DESIGN INTERIOR

Shopping: 12 scaune de ratan care o să îndulcească orice tip de amenajare

  Atunci când vine vorba de amenajările în stil boho chic, piesele din ratan sunt un must. Partea bună e că le poți integra în orice tip de casă, indiferent de stilul în care e decorată – ratanul fiind un material natural foarte versatil. O zonă de dining mai rece și minimalistă poate fi încălzită cu niște scaune de ratan, iar un living scandinav o să devină și mai cozy cu un fotoliu.

  Un lucru e cert, ratanul are un soi de putere magică de a îndulci orice spațiu. Iar unul din avantajele unui scaun din ratan este că poți să-l integrezi atât în interior, cât și în exterior, pe balcon, terasă sau  grădină. Așa că ți-am pregătit o listă cu 12 modele de scaune din ratan potrivite pentru fiecare colț al casei.

  Vedem tot mai des prin magazine obiecte realizate din ratan, de la corpuri de iluminat, măsuțe, coșuri pentru depozitare, la mici sau mari obiecte de mobilier, cum ar fi cadre de pat sau scaune și fotolii. Pentru că materialul din care sunt realizate este unul natural, iar, de cele mai multe ori, culoarea este și ea una deschisă, niciodată nu vei da greș cu un astfel de obiect decorativ sau de mobilier în decorul casei tale.

  1. Scaune de ratan pentru living sau zona de dining: Rattan de la Vivre

  scaune de ratan vivre
  Scaun Rattan; 889 lei; Vivre.ro

  Ce ai spune dacă în loc de scaunele clasice de la masa din dining, ai pune câteva realizate din ratan? Sigur vor schimba vibe-ul spațiului. Modelul de la Vivre are 65 centimetri lungime, 62 centimetri lățime, 85 centimentri înălțime, cântărește opt kilograme, și e potrivit într-o zonă de dining generoasă. Ar merge foarte bine într-un decor în stil mediteranean.

  2. Scaun ratan pentru dining

  scaune ratan Bloomingville Laurel-bonami
  Scaun Bloomingville; 1.608 lei; Bonami

  Pentru un aer relaxant și natural în jurul mesei din living sau dining, acest model de scaun este mai mult decât potrivit. Are o construcție metalică, rezistentă, iar ratanul simplu, împletit, oferă o eleganță și un aspect inconfundabil. Ar merge la fix cu o masă de lemn sau cu una minimalistă, neagră. Însă e genul de scaun pe care chiar îl poți întegra oriunde, de la living, dormitor, birou sau exterior.

  3. Scaun pliabil din lemn și ratan

  scaune ratan_zara_home
  Scaun pliabil; 499 lei; Zara Home

  În colecția de obiecte realizate din ratan din Zara Home, am găsit și acest model de scaun pliabil, din lemn și ratan. Acest obiect este numai bun pentru accesorizarea încăperilor decorate în stil boho, în culori naturale și decoruri delicate, dar și pentru mesele din dining. Dimensiunile sale sunt 80 centimetri înălțime, 48,50 centimentrim lățime și 46 centimetri adâncime, iar picioarele sunt prevăzute cu piese din pâslă, pentru a evita zgârierea pardoselii.

  4. Fotoliu din ratan negru

  scaune ratan_lluc_vivre
  Fotoliu Lluc; 1269,99 lei; Vivre.ro

  Dacă îți place ratanul, dar totuși nu crezi că nuanța sa naturală se potrivește în decorul casei tale, iată un model de fotoliu din ratan vopsit în negru. Culoarea este mai potrivită pentru decorurile elegante, însă forma spătarului ca de scoică și pernuța galbenă, realizată din spumă și bumbac, îi oferă o tentă jucăușă. Dimensiunile sale sunt 78 centimetri lungime, 64 centimetri lățime, 97 centimetri înălțime și are 8 kilograme. O piesă care merită un loc de cinste, în living.

  5. Fotoliu din ratan cu suport pentru picioare

  scaune ratan-main-viadurini
  Fotoliu Main; 1.882,06 lei; Viadurini.ro

  Dacă ai un living generos, decorat în culori pământii, acest fotoliu se va integra perfect. Cadrul metalic alb, împreună cu nuanța naturală a ratanului, transformă acest element într-unul elegant. Dacă vrei să-l folosești primăvara sau vara în grădină sau pe terasă, este recomandat să-l pui doar sub un acoperiș, deoarece trebuie ferit de umezeală.

  6. Fotoliu din ratan Marquise

  scaune ratan_marquise-din-ratan-chichville
  Fotoliu Marquise; 1.699 lei; Chic Ville

  Un fotoliu din lemn cu spătar și șezut din ratan? Da, vă rog! Acest model de la Chic Ville este foarte atent lucrat și, conform descrierii, este ideal în decorurile cu note provensale și minimaliste. Chiar dacă ratanul nu are culoarea sa naturală, fotoliul are totuși o nuanță la fel de plăcută – kaki, iar picioarele sunt maro.

  7. Scaun din ratan și metal

  scaune de_ratan_bari_maro-somproduct
  Scaun Bari Maro; 247 lei; Somproduct.ro

  Acest model de scaun poate fi folosit atât în interior, cât și în exterior, pentru grădina sau terasă. Datorită finisajelor și a designul minimalist, acesta nu va încărca vizual spațiul. Dimensiunile sale sunt 69 centimetri lățime, 60 centimetri adâncime și 74 centimetri înălțime totală, iar produsul se livrează direct montat.

  8. Fotoliu de grădină

  scaun-ratan-Amily-viadurini
  Fotoliu Amily; 1.986,36 lei; Viadurini.ro

  Chiar dacă are un preț mai piperat, acest fotoliu e făcut ca să atragă și poate fi o piesă statement în orice amenajare. Fotoliu Amily este realizat din bambus alb și este potrivit pentru foișoare, terase acoperite sau chiar pridvoare. Designul său este unul etnic și unic, așa că va fi un bun element decorativ și practic pentru casa ta. Modelul s-ar potrivit perfect atât într-un living în stil boho-chic, cât și într-unul modern.

  9. Scaun de exterior din ratan

  scaune ratan-YZ3328-mobilier1
  Scaun din ratan; 912 lei; Mobilier1.ro

  Puțin din decorul boho poate fi adus acum și în exteriorul casei. Acest model de scaun se va potrivi perfect în grădină, însă poate fi integrat cu ușurință și în zona de zi. Adaugă-i și o pernuță colorată, galbenă sau turcoaz și înconjoară-l cu multe plante.

  10. Scaun Lounge din ratan

  scaun-ratan-tika-kave-home-thehome
  Scaun din lemn de mahon; 1,140 lei; The Home

  Acest model de scaun tip lounge este potrivit pentru momentele de relaxare atunci când iei o pauză între video call-uri sau citești o carte la final de zi. Este realizat din ratan, lemn de mahon și trestie, iar picioarele sunt tot într-o nuanță naturală, pentru a se potrivi cât mai bine cu restul materialelor folosite. Dimensiunile sale sunt: 94 centimetri lungime, 74 centimetri lățime și 78 centimetri înălțime. Poate fi o piesă statement atât în interiorul casei – într-o zonă de zi generoasă -, cât și în grădină sau pe terasă.

  11. Scaun suspendat din ratan

  scaun-ratan-hk-living-thehome
  Balansoar din ratan; 729 lei; The Home

  Tot scrollând pe conturi de Instagram pentru inspirație sau Pinterest, sigur ai mai văzut acest tip de scaun suspendat în multe dintre amenajările minimaliste și boho-chic. Acest balansoar suspendat este potrivit pentru încăperile cu tavan înalt și merge de minune accesorizat cu o pernă colorată și o pătură pufoasă. Este realizat din ratan și metal, iar dimensiunile sale sunt: 72 centimetri lungime; 55 centimetri lățime și 110 centimetri înălțime.

  12. Scaun din ratan peacock

  scaun_ratan_peacock_chichVille
  Scaun peacock din ratan; 2.450 lei; Chic Ville

  Dacă alegi să îți cumperi un scaun model peacock, pregătește-te să fie atracția casei tale. Înălțimea sa și toate detaliile lucrate manual de pe spatar îi oferă o eleganță aparte, așa că ai grijă ce alte obiecte decorative mai sunt în aceeași încăpere pentru a nu se aglomera locul. Totuși, niciodată nu vor încurca plantele verzi și pernele colorate.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 12 scaune de ratan care o să îndulcească orice tip de amenajare