
Cu ce se curăță petele de autobronzant de pe piele și de pe haine
publicat pe 21 aug. 2024Petele de autobronzant pot să dea un aspect de bronz neuniform pielii, iar pe haine vor arăta total inestetic. Din fericire, petele de autobronzant pot să fie curățate cu soluții naturale. Uite cu ce se curăță petele de autobronzant de pe piele și de pe haine. Soluțiile vor avea efect imediat dacă acționezi rapid. Detalii și sfaturi, în articol.
Autobronzantul este folosit în timpul sezonului estival pentru a da pielii un aspect bronzat fără a fi nevoie de expunerea directă la soare. Produsul cosmetic a devenit din ce în ce mai popular grație capacității sale de a oferi un bronz uniform și rapid.
Chiar dacă reduce riscurile expunerii prelungite la soare, autobronzantul poate să lase pete sau zone cu un bronz mai intens în timpul folosirii. Nu doar pielea poate căpăta pete, ci și hainele după ce intră în contact cu soluția.
Îți explicăm în cele ce urmează cum să scoți petele inestetice de autobronzant de pe piele și de pe haine.
Cum funcționează autobronzantul?
În componența autobronzantului există o substanță numită dihidroxiacetona (DHA). Este un compus chimic derivat din zaharuri care reacționează cu aminoacizii din stratul superior al pielii. Formează astfel compuși care dau nuanța maronie sau aurie a pielii.
Efectul folosirii autobronzantului apare la câteva ore după aplicare și poate dura câteva zile în funcție de tipul de piele și de produsul folosit.
Pe piață există diverse forme de autobronzant, de la loțiune sau spumă până la spray și cremă. Fiecare are un mod de aplicare diferit, dar toate urmăresc să distribuie DHA-ul uniform pe piele, pentru a evita formarea petelor sau a unui bronz neuniform.
Cum se curăță petele de autobronzat de pe piele
Dacă autobronzantul nu a fost aplicat uniform, atunci vor apărea pete sau zone de bronz mai intens. Pentru curățarea lor de pe piele, iată ce soluții poți să folosești:
Suc de lămâie
Sucul de lămâie conține acizi naturali care pot ajuta la deschiderea nuanței pielii. Aplică suc de lămâie direct pe pata de autobronzant de pe piele, lasă-l să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă călduță.
După folosirea soluției cu suc de lămâie, este important să hidratezi pielea. Efectul folosirii sucului poate să fie de uscare pe zona petei.
Uleiuri naturale
Uleiul de măsline sau uleiul de cocos pot să fie folosite pentru a dilua intensitatea culorii autobronzantului. Aplică uleiul pe piele și masează ușor. Lasă-l să acționeze câteva minute înainte de a clăti cu apă.
Bicarbonat de sodiu
Amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a forma o pastă și aplic-o pe zonele afectate. Masează ușor, apoi clătește. Bicarbonatul de sodiu are un efect de exfoliere ușoară și poate ajuta la uniformizarea nuanței pielii.
Ce cu se curăță petele de autobronzant de pe haine
Petele de autobronzant de pe haine pot să fie ceva mai greu de scos. Este recomandat să acționezi cât mai rapid pentru a preveni fixarea petei în țesătura materialului.
Iată ce soluții pot avea efect de scoatere a petelor de autobronzant de pe haine:
- Bicarbonat de sodiu și oțet: amestecul de bicarbonat de sodiu cu oțet poate fi aplicat pe pată înainte de spălare. Această soluție are un efect de curățare profundă și poate ajuta la dizolvarea DHA-ului din autobronzant;
- Apă oxigenată: aplică apă oxigenată pe pată și las-o să acționeze câteva minute. Clătește cu apă și spală haina conform instrucțiunilor de pe etichetă. Soluția de curățare cu apă oxigenată este potrivită pentru hainele albe sau cele de culoare deschisă;
- Detergent lichid și apă caldă: aplică amestecul pe pată și freacă ușor cu o perie sau un burete. După ce ai lăsat să acționeze câteva minute, spală haina în mașina de spălat.
E indicat să folosești autobronzant?
Chiar dacă asigură un bronz al pielii aproape instant, autobronzantul trebuie folosit potrivit instrucțiunilor de aplicare. E foarte important să alegi produse de calitate pentru a evita apariția petelor cauzate de distribuția neuniformă a soluției.
Și mai important, odată ce ai folosit autobronzant trebuie să îți hidratezi pielea constant și corespunzător. De asemenea, exfolierea regulată ajută la menținerea unui bronz uniform, cu aspect natural.
-
Curte
Cum să îți pregătești gazonul și grădina pentru primăvară
Ca să te poți bucura de un gazon luxuriant tot sezonul cald.
-
Case
Cum au integrat o sobă de teracotă în amenajarea de inspirație scandinavă a unei case din Călărași
Procesul de renovare și amenajare a durat șase luni și a costat puțin peste 25.000 euro
-
LIFE
Hotspots: 13 locuri instagramabile din București unde poți face poze cu dichis
Locuri pe care e musai să le vizitezi cu camera foto la tine.