UTILE

Musculițe de umezeală în baie: de ce apar și cu ce scapi de ele

  Baia poate să fie un mediu prielnic apariției și dezvoltării musculițelor de umezeală. Acestea sunt atrase de mediul cald și umed și pot deveni o reală problemă. Am găsit soluții care te ajută să scapi de musculițele de umezeală în baie și îți explicăm ce ai de făcut. 

  Musculițele de umezeală apar în baie în special în sezonul cald. La fel ca țânțarii, musculițele negre sunt atrase de locurile calde și umede. Baia, fiind un mediu umed prielnic, constituie locul ideal în care să se înmulțească. Astfel că acestea ajung să intre în casă prin geamurile deschise, prin gurile de aerisire și chiar prin plasele anti-insecte. 

  Musculițele se reproduc destul de rapid. Asta pentru că durata lor de viață este destul de scurtă, undeva la maxim patru săptămâni. Depun mii de ouă în zonele umede din baie. Iar o singură pereche de musculițe poate depune și un milion de ouă în decurs de opt săptămâni. 

  Musculițe de umezeală în baie: soluție cu apă, sare și bicarbonat de sodiu

  Ca să scapi de musculițele de umezeală în baie ai nevoie de trei ingrediente. Anume de apă fierbinte, sare și bicarbonat de sodiu

  Dizolvi două linguri de sare și o lingură de bicarbonat de sodiu în doi litri de apă fierbinte. După ce amestecul se omogenizează îl lași să se răcească. Iei apoi o cârpă înmuiată în soluție și ștergi toate suprafețele din baie. Gresia, mobilierul, faianța, chiuveta, cada, rezervorul de apă al toaletei și robinetele. 

  În felul acesta, amestecul acționează contra ouălelor deja depuse de musculițe, iar dezvoltarea lor va fi stopată. E important să aplici periodic acest tratament în baie sau ori de câte ori musculițele reapar. 

  Aceeași soluție poate să fie folosită și în alte camere din casă, dacă musculițele se răspândesc. În bucătărie poți folosi amestecul prin pulverizare. Iar pentru un plus de eficiență poți să adaugi și câteva linguri de oțet după ce soluția este rece. 

  Musculițe de umezeală în baie: igienizează spațiul constant

  Musculițele de umezeală pot supraviețui chiar și în canalizare sau în apa contaminată. De aceea, pentru a preveni apariția lor, e indicată și o igienizare a tevilor din baie. Poți folosi substanțe cu înălbitor sau cu amoniac. Aceste substanțe împiedică musculițele să se reproducă și distrug ouăle și larvele. 

  În general, odată instalate într-un loc, musculițele atrag și altele într-acolo. Dacă ai scăpat inițial de ele, e foarte important să igienizezi constant zona în care s-au reprodus. Mai ales marginile și îmbinările elementelor din baie. 

  Musculițe de umezeală în baie: „capcane” cu ingrediente din casă

  Există și diverse „capcane” care te pot ajuta să elimini musculițele de umezeală. Musculițele sunt atrase de aromele citrice. Astfel că, într-un recipient poți să pui bucăți de portocală sau lămâie, de exemplu, peste care să adaugi și oțet. Mixul va trage insectele și le va bloca în interiorul recipientului. 

  La fel, într-un castron poți să pui părți egale de apă și oțet. La care să adaugi câteva linguri de zahăr și câteva picături de săpun. Amestecul va fi pe placul musculițelor care, în cele din urmă, vor rămâne prinse în lichid. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Musculițe de umezeală în baie: de ce apar și cu ce scapi de ele