CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

15 trucuri care te vor ajuta să-ți păstrezi dulapul de așternuturi și prosoape mereu organizat

  Un dulap de așternuturi ignorat este mai mult decât inestetic. Când ai musafiri la tine, s-ar putea să nu găsești din prima așternuturile, prosoapele și păturile potrivite, dacă nu sunt depozitate eficient. Iar dacă dulapul mai este și mic ca dimensiuni, ai și mai multe motive să păstrezi ordinea în el. Uite cum.

  Organizarea spațiilor mici poate face o mare diferență în funcționalitatea și utilitatea lor, pe lângă faptul că aglomerarea nu e nici plăcută estetic. Ca să scapi de stres și de aglomerația dintr-un dulap de așternuturi micuț, îți sugerăm următoarele idei de organizare, inspirate de la The Spruce.

  1. Alternează soluțiile de depozitare

  p

  Coșurile pentru depozitare sunt esențiale în organizarea oricărui dulap, dar nu trebuie să fie urâte. Încearcă să incluzi soluții de depozitare atrăgătoare, cum ar fi din răchită sau texturi împletite. Este o opțiune bună în special pentru dulapurile înguste, fiindcă poți pune textile împăturite una peste alta de-o parte a coșurilor și să le alternezi.

  2. Lucrează cu ce ai

  p

  Nu trebuie să cheltui o avere ca să-ți iei coșuri la fel. În schimb, caută prin casă ce cutii sau coșuri ai și folosește-le în dulap. Pune așternuturile frumos împăturite și grupate și păstrează puțin spațiu între ele ca să creezi un aspect ordonat, dar eclectic.

  3. Încorporează decorațiuni

  p

  Dulapurile mici au spațiu limitat, dar nu trebuie să le lipsească stilul. Înfrumusețează-ți dulapul cu accesorii decorative, precum un ghiveci mic, o ramă sau o carte. Găsește un loc pentru accentul decorativ într-o parte practică și drăguță a dulapului.

  4. Etichetează totul

  p

  Etichetarea este arma supremă în decluttering și organizare. Păstrează toate lucrurile ordonate în cutii/coșuri și lipește pe fiecare o etichetă. Astfel nu numai că vei știi imediat unde găsești un lucru, dar te va și impulsiona să menții ordinea în dulap. Va fi mai greu să arunci cearșaful proaspăt spălat peste prosoape, când ai cutii dedicate pentru fiecare.

  5. Rulează, nu împături

  p

  Uneori când organizezi lucruri, o schimbare simplă poate face o diferență enormă. În loc să-ți împăturești așternuturile și prosoapele, încearcă să le rulezi. Trucul ăsta îți va face dulapul să arate mai bine, iar cearșafurile vor avea mai puține cute.

  6. Alege culori neutre

  p

  O altă metodă ușoară de a evita haosul într-un dulap de așternuturi mic este să menții o anumită paletă cromatică. De exemplu, alege tonuri neutre, precum nuanțe de gri, bej și alb. Coșurile sau cutiile din materiale naturale, precum ratanul, vor complimenta estetica.

  7. Sortează lucrurile

  p

  Dacă ai o colecție mare de pături, cearșafuri, perne și prosoape, organizează-le în funcție de tip și depozitează-le corespunzător. Când aranjezi în grupuri așternuturile, îți va fi mai ușor să le găsești, iar dulapul se va menține mai ușor ordonat.

  8. Ține cont de frecvența utilizării

  p

  Când faci ordine în dulapul cu așternuturi, nu doar împături și depozita. Gândește-te pe care dintre ele le folosești cel mai mult și aranjează-le în funcție de frecvența utilizării. De exemplu, poți depozita prosoapele și așternuturile cele mai des folosite în partea din față a dulapului sau în secțiunea din mijloc, ca să-ți fie mai ușor să le accesezi.

  9. Lasă spațiu între grămezi

  p

  Doar fiindcă ți-a rămas puțin spațiu după organizare, nu înseamnă că trebuie neapărat să-l și umpli cu ceva. Când te apuci de organizat dulapul de așternuturi, pune deoparte lucrurile pe care le vei duce la reciclat sau la donat. Spațiul dintre teancurile de așternuturi fac dulapul să arate mai aerisit și organizat.

  10. Recipiente de plastic pentru cosmetice

  p

  Dacă-ți depozitezi cosmeticele și medicamentele în dulapul de așternuturi, știi că se pot dărâma peste textile și ar putea să le păteze. Ca să eviți astfel de accidente, îți recomandăm să le depozitezi în recipiente transparente. Le vei găsi mai ușor și scade riscul de vărsare pe așternuturi.

  11. Împărțitoare verticale

  p

  Pentru asta va trebui să depui puțin mai mult efort, dar să integrezi împărțitoare verticale în dulapul de așternuturi va crea un sistem de depozitare mai eficient.

  12. Mix&Match

  p

  Te poți juca cu organizarea dulapului, nu trebuie să urmezi o regulă fixă și rigidă. Unele persoane preferă un design mai minimalist cu coșuri și etichete. Altele preferă să grupeze textile de diferite nuanțe într-un mod mai creativ. Joacă-te cu opțiunile și folosește soluția care se potrivește cu gusturile tale.

  13. Grupează

  p

  Un truc popular în organizarea vizuală este să grupezi lucrurile câte două sau trei. Când ordonezi așternuturile în dulap, încearcă să le depozitezi în seturi, cum ar fi trei prosoape rulate și două perne stivuite.

  14. Aranjează pernele vertical

  p

  Un alt truc pe care-l poți folosi în sistemul de depozitare este să aranjezi pernele vertical în loc să le pui una peste alta. Nu numai că va aduce varietate în organizare, dar te va împiedică și să dai jos un teanc de perne în timp ce încerci să scoți una dintre ele.

  15. Nu analiza prea mult

  p

  Organizarea și menținerea ordonată a unui dulap de așternuturi mic nu trebuie să fie o sarcină complicată. Oferă-ți permisiunea să folosești ideile care au cel mai mult sens pentru tine și pentru spațiul tău.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  15 trucuri care te vor ajuta să-ți păstrezi dulapul de așternuturi și proso...