Cele mai neplăcute lucruri care ți se pot întâmpla acasă, mai ceva ca poveștile de Halloween
publicat pe 27 oct. 2022Mă aflu în acel punct al vieții în care nu mă mai sperie fantomele și poveștile de groază, ci facturile la curent, inflația sau gândul că am uitat fierul de călcat în priză. Cred că e normal să ți se schimbe (și înmulțească) fricile cu cât înaintezi în vârstă, iar o parte dintre acestea sunt legate de spațiul în care locuiești.
Ce înseamnă povești de groază acasă atunci când ești adult? Una dintre întâmplările care încă mă urmăresc s-a petrecut prin 2009, în primul an de facultate. Locuiam cu chirie împreună cu niște foste colege de liceu și ne-au vizitat niște prietene. Fumam pe vremea aia, că ni se părea nouă interesant, dar nu aveam brichetă, așa că toată noaptea ne-am aprins țigările de la aragaz. A doua zi ne-a trezit mirosul de gaz pentru că cineva a uitat să închidă aragazul. De atunci s-a catapultat în mine această frică- de a uita gazul pornit – și n-a mai plecat.
Lucrurile care nu vrei să ți se întâmple acasă:
Să rămâi fără curent, apă caldă sau să-ți cadă netul. Și nici să n-ai căldură nu e deloc plăcut.
Să ți se înfunde WC-ul sau să ți se spargă o țeavă.
Să te inunde vecinii.
Să te trezești și să adormi în cântecul bormașinii.
Să ai mucegai sau gândaci.
Să calci pe LEGO.
Să verse prietenii vin roșu pe canapeaua abia cumpărată.
Să ți se strice aparatul de aer condiționat când sunt 38 de grade afară.
Să ți se blocheze ușa de la intrare sau să rămâi blocat pe balcon iarna.
Să-și facă nevoile animalele de companie pe covor.
Să uiți că trebuie să scoți mâncarea din cuptor și să-ți miroase toată casa a fum și a prăjeală.
Să ți se declanșeze senzorul de gaze.
Să aluneci în duș sau să te lovești de colțul patului.
Să nu mai fii acasă și să-ți amintești că ai uitat fierul de călcat în priză.
Să-ți spargă pisicile televizorul nou-nouț. Pare un scenariu de comedie slabă, dar am luat parte la acest episod luna trecută, când am mers în vizită la ai mei. Cinci oameni, un televizor nou în living, trei pisici – căci era și sora mea în vizită cu pisica după ea – și un câine – o iau mereu pe Pruna cu mine când merg acasă. Deci vă puteți imagina.
Printr-un alt scenariu de comedie – noire de data asta – a trecut și colegul meu Victor. Abia se mutase cu iubita lui într-o chirie nouă, într-un bloc construit recent, fără să se gândească la faptul că pereții apartamentului ar putea fi dintr-un rigips de proastă calitate, nu din cărămidă. Așa că s-a trezit într-o dimineață cu dulapul suspendat din bucătărie în cap. Noroc că a fost foarte vigilent și nicio ființă umană sau pisicească n-a fost rănită.
„Paguba a fost destul de mare. O parte din dulap s-a rupt și s-a zgâriat destul de rău în cădere de blat și de un calorifer. Burlanul hotei s-a rupt, dar hota, spre surprinderea mea a rămas întreagă. La fel și chiuveta, care, în mod miraculos, nu a avut vreo zgârietură. Pagubele au fost acoperite de proprietari, care au fost foarte receptivi și au trimis o echipă de meșteri să repare dulapul. În câteva ore, totul era la fel ca înainte de cădere. Cu toate astea, te sfătuiesc încă o dată să verifici integritatea oricărei piese de mobilier în casa în care te muți”, recomandă Victor Arvunescu, reporter Lovedeco.
În urma pățaniei, Victor a aflat că vina pentru această întâmplare a fost împărțită: constructorul a montat în zona de sus a peretelui o singură grindă de lemn – unde a indicat ca dulapul să fie montat, iar meșterii nu au ținut cont și au făcut această operațiune în felul lor, fără să țină cont de detalii. Un dulap căzut, o altă lecție învățată.
-
hotnews
De ce să mergi la început de toamnă în Eforie Sud, cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc
Îți povestesc din propria experiență.
-
UTILE
Cu ce se curăță carioca de pe perete, canapea sau alte suprafețe. 5 trucuri geniale
Soluțiile cele mai simple au efectele cele mai vizibile.
-
UTILE
Miros de aer închis în cameră? Cele mai simple și eficiente soluții care pot rezolva problema
Chiar dacă aerisești, poate nu o faci cum trebuie.