LIFE

Hotspot: 5 restaurante cu specific asiatic din București, unde mănânci fresh și iute

publicat pe 31 ian. 2023

  Dacă vrei culoarea, savoarea, puțină iuțeală și, probabil, cele mai fresh preparate pe care poți să le guști, bucătăria asiatică e mereu o alegere bună. Dacă până acum ți-am făcut recomandări din zona de cafenele din București, acum seria noastră Hotspot vrea să te poartă într-o altfel de călătorie gastronomică prin București.

  Tocmai de aceea, iată o serie de recomandări cu restaurante cu specific asiatic din București pe care merită să le încerci pentru preparate, dar și pentru atmosferă.

  1. Hushimo

  Hushimo este un mic bistro cu specific asiatic, pe care îl găsești în Piața Amzei, pe strada Mendeleev nr. 8. Localul oferă savoarea bucătăriei asiatice din mai multe direcții, anume din bucătăriile cu specific thailandez, vietnamez și indonezian.

  Din meniul Hushimo, fără doar și poate, supa Tom Yum este apreciată de mai toți cei care îi trec pragul. Iar carnea tocată de vită în sos de stridii e unul dintre preparatele cu care proprietarii se mândresc. Din același meniu, pad thai-ul face cinste locului, curry-ul de feluri diferite e de încercat, iar mango sticky rice e unul dintre deserturile light și fresh care pot completa perfect o masă luată aici. De toate aceste preparate, dar și de multe altele, e responsabil Mo, bucătarul de la Hushimo.

  În ceea ce privește design-ul interior, Hushimo, înainte de a fi Hushimo, a fost un magazin. După renovare, Hubert Truică, unul dintre oamenii responsabili de local, a adus un vibe asiatic combinat cu elemente specifice Berlinului, hipsterești.

  Hushimo e cochet și intim, cu o amenajare minimalistă și pe alocuri industrială. Pe ici pe colo găsești elemente care nu au nicio legătură cu povestea locului, de genul unei măști de gaze folosită. Hushimo dispune de câteva măsuțe, o tejghea cu locuri la fereastră, o zonă de bar, fereastră către bucătărie ca să vezi în timp real cum ți se prepară mâncarea și o mini terasă, undeva în spate, în curs de amenajare.

  Gresia în nuanțe de alb și negru poate fi ușor considerată unul dintre elementele centrale ale amenajării interioare, la fel și lumina difuză care dă o intimitate aparte unui astfel de local.

  Hushimo e o incursiune în lumea plină de savoare și de iuțeală a preparatelor cu specific asiatic. Mâncăruri de aici sunt fresh și pot intra lejer la categoria de comfort food. Atmosfera e primitoare, hipsterească și plină de viață. Iar dacă îți place să asculți muzică în timp ce mânânci, atunci o să ai parte din când în când de câte un mic recital ad-hoc ținut de bucătarul Mo.

  Ține minte că în weekend ai nevoie de rezervare. Există și un al doilea local, în aer liber, la Kraft Market (Matei Millo nr. 8-10).

  2. Tuk Tuk

  Motto-ul celor de la Tuk Tuk este că aici poți să experimentezi pe bune mâncarea thailandeză de stradă. La Tuk Tuk poți să încerci „thai urban kitchen”, adică street food thailandez reinterpretat. Chef Lam, care a pregătit mâncare și la Hilton Praga, dar și la Athénée Palace Hilton, e responsabil de bunul gust al preparatelor cu specific. Așa că experiența este garantată. Tuk Tuk se află pe strada Puțul lui Zamfir 15, în zona Dorobanți.

  Tocmai pentru că oferta localului este de street food thailandez reinterpretat, deci altfel, designul interior e la rândul lui reinterpretat, colorat și, într-o oarecare măsură, mai puțin constrâns de reguli. Localul în sine nu arată ca unul cu specific asiatic, însă vei descoperi mult lemn natural în amenajare, culori stridente și un vibe care te poartă preț de câteva fix într-o țară asiatică cu mâncare proaspătă și ușor picantă.

  Atmosfera e cozy, mâncarea e mereu fresh și plină de savoare, ingredientele fiind mereu din belșug. Supa Tom Yum cu creveți e mereu o alegere inspirată, preparatele din pui pot să te surprindă, iar pentru vegani și vegetarieni există diverse opțiuni.

  3. Kanpai

  Pe strada Călinescu George, la numărul 49, o să descoperi Kanpai, primul și singurul Izakaya – adică un pub cu specific japonez, casual, unde oamenii vin să mânânce și să bea la prețuri decente. Mâncarea de aici e tradițională, fără pretenții de fine dining, iar bucătarul este japonez.

  Ceea ce înseamnă că în meniu o să descoperi o gamă mare de sushi, ramen și tot felul de preparate cu specific japonez.

  Amenajarea interioară de la Kanpai păstrează, într-o măsură, specificul unui restaurant japonez popular. Decorul este simplu și minimalist, ba chiar sărăcăcios pe alocuri pentru a sugera atmosfera unui astfel de local din Japonia. Iar în general, atmosfera poate fi ușor prea sumbră, dar poți să treci cu vederea acest aspect odată ce o să vezi meniul plin de bunătăți care au prețuri decente. Nu o să dai greș cu nimic, indiferent ce preparat alegi din meniu.

  4. ISAN Thai Kitchen

  Nu neapărat un restaurant în sine, cât un food truck care ar merita locul lui mai mult decât altele. ISAN Thai Kitchen este situat pe Strada Căpitan Gheorghe Demetriade 8, în interiorul Mercato Kultur. E un food truck micuț, dar care are de oferit unele dintre cele mai bune preparate thai. O să descoperi astfel un mix de neratat între dulce și iute, condimente și ierburi tropicale, la care se adaugă și accente de lemograss, ghimbir, lime sau galangal.

  Printre preparatele care merită încercate se numără supele Tom Yum și Tom Ka, pad thai, mușchiuleț de vită cu usturoi și piper, salata fragedă iute de mușchi de vită și tăițeii cu pui în stil Singapore.

  5. GURI GURI

   

  GURI GURI se diferențiază pe piața locală de restaurante cu specific asiatic prin faptul că e mai mult decât un restaurant. E și un magazin coreean care a introdus ideea de meal kit cu ajutorul căruia îți poți pregăti acasă preparatul coreean preferat.

  De altfel, la GURI GURI poți să descoperi preparate pe care le găsești doar aici: korean pizza cu kimchi, tocăniță de seafood și tofu și supă coreeană de alge, printre altele.

  Localul este mic și se află în zona Pipera din Capitală, pe Fabrica de Glucoză 9B. GURI GURI pune accent mai mult pe calitatea mâncărurilor servite decât pe amenajarea interioară. Însă, odată ce intri în local o să te simți ca într-un adevărat restaurant coreean unde zgomotul și aromele de tot felul fac casă bună.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Hotspot: 5 restaurante cu specific asiatic din București, unde mănânci fresh ...