Sfaturi și trucuri esențiale care te ajută în amenajarea unei bucătării mici
publicat pe 09 apr. 2024Amenajarea unei bucătării mici poate părea o provocare la prima vedere. Cu o planificare atentă și cu puțină inspirație, amenajarea unei bucătării mici poate fi un proiect practic, funcțional și plăcut din punct de vedere vizual. Îți explicăm la ce aspecte să ții cont și ce sfaturi să aplici.
Sfaturi pentru amenajarea unei bucătării mici
Spațiul limitat al unei bucătării mici necesită o abordare strategică pentru a maximiza fiecare centimetru pătrat disponibil. Într-o astfel de amenajare, necesitatea de a da impresia de spațiu și păstrarea rolului practic al camerei sunt două puncte de bifat. În continuare, câteva idei și sfaturi care te vor ajuta pentru amenajarea unei bucătării mici.
Optimizarea corpurilor de depozitare
Dintre toate obiectele dintr-o bucătărie mică, corpurile de mobilier pot să dea senzația de aglomerare. În special acele corpuri de mobilier folosite pentru a depozita vesela sau diverse alimente.
Pentru a nu aglomera, corpurile de depozitare trebuie să utilizeze cât mai mult din spațiul disponibil pe verticală. Poți instala astfel rafturi sau dulapuri care se închid până la tavan. La fel de bine, aceste dulapuri pot să fie unele care au sertare glisante. Acest tip de sertare fac ca accesul să fie mai ușor și mai practic. Pentru o organizare eficientă, cutiile de depozitare sunt o soluție excelentă pentru a gestiona spațiul interior al dulapurilor.
Alegerea mobilierului
Spațiul bucătăriei fiind mic impune folosirea mobilierului multifuncțional. De asemenea, mobilierul care are linii simple și cu aspect curat va oferi senzația de spațiu.
Un tip de mobilier care servește mai multor scopuri este ideal într-o bucătărie mică. De exemplu, poți integra în amenajarea unei bucătării mici o masă extensibilă sau scaune pliante. Sau masa de lucru poate să fie folosită și ca loc de servire. Vei ajuta la buna gestionare a spațiului atunci când bucătăria este utilizată.
Culori și texturi pentru spații mici
Pe lângă senzația de spațiu creată, culoarea mobilierului dintr-o bucătărie mică o va face mai luminoasă. Folosește culori deschise, cum ar fi alb, crem sau nuanțe pastelate. Acestea reflectă lumina și dau dimensiune unei camere. Pentru a sparge monotonia unei singure culori și pentru a adăuga interes estetic și vizual, poți adăuga și accente de culoare prin mobilier sau prin accesorii specifice.
Din punct de vedere al texturii, mobilierul cu finisaj lucios deschide spațiul foarte mult. Acest tip de mobilier este pus în evidență de o iluminare corectă.
Trucuri care vor face bucătăria să pară mai mare
Ca spațiul bucătăriei mici să pară mai mare, trebuie să apelezi la câteva trucuri creative. Iată ce poți să faci:
- folosește oglinzi: chiar dacă bucătăria nu este asociat cu aceste obiecte, oglinzile așezate în puncte strategice vor reflecta lumina și vor da senzația de spațiu suplimentar;
- iluminarea corectă: iluminatul ambiental pentru accentuarea anumitor zone din bucătărie creează o atmosferă plăcută, iar spațiul camerei va părea mai larg;
- scoate obiectele inutile: suprafețele de lucru trebuie să fie curate și cât mai ordonate. Tacâmurile și vesela trebuie să fie depozitate în sertare, iar obiectele care nu aparțin de bucătărie trebuie să fie depozitate separat.
Imagini cu bucătării amenajare corect
În cele din urmă, ți-am pregătit câteva idei de bucătării mici amenajate corect din care te poți inspira. Fiecare proiect vine cu plusurile și cu minusurile sale. Însă, ceea ce e important e să ții cont de forma bucătăriei, de spațiul disponibil și să adaptezi totul la aceste elemente.
Bucătărie mică amenajată modern: folosește culori deschise pentru senzația de spațiu deschis. Obiectele de mobilier lucioase sunt perfecte pentru acest tip de amenajare.
Bucătărie mică amenajată minimalist: ideea de bază a acestei amenajări este să ai puține obiecte de mobilier, însă multe spații de depozitare. Elementele de decor reprezentative sunt importante, la fel și nuanțele deschise. O astfel de bucătărie trebuie să fie practică înainte de orice.
Bucătărie mică amenajată în stil rustic: culorile calde duc către ideea de natură, la fel și obiectele folosite, cum ar fi lemnul și sticla. Folosirea plantelor și a culorilor accent invită la relaxare.
-
hotnews
La câte grade se spală catifeaua. Cum se curăță corect acest tip de material
Contează și detergentul sau dacă folosești balsam.
-
UTILE
De ce să pui folie de aluminiu în mașina de spălat rufe. Cel mai cool truc
Efectul se va vedea pe hainele tale.
-
Sponsored
Gătești rapid și sănătos cu grătarele electrice NINJA. Potrivite pentru orice ocazie (P)
Pentru mulți dintre noi, ideea de a avea un „cheat day” în timpul unei diete este tentantă. Dar ce ai spune dacă ai putea transforma acea zi de răsfăț într-o […]