UTILE

Cum poți să revitalizezi verdețurile ofilite cu ingrediente și ustensile din bucătărie 

  Verdețurile dau gust și culoare preparatelor atâta timp cât sunt fresh. Dacă sunt ofilite și lipsite de textură, atunci nu mai oferă aceleași substanțe nutritive. Din fericire, verdețurile pot să fie revitalizate. Am descoperit câteva trucuri să revitalizezi verdețurile ofilite ca să le poți consuma la câteva zile după depozitare. 

  În general, verdețurile se păstrează cel mai bine la frigider. Este vorba de pătrunjel, mărar, leuștean, mentă, busuioc, coriandru, rozmarin sau salvie. Păstrate prea mult timp la temperatura camerei acestea devin moi, lipsite de culoare și textură. 

  De altfel, unele dintre ele, cum ar fi pătrunjelul, sunt afectate de expunerea la lumina soarelui. Frunzele devin galbene, iar gustul poate să fie alterat. Totodată, lipsa sau excesul de umiditate le poate altera cu totul. 

  Iată ce trucuri să folosești să revitalizezi verdețurile și cum se face spălarea și depozitarea lor. 

  Trucuri să revitalizezi verdețurile ofilite: de ce să le pui la frigider

  trucuri sa revitalizezi verdeturile ofilite shutterstock

  Înainte de păstrare și revitalizare, verdețurile trebuie să fie spălate atent. Și la fel de atent să fie uscate. 

  Bacteriile de pe suprafață și murdăria pot face ca acestea să devină necomestibile destul de repede. Așa că spală verdețurile bine, apoi lasă-le pe un prosop uscat și folosește o sită centrifugă pentru salată pentru a scoate cât mai multă apă. 

  Verdețurile mai delicate, cum ar fi busuiocul, pătrunjelul sau mărarul, pot să fie revitalizate dacă sunt ținute într-un recipient cu apă la frigider. Apa trebuie să fie de aproximativ un centimetru în partea de jos și trebuie schimbată o dată la două zile. 

  Taie din codițele înainte să depozitezi și să revitalizezi verdețurile. De asemenea, îndepărtează frunzele ofilite sau maronii. 

  Rozmarinul, cimbrul sau oregano pot și ele să fie revitalizate destul de ușor. Trebuie să le înfășori într-un prosop de hârtie, apoi într-o folie de plastic, după care să le depozitezi într-o caserolă. 

  Alte trucuri să revitalizezi verdețurile ofilite

  trucuri sa revitalizezi verdeturile ofilite shutterstock

  Salata verde ușor ofilită poate să fie revitalizată cu două ingrediente: apă rece și zeamă de lămâie. Pune salata într-un recipient și adaugă apa și zeama de lămâie. După o oră, frunzele se vor hidrata și salata va fi din nou fragedă, gata să fie consumată fără probleme. 

  La fel de bine pentru revitalizarea verdețurilor funcționează și acidul din oțet. De exemplu, ceapa verde poate fi hidratată și revitalizată dacă este pusă într-un bol cu apă rece și o lingură rasă de oțet. După o oră de hidratare poate fi mâncată. 

  Ridichiile ușor ofilite se curăță și se taie felii subțiri, ca pentru salată. Feliile se pun într-un bol, se presară puțină sare și se adaugă gheață zdrobită. Acestea se vor revitaliza grație combinației dintre temperatura scăzută și sare. În plus, ridichiile vor recăpăta textura crocantă și delicioasă specifică. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum poți să revitalizezi verdețurile ofilite cu ingrediente și ustensile din...