel de covor autentic.
-
DESIGN INTERIOR
Cum se pune tavanul fals? Uite cum să îl integrezi într-un design modern
Îți spunem ce ai de făcut, pas cu pas.
-
Case
O româncă și-a recondiționat singură mobilierul din casa de 680 metri pătrați, situată la marginea unei păduri de lângă Viena
Bucătăria locuinței, un fost grajd pentru cai, are un tavan vechi de 150 ani. Arhitectul care a construit casa a pornit de la acest tavan.