LIFE

Cele mai frumoase nume de pisici: sugestii amuzante, comune sau unice pentru felina ta

  Dacă ai o pisică și încă nu i-ai ales un nume, atunci lista aceasta cu cele mai frumoase nume de pisici te poate ajuta. Numele pisicii trebuie să reflecte un aspect sau un caracter specific al animalului de companie, de exemplu. Am adunat cele mai frumoase nume de pisici care să te inspire în alegerea ta. 

  În România există, potrivit statisticilor, peste 4,3 milioane de animale de companie care sunt pisici. Pe cât de multe sunt, pe atât de mare este varietatea de nume care li se oferă. Pisica este considerată un animal de companie care reglează energiile din casă și ajunge să aibă rolul ei bine definit în orice locuință. Însă, când vine vorba de numele pisicii, alegerea devine una subiectivă. 

  Se iau în calcul aspecte precum: blana pisicii, caracterul ei, personalitatea, agilitatea sau lipsa de interes în orice activitate, felul în care comunică cu stăpânul și lista poate continua. 

  Dacă abia ți-ai luat o pisică și nu știi ce nume i se potrivește, mai jos am adunat cele mai frumoase nume de pisici. Și am venit și cu câteva explicații pentru fiecare alegere. 

  Curiozități despre pisici pe care să le știi: 

  • O pisică domestică trăiește în medie în jur de 15 ani; 
  • Pisicile pot distinge culorile, în timp ce câinii văd bicolor. Pisicile pot scoate 100 de sunete diferite, iar câinii numai zece. Pisicile nu simt gustul dulce; 
  • Când sunt treze, pisicile își petrec 30% din timp pentru a se îngriji. Pe de altă parte, o pisică doarme două treimi din timp. Astfel, ca exemplificare, o pisică în vârstă de nouă ani și-a petrecut numai trei ani fiind trează; 
  • Pisicile au nouă vieți grație unei abilități specifice. Dacă sunt în cădere, pisicile se bazează pe mușchii puternici ai spatelui și pe spatele flexibil cu totul care permite felinei să aterizeze mai mereu în picioare; 
  • Pisica ta comunică foarte mult prin intermediul cozii. Coada ridicată înseamnă fericire, zvârcolirea ei reprezintă un semn de amenințare, iar când pisica își ține coada în jos și aproape de corp înseamnă că se simte nesigură; 
  • Dacă pisica ta te mușcă după ce ai mângâiat-o pe burtă, atunci acesta este un semn de afecțiune, nu de ostilitate; 
  • Pisicile văd nopatea de cinci ori mai bine decât oamenii, chiar dacă nu disting atât de multe culori precum ochiul uman. 

  Cele mai frumoase nume de pisici: Pufy

  Un nume comun de pisică, dar care sugerează expres aspectul blănos și pufos al animalului tău de companie. Pufy este un nume simpatic, ușor de reținut, care caracterizează, de regulă, o pisică blândă. Numele se potrivește atât pentru femele, cât și pentru masculi. 

  Cele mai frumoase nume de pisici: Lady

  Lady este un nume cu rezonanță aristocratică. Fiind considerat o denumire frumoasă, acest nume de pisică vrea să reflecte calitățile și prestanța aparte de care dă dovadă animalul de companie. Poate să mai arate un anumit statut al pisicii, dar și al stăpânilor, precum și un tip caracter. Numele mai poate sugera eleganța, rafinamentul și delicatețea. 

  De reținut: sterilizarea pisicii tale ar trebuie să fie printre priorități. În felul acesta, durata de viață a pisicii crește, iar felina nu mai este supusă unui risc mare de contractare a unei boli. 

  Cele mai frumoase nume de pisici: Bella 

  Acest nume poate arăta frumusețea debordantă a pisicii. O variantă simplă și de efect, Bella este considerat unul dintre cele mai frumoase nume de pisici. Pisica care poartă acest nume este mai mereu în centrul atenției, vrea să aibă parte de companie și se înțelege bine cu prietenii din regnul animal sau uman. 

  Cele mai frumoase nume de pisici: Oscar

  Majoritatea proprietarilor de pisici care au dat acest nume animalului de companie l-au ales grație aspectului și caracterului. Oscar e un nume potrivit pentru un motan jucăuș, de exemplu. Sau pentru unul cu ochii mari și albaștri. 

  Cele mai frumoase nume de pisici: Boris

  În etimologia slavă, Boris provine de la Borislav care înseamnă „luptător plin de glorie”. Pisicile, însă, au răsturnat cu totul această însemnătate. Căci, numele de Boris dat unei pisici e asociat acum cu un animal de companie corpolent sau chiar leneș. 

  De reținut: aparent, nisipul din litiera pisicii previne condensul geamurilor din casa ta. Indiferent că e vorba de nisip din argilă de betonită de sodiu sau de cel din cristale de silicat, nisipul de pisică are rolul de a absorbi umezeală. În mod pasiv, nisipul acționează pentru a atrage și condensul de pe geamuri dacă lada este în apropiere. 

  Cele mai frumoase nume de pisici: Loki

  Dacă pisica ta este jucăușă, pusă pe șoții și mereu profitoare cu orice ocazie de a demonstra ceva, atunci Loki poate fi un nume potrivit. În mitologia scandinavă, Loki era referința pentru zeul păcălelilor. Astfel că, prin extensie, numele de Loki dat pisicii poate duce această poveste mai departe. 

  Cele mai frumoase nume de pisici: Coco

  O pisică cu blana albă care este plină de viață poate să fie numită Coco. Totodată, prin acest nume, poți să subliniezi trăsăturile ei fizice și spiritul energic. 

  Cele mai frumoase nume de pisici pentru motani

  Un motan va concura mereu pentru a primi toată atenția din casă. Astfel că numele trebuie să îi reflecte personalitatea, aspectul, caracterul sau felul în care comunică, printre altele. 

  Iată ce nume poți să îi dai motanului tău: Toby, Tomy, Toto, Aki, Fram, Taz, Suki, Grumpy, Simba, Jack, Oliver, Oreo, Rocky. 

  Cele mai frumoase nume de pisici pentru femele

  Pisicile femele trebuie să aibă, la fel, un nume pe măsură. Care să reprezinte o trăsătură distinctă pe care o au sau personalitate pe care o afișează în casă. 

  Iată ce nume poți să dai pisicii tale: Luna, Cleo, Lily, Lola, Zoe, Molly, Kiki, Iris, Zuzu, Candy, Caty, Hera. 

  În final, îți mai recomandăm o serie de nume amuzante sau populare de pisici, care să te inspire în alegerea ta: Sushy, Ramen, Burrito, Baby, Motănel, Felix, Tomiță, Miți, Pufulete, Suzy, Lizie, Jessie, Codiță, Paco, Rita. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cele mai frumoase nume de pisici: sugestii amuzante, comune sau unice pentru fel...