CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Tips&tricks: 7 moduri în care poți folosi oțetul de mere când faci curat

  Oțetul de mere, acest lichid miraculos, poate mai mult decât să fie un simplu dressing pentru salată. E un produs natural, ieftin și ușor de găsit, pe care îl poți folosi în curățenie. Cum? Iată.

  Conform celor de la apartmenttherapy.com, oțetul de mere, la fel ca și alte tipuri de oțet, are proprietăți antimicrobiene, lucru care îl transformă într-un produs de curățare foarte eficient. De asemenea, este util în tratarea răcelilor sau ca balsam pentru păr, făcându-l mai rezistent și mai strălucitor. Îl poți folosi ca atare sau diluat în apă, în funcție de suprafața pe care îl aplici.

  1. Curăță întreaga bucătărie cu o soluție pe bază de oțet de mere

  S-au dus demult zilele în care trebuia să cumperi un produs de curățare specific pentru fiecare obiect din bucătărie. Cumpără o sticlă de oțet de mere și fă-ți propria soluție de curățare. Pune într-un recipient cu pulverizator două căni de apă și jumătate de cană de oțet de mere. Poți aplica soluția pe toate suprafețele, inclusiv pentru a curăța și igieniza blatul de bucătărie, cuptorul cu microunde, frigiderul, plita, aparatul de cafea sau mașina de spălat vase. Pentru cea din urmă, oțetul are dublă întrebuințare: curăță și îndepărtează atât calcarul care se depune interior, cât și petele rezistente de pe vase. Atâta timp cât diluezi cu apă, nu trebuie să îți faci griji că acidul din oțet va deteriora diversele suprafețe din bucătăria ta.

  2. Desfundă țevile

  Țevile înfundate, fie din baie, fie din bucătărie miros urât și îți aduc o groază neplăceri. Oțetul de mere rezolvă această situație. Toarnă în scurgerea cu probleme jumătate de cană de praf de copt dizolvat în apă, urmată de o cană de oțet de mere și una de apă fierbinte. Acoperă cu un dop scurgerea și lasă totul să acționeze 15 minute. Reacția chimică dintre cele două substanțe va desfunda țevile.

  3. Scapă de petele de mucegai și de urmele de săpun

  Ai probleme cu flori de mucegai sau resturi de săpun? Oțetul de mere este principalul lor inamic. În funcție de cât de gravă este problema mucegaiului, le poți îndepărta folosind oțet de mere nediluat sau poți prepara o soluție în care, pe lângă apă, să adaugi câteva picături de săpun sau de uleiuri esențiale pentru a împrospăta întreaga atmosferă. Combinația poate fi folosită și pentru curățarea vasului de toaletă sau a chiuvetei din baie.

  4. Spală geamurile și pereții

  Îți dorești geamuri strălucitoare astfel încât lumina să pătrundă în casa ta fără nicio piedică, iar pentru asta nu-i nevoie să cumperi tradiționalul spray albastru. O soluție pe bază de oteț de mere, un recipient cu pulverizator și o cârpă curată este tot ce ai nevoie. Aceeași soluție funcționează la fel de bine și pentru curățarea pereților, chiar și a celor colorați.

  5. Uită de petele de pe covoare

  Probabil te-ai gândit cel puțin o dată să renunți la covoare din cauza petelor neașteptate care apar pe ele. Nu face asta, oțetul de mere rezolvă și problema asta. Amestecă într-un vas oțet de mere împreună cu câteva lingurițe de sare. Înmoaie o perie în soluția rezultată și freacă bine covorul. După aceea, pune un aspirator în funcțiune și totul va arăta ca nou.

  6. Folosește-l în mașina de spălat în loc de Calgon

  Pentru interiorul mașinii de spălat pune două căni de oțet de mere în orificiul pentru detergent și programeaz-o, fără haine, la un ciclu de spălare obișnuit. Mașina ta va fi apoi nu doar curată, ci și igienizată. De asemenea, dacă îți dorești haine curate și cu aspect proaspăt în permanență, adăugă la fiecare spălare o ceașcă de oțet de mere în loc de balsam. Oțetul menține culorile vii, iar în cazul rufelor albe, nu mai devin gri sau galbene.

  7. Scapă de buruieni

  Nu trebuie neapărat să ai o grădină ca să te confrunți cu buruienile de care nu mai poți scăpa. Poți să ai pe balcon câteva ghivece cu condimente sau cu alte plante decorative. În orice caz, oțetul de mere combate buruienile, iar o soluție cu o concentrație mică de oțet funcționează ca îngrășământ natural pentru pământ. Așadar, înainte de a cumpăra ierbicide sau substanțe fertilizatoare apelează cu încredere la oțetul de mere.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Tips&tricks: 7 moduri în care poți folosi oțetul de mere când faci cura...