LIFE

12 locuri cozy și pet-friendly din București

publicat pe 16 dec. 2021

  Dacă ai acasă un animal de companie, să-i spunem cățel, putem înțelege cum nu e mereu ușor să-ți faci planuri de ieșit în oraș, deoarece patrupedul are nevoie să fie plimbat și nici nu adoră să stea în casă singur, cu orele. Partea bună este că Bucureștiul se poate lăuda cu o colecție impresionantă de locuri pet-friendly atent amenajate, inedite, cool și care satisfac toate gusturile și buzunarele.

  Am cules pentru tine 12 dintre locurile pet-friendly din București, astfel încât să poți ieși din casă alături de cățelul tău, în timp ce te bucuri și de prieteni, dar și de o experiență going-out urbană, nu doar de o plimbare prin parc sau pe străzile Capitalei.

  PS: dacă vrei să faci completări la lista noastră, le așteptăm cu interes și curiozitate în secțiunea de comentarii.

  Beans&Dots

  Se află în clădirea Universul, deasupra spațiului Apollo 111. Așa cum bine stă scris în descrierea oficială, aici vii pentru mai multe motive, de la cafeaua exclusivă adusă de la The Bard din Berlin, la obiectele de design curatoriale pe care le găsești în micul lor magazin. Spațiul este unul cald și încăpător, cu design nordic, de unde nu lipsesc plantele, dar nici oglinda înaltă care te invită să-ți faci un selfie.

  Poți veni în cafenea fie să lucrezi pe timp de zi, fie să te bucuri de o ieșire alături de prieteni. Orice patruped este binevenit la interior. „Avem o singură excepție în locația din Primaverii. Coffee shop-ul nostru este amplasat în incinta Muzeului de Artă Recentă (MARe), iar aici, din păcate, nu putem primi patrupezii în interior, ci doar pe terasă”, adaugă cei de la Beans&Dots.

  Adresă: Ion Brezoianu, nr. 23-25
  Mai multe detalii aici.

  Sardin

  În zona Timpuri Noi, aproape de metrou, pe Bulevardul Mircea Vodă, 39 H, găsești un restaurant cu aer mediteranean și bucătărie responsabilă. S-a deschis în 2017, iar designul locului poartă semnătura arhitectului Cristian Corvin. Spațiul restaurantului este ornat cu multe lemn, candelabre inedite care te vor fascina, formate fie din pahare și sticle, ceainice și cești din porțelan sau vase din alamă, dar și mese lungi și robuste, care te invită la povești și încercat delicii culinare.

  Întreaga mobilă a fost realizată în România, iar un alt element care-ți va atrage atenția este dat de peretele plin de vâsle, pe care proprietarii le-au adus din aventurile lor din Italia. Fun fact: vâsla din mijloc este una adevărată de gondolă, cumpărată din Veneția. „Acum ea afirmă adevăratul spirit italian pe unul dintre zidurile restaurantului”, explică ownerii. Și aici ai voie cu animalul de companie, cum mențiunea, după cum precizează ei, să fie cuminte și prietenos cu oamenii. Plus de asta, dacă vrei să faci o rezervare la Sardin și să vii cu patrupedul, cel mai bine este să-i suni înainte și să le spui asta.

  Program: Luni/Duminică – 12:00-21:00
  Mai multe detalii aici.

  UrBarn

  UrBarn aka urban barn a fost deschis în 2018 pe strada Visarion 9. Fondatoarea lui, Aniela Nica, și-a dorit să creeze o comunitate în jurul locului și să le ofere oamenilor o experiență inedită atunci când își beau cafeaua. A rezultat un spațiu personalizat, cu mult lemn, unde Aniela și-a imprimat moștenirea bunicii din Vrancea, prin grinzi și bucăți de gard aduse din hambarul ei.

  În pandemie, Aniela a fost nevoită să închidă spațiul de la Romană, dar în cele din urmă s-a relocat în apropiere, într-un loc nou, unde a transferat autenticitatea și naturalețea cafenelei, pe strada Polonă 76. Aici intri într-o casă unde tot lemnul guvernează, cât și un design cald, care păstrează dragostea Anielei pentru copilărie. Pe lângă cafea, te poți bucura la UrBarn și de tot felul de dulciuri delicioase, care respectă sau improvizează rețetele tradiționale. Partea bună este că poți veni însoțită de patruped, deoarece proprietara păstrează tradiția din primul spațiu și întâmpină toate animăluțele cu drag.

  Program: Luni/Vineri – 8:00-17:00
  Sâmbătă/Duminică: 9:00-17:00
  Mai multe detalii aici.

  Simbio

  Simbio este unul dintre locurile noastre preferate din București, pe care l-am inclus și-n lista cu spații unde poți lua brunch-uri delicioase. Localul de pe strada Negustori te invită la stat de povești și petrecut ore întregi alături de cei dragi. Simbio este poziționat într-o casă spațioasă, luminoasă, veche de peste un secol, unde Eliza Yokina s-a ocupat de arhitectură și design.

  În completarea casei este și o grădină intimă și cozy. „Simbio este simbioză dintre restaurantul luminos, situat în parterul casei, barul intim de la demisol și grădina cu gutui din spate, ferită de agitația orașului”, spun Dana Nica și Iulia Younis, cele două proprietare ale locului. Nu vei avea nicio problemă cu patrupedul aici, ci vei fi bineprimită și așteptată. Plus de asta, îl vei cunoaște și pe Marcel, câinele de aici.

  Program: Luni/Vineri – 11:00-00:00
  Sâmbătă/Duminică: 10:00-00:00
  Mai multe detalii aici.

  Shift și Alt Shift

  Shift și Alt Shift sunt două localuri diferite, dar înfrățite din București. Primul își are adresa pe strada General Eremia Grigorescu, aproape de piața Romană, iar al doilea este poziționat lângă clubul Control din Capitală. Restaurantele sunt recunoscute pentru porțiile generoase și extra bune (a zis cineva șnițel?), dar și pentru vibe-ul relaxat și prietenos pe care-l vei descoperi aici.

  Shift ascunde o grădină boem luminată și romantică, înconjurată de verdeață, element care se poate observa și la interior, datorită pereților din mușchi care ornează etajul. Designul este unul minimalist, cu mult lemn, scaune albe și corpuri de iluminat inedite.

  Alt Shift este fratele mai urban, care te invită la socializare și distracție, iar asta pentru că poți mânca pe terasă la Control mâncarea lor. Interiorul este tot pe minimalism cu lemn și canapele confortabile din piele. Orice ai alege, cățelul poate veni cu tine fără probleme.

  Program Shift/Alt Shift: Luni/Duminică: 12:00-02:00
  Mai multe detalii aici și aici.

  Energiea și Pâine și vin

  Pentru că tot suntem la capitolul rude, nu putem exclude alte două localuri populare și pet-friendly. Situate „spate în spate” pe strada Ion Brezoianu, ambele sunt mai mereu pline și oferă mâncare diferită de la celebrele pizza de la Pâine și vin și până la cartofii prăjiți cu brânză rasă de la Energie. Acum să nu-ți imaginezi că doar asta găsești aici odată ce le treci pragul – ești așteptată într-o adevărată incursiune culinară fantastică, unde vei descoperi rețete inedite făcute cu ingrediente proaspete de la producători locali, cât și tot felul de băuturi apetisante, de la o colecție impresionantă de vinuri, la ginuri speciale.

  Arhitectul Corvin Cristian s-a ocupat de design-ul ambelor locații – o fostă tipografia găzduiește Energia, unde s-a mers pe finisaje cu aspect industrial, în timp ce Pâine și vin pornește de la elemente creștinești care-i dau numele și are construit un design în jurul acestora – abajururi în formă de clopot, mobilă austeră din lemn și o baie fără oglinzi, pentru că „cine ar putea să arate rău în acest loc parcă rupt din Rai?”

  Program Energiea/Pâine și vin: Luni/Duminică: 12:00-21:00
  Mai multe detalii aici și aici.

  Le Bab

  În 2019, în partea chill a Centrului Vechi, pe Calea Victoriei 12A, s-a deschis un restaurant care și-a propus să reinventeze kebabul. Conceptul se trage de la primul Le Bab deschis vreodată, în anul 2016, în cartierul Soho din Londra. Povestea s-a extins și internațional și național (cu o locație deschisă în Piata Charles de Gaulle (CDG), la numărul 3 și una pick-up available la Amzei).

  Proprietarii și-au dorit un spațiu care să aducă lumea împreună, iar designul primei locații aparține lui Angus Buchanan, cel care s-a ocupat și de amenajarea interioară a primului Le Bab deschis în Londra. Designerul a profitat de clădirea restaurantului și i-a pus în valoare interiorul jucându-se cu materiale precum metal, marmură sau sticlă.

  Atmosfera este una relaxată, mâncarea îți va răsfăța papilele gustative, iar animalele de companie sunt binevenite. Ah, iar dacă alegi să încerci locația din Charles de Gaulle, unde găsești și varianta de brunch yummy, atunci poți profita și de împrejurimi, să-ți scoți patrupedul la o plimbare în Herăstrău.

  Mai multe detalii aici.

  Băcania Veche – Delicatese & Grădină

  Băcănia Veche s-a extins în pandemie cu un nou spațiu, aflat pe Dacia 25: o casă veche, renovată, unde vei descoperi tot felul de bunătăți proaspete și delicioase, care fac cinste gastronomiei românești. Interiorul spațiului este decorat cu verdeață și abajururi în formă de coșuri, dar și scaune și mese de lemn, cât și banchete comode lipite de zidul de cărămidă al locului.

  Cu toate astea, cireașa de pe tort este gradina secretă, ferită de bulevard, decorată cu luminițe și multă verdeață, unde ai sentimentul că ai ajuns într-un decor de poveste. Vibe-ul este prietenos și relaxat, iar animăluțele sunt binevenite, ba chiar au și castronaș de apă.

  Program: Luni/Duminică – 12:00-00:00
  Mai multe detalii aici.

  J’ai Bistrot București

  J’ai Bistrot e pe Calea Griviței 55, la o aruncătură de băț de Calea Victoriei. În București a ajuns în 2013, după ce prima oară a fost deschis în 2011, în Târgu Mureș. Locul din Capitală se mândrește cu o grădină urbană, generoasă, unde ești așteptat la stat de povești alături de gașcă. Design-ul interiorului, cât și cel al grădinii, este semnat Mihai Grama. Apropo de interior, J’ai Bistrot combină elemente de vechi și nou, într-un spațiu cu atmosferă caldă, unde domnește un bar lung din lemn, păzit de sus de un tavan pictat cu porcușori roz.

  Nu vreau să exclud nici mâncarea excelentă din ecuație, așa că localul este în mod cert de pus pe lista de going-out. Sunt pet-friendly, însă au o singură rugăminte pentru patrupezi, înainte să vină în vizită, „să fie cuminți.”

  Program: Luni/Duminică – 10:00-21:00
  Mai multe detalii aici.

  Soro.lume

  Soro.lume este un restaurant deschis în septembrie 2021, pe strada Fluierului, la numărul 33. Povestea lui se concentrează în jurul bucătăriei românești, unde chef Mihai Toader și ownerița Melinda Teohari au grijă să ai o experiență culinară desăvârșită. Pe lângă un interior amenajat cu parchet de lemn, design minimalist și pereți de cărămidă vopsiți cu alb, elementul cheie este dat de bucătăria la foc deschis, unde se gătesc preparate contemporane după tehnici tradiționale.

  Restaurantul are construite la fața locului atât cuptor moldovenesc, afumătoare și grătar ardelenești, cât și plită mănăstirească. În mod cert vei avea parte de o experiență inedită aici și este și pet friendly, dar, așa cum ne spun, cu o condiție: „depinde cumva de dimensiunile pet-ului pentru că avem camere mici.”

  Program: Joi/Vineri – 17:00-21:00
  Sâmbătă: 12:00-15:00/17:00-21:00
  Duminică: 12:00-17:00
  Mai multe detalii aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Diana
  Diana
  2 years ago

  Sardin e pet friendly doar pe terasa 🙁
  Asa cu terasa sunt pet friendly 99% din restaurantele din Bucuresti…

  Merita mentionat si Animaletto, care este pet friendly si la interior 🙂

  Last edited 2 years ago by Diana
  Anna
  Anna
  3 months ago
  Reply to  Diana

  Si Quantic: super pet friendly și terasa și interior. Bravo lor

  icon

  12 locuri cozy și pet-friendly din București