LIFE

Hotspot: 5 wine bar-uri din București unde să te relaxezi la final de zi

  Capitala noastră duce lipsă de multe lucruri (de la infrastructură, la apă caldă), dar în mod cert nu duce lipsă de locuri cool și urbane, perfecte pentru toate gusturile, poftele și bugetele. Seria noastră Hotspot vrea să-ți prezinte mare parte din aceste spații, de la cafenele de specialitate și deserturi, la restaurante asiatice sau terase frumoase, iar în episodul de astăzi am ales să-ți prezentăm o listă de wine bars din București, perfecte de ales după o zi grea la muncă sau oricând ai nevoie de un moment de relaxare.

  Wine bar-urile reprezintă locurile ideale pentru o seară de going out, oricând ai nevoie de un respiro de la rutina zilnică. Pe lângă faptul că vin în întâmpinarea ta cu o oferă de licori interesante, majoritatea au și mâncăruri pe măsură, totul într-un decor cozy și intim, astfel încât să ai parte de o experiență cât mai reușită.

  Am adunat cinci dintre localurile de acest gen din Capitală, dar dacă mai ai sugestii, le așteptăm cu drag în secțiunea de comentarii de mai jos.

  1. Lovin’ Winebar & Bistro

  Poziționat la numărul 26, pe Intrarea Tudor Ștefan din zona Dorobanți, Lovin’ e un loc ferit de agitație și zgomot. Așa cum îi stă bine oricărui wine bar, interiorul este plin de sticle de vin din care să alegi, cu câteva mese de lemn înalte în mijloc.

  Proprietarii îl descriu drept „loc de vin și bune maniere”, un „spațiu de întâlnire al iubitorilor de vin, al celor care vor să cunoască lumea prin intermediul sortimentelor de vin aduse din toate colțurile lumii.”

  În cazul în care nu știi ce să alegi, oamenii de aici sunt pregătiți să-ți ofere recomandări și să-ți ofere să guști diferite soiuri, așa că ești pe mâini bune. Lovin’ are și o terasă micuță și câteva feluri de mâncare delicioase, care merg mână-n mână cu vinurile expuse.

  Plus de asta, aici se organizează mereu evenimente culinare, unde preparatele îți vor satisface papilele gustative, iar vinurile întregesc combinația.

  Mai multe detalii aici.

  2. WineOut Bar & Bistro

  Pe strada Alexandru Donici, la numărul 37, într-o casă din zona Icoanei cu o curte interioară mică și cochetă, vei descoperi un local al cărui interior e asemănător unei crame, cu pereți de cărămidă, corpuri de iluminat calde și pereți acoperiți de sticle de vin, alături de mese din lemn masiv și câteva canapele. Are și o terasă mică, unde te poți bucura de verdeață, cât permite vremea.

  Wineout are o selecție mare de vinuri, iar cei de acolo sunt mereu dornici și informați să-ți explice despre soiurile prezente. În meniul de mâncare găsești minunății precum cremă de fasole cu trufe și dulceață de ceapă, camembert la cuptor, piept de rață sau creveți în sos de unt.

  Mai multe detalii aici.

  3. WineDrops Bucharest

  Pe Bulevardul Elisabeta, la numărul 25, între Universitate și Cișmigiu, în octombrie anul trecut a fost deschis un bar de doar 35 de metri pătrați, unde mai mereu e plin de oameni. Ideea a pornit de la Aurelia Nica şi Liviu Enache, doi pasionați băutori de vin.

  Au deschis spațiul în octombrie 2022 și au în ofertă 160 vinuri, dintre care 68 sunt româneşti, iar restul vin din Italia, Spania, Franţa, Georgia şi Republica Moldova.

  Spațiul este mic, dar există și câteva mese în plină stradă, unde e vervă mai tot timpul.

  Mai multe detalii aici.

  4. The Great Hill

  Pe o stradă din Cotroceni, într-o curte lungă și îngustă de pe strada Louis Pasteur, la numărul șase, vei descoperi o casă impozantă, unde nu vei ști dacă ai picat într-o galerie de artă sau într-un bar.

  Este un wine bar al căruit proprietari și-au dorit un nou concept pentru care s-au inspirat din degustările de cramă. „Povestea The Great Hill a început din dorința a cinci crame din regiunea viticolă Dealul Mare de a face cunoscute unele dintre cele mai bune vinuri ale României. Puțini știu, dar podgoriile noastre concurează de la egal la egal cu cele din Bordeaux sau Toscana”, stă scris pe site-ul lor.

  Interiorul, după cum îți spuneam, are expusă foarte multă artă interesantă, iar proprietarii promit cel puțin un vernisaj pe lună al unui pictor român contemporan, așa că ai parte și de niște cultură, pe lângă distracție.

  5. Vié Bucharest

  Pe strada Nerva Traian 27-33, în apropiere de stația de metrou Timpuri Noi, s-a deschis un bar-bistro cu influențe french, al cărui proprietari sunt Andreea și Eric Barocca.

  Cei doi mai au deschise două locații în Paris (restaurantul Tamara) și wine barul Nellu, iar acum plănuiesc să se extindă în Tokio. Cei doi au locuit la Paris, New York și Londra, iar spațiul din România a fost dorința Andreei, deoarece este legată sentimental de locurile natale.

  Vié este și un wine shop, iar intrarea în bistro se face prin el. Decorul este minimalist, cu multe tonuri de albastru închis și sticle de vin expuse pe pereți.

  „La baza conceptului Vié au stat vinurile craft, mâncarea creativă bazată pe ingrediente locale și de sezon, numărul de locuri mai degrabă restrâns și atmosfera casual-elegant. Prin Vié, aducem pe piața bucureșteană o selecție inedită de vinuri craft din Franța, Italia, Slovenia, Croația și Serbia, iar în curând vom avea și referințe autohtone”, a spus Andreea într-un interviu acordat celor de la trendshrb.ro.

  În ceea ce privește partea culinară, accentul se pune pe ingrediente locale și de sezon, iar de meniu se ocupă Chef Cristina Mălai, care propune o reinterpretare a preparatelor tradiționale românești. Există un meniu a la carte și unul de tasting, cu șase feluri și wine pairing.

  Mai multe detalii aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Hotspot: 5 wine bar-uri din București unde să te relaxezi la final de zi