LIFE

Hotspots: 5 localuri din București unde poți ieși la o cină romantică

publicat pe 11 feb. 2022

  Bucureștiul se poate mândri cu multe lucruri, și pozitive, și negative. Avem în continuare una dintre cele mai mari probleme cu traficul, la nivel mondial, dar partea bună este că atunci când nu suntem în mașină sau cu mașina, avem foarte multe localuri unde ne putem relaxa, pentru toate gusturile, bugetele și ocaziile.

  Apropo de ultimul aspect de pe listă, suntem în luna februarie aka luna iubirii, iar dacă vrei să ieși undeva drăguț și cu mâncare bună, ți-am pregătit o listă de localuri inedite, unde-ți poți scoate jumătatea la o întâlnire romantică. Ești single? Lista de mai jos merge frecventată și alături de prieteni, în orice zi a săptămânii, fie ea specială sau nu. Știm deja că iubirea merită celebrată mereu și nu doar la ocazii, da?

  1. BeautyFood

  Pe Jean Louis Calderon, la numărul 34, vei descoperi un „restăurănțel miraculos”, așa cum e descris localul. BeautyFood s-a născut din iubirea pentru mâncare, așa că este spațiul perfect pentru a celebra acest sentiment frumos.

  BeautyFood
  BeautyFood

  Vei descoperi un spațiu micuț, dar cozy și cald, unde chef Răzvan Mangu abia te așteaptă cu preparate delicioase, reintepretate, printre care recomandăm Mănânci Bine Ș’atât (MBS) adică adică o mămăligă cremoasă cu brânză de burduf în crustă de mămăligă cu ou poșat, ciuperci și smântănă, dar și cheesecake-ul cu cremă de mușețel.

  Oferta este mai variată de atât și chiar au și meniu special de brunch și mic-dejun, zilnic, de la 10:00 la 13:00, după cum poți vedea aici. Pe lângă mâncarea atent pregătită și atmosfera familiară pe care o vei găsi aici, suntem îndrăgostiți de mini-terasa din spate. Te vei simți ca într-un bristo francez de familie, unde toate poftele îți vor fi satisfăcute.

  Mai multe detalii aici.

  2. Hushimo

  A zis cineva restaurant cool cu specific asiatic? În Amzei, mai exact pe strada Mendeleev nr. 8, vizavi de Ototo și lângă M60, în această zonă cool a Capitalei, undeva prin decembrie 2021 s-a deschis Hushimo. Restaurantul cu specific asiatic, atât vietnamez, cât și thai (dar poți fi surprins și de alte arome specifice continentului) a apărut din pasiunea unor tineri pentru bucătăria de acest gen și dorința de a le oferi oamenilor ceva inedit, unde să se simtă „ca acasă”, într-un mediu hip.

  Hushimo
  Hushimo

  Proprietarii sunt cei care s-au ocupat de designul locului și a ieșit un mix de minimalism cu industrial, dar cu aer berlinez, totul pe o podea veche de 80 de ani, care a stat ascunsă sub un parchet de lemn. Spațiul este mic, cu bucătăria la vedere, așa că fii pregătit să fii sedus de tot felul de mirosuri plăcute.

  Ne-au plăcut în mod special oglinda din spate, perfectă pentru selfie-uri, cât și tejgheaua de la geam, de unde poți vedea lumea din stradă, în timp ce te lingi pe degete de bună ce e mâncarea. Există chiar și o terasă, ferită de ochii curioșilor, dacă ai nevoie de un dram de intimitate. Dacă ești fan mâncare asiatică, atunci ar fi bine să pui pe listă Hushimo, nu doar de Ziua Îndrăgostiților, ci oricând vrei să ieși în oraș într-un loc inedit, cu atmosferă relaxată și preparate (Tom) Yum.

  Mai multe detalii aici.

  3. HARE

  Pe strada Mareșal Constantin Prezan numărul 1, în Herăstrău, găsești un local care se descrie așa: „bistro în timpul zilei și pub noaptea.” Arhitectul Cristian Corvin și echipa lui sunt cei care au reamenajat spațiul, unde obișnuia să fie restaurantul Quattro Stagioni. În japoneză, HARE înseamnă „însorit”, dar cum știm că vremea nu e mereu senină, locul își propune să aducă soarele în viața ta, de fiecare dată când îi treci pragul.

  HARE
  HARE

  Poziționat nu departe de Grădina Japoneză din parc, restaurantul se mândrește și cu o terasă spațioasă, înconjurată de verdeață și natură; plantele care ornează spațiul vin în prelungirea background-ului extern. În interior, vei descoperi un design minimalist, cu mult lemn, geamuri înalte care lasă lumina naturală să pătrundă înăuntru, dar și un bar central, locul unde se întâmplă minunatele cocktail-uri (cele de zi și cele de seară).

  Meniul este fusion și include preparate diverse de la salate, paste sau burgeri, toate cu un twist. Un alt element important este muzica, care-și schimbă mood-ul în funcție de ora din zi. Dacă-ți dorești o ieșire cool, ușor fancy, dar nu exagerată, într-un mediu urban, cu soundtrack internațional, atunci Hare poate fi opțiunea ideală pentru tine. Unde mai pui că faci și o plimbare în parc după, sub clar de lună.

  Mai multe detalii aici.

  4. Sera EDEN

  Poposim într-un alt loc amenajat de Cristian Corvin și echipa lui – Sera Eden sau acest „hub urban specializat pe mixologie și arta gustului.” Odată cu deschiderea grădinii urbane, am realizat încă o dată că Bucureștiul ascunde multe locuri verzi și inedite, din păcate, fără să fie accesibile oamenilor. Proprietarii (cei care au și Grădina Dorobanți) și-au propus să readucă la viața Casa Brătienilor, pornind de la fosta seră a grădinii istorice. Zis și făcut.

  Sera EDEN
  Sera EDEN

  Rezultatul este o oază verde în mijlocul Capitalei, pe strada CA Rosetti, la numărul 37, unde nu vezi nici betoanele și nu auzi nici traficul zgomotos al orașului. Spațiul este generos, dar ofertă intimitate în același timp, cu mobilier din lemn, amenajat printre copaci și plante, iar piesa de rezistență este sera gândită de Corvin, cu geamuri din sticlă, care nu doar că este Instagramabilă, dar îți încântă privirea și în realitate.

  În mijlocul ei stă barul, locul unde se întâmplă magia, iar în laterale ai zona de băuturi non-alcoolice și zona de food. Poți alege să stai la interior sau afară, deoarece fiecare masă în parte are un încălzitor, și poți avea un date modern, în aer liber și liniște, asezonat cu cocktail-uri delicioase și ghiftuit cu pizza. Dacă nu ai chef de o ieșire convențională la restaurant, atunci Sera Eden este perfectă pentru o întâlnire romantică și nu numai.

  Mai multe detalii aici.

  5. HYGGE – Social Kitchen

  Localurile deschise pe Calea Victoriei și-au creat renumele de spații „pentru turiști”, în general scumpe, unde ești mai non-stop expus la trafic și trecători. Deși este poziționat la stradă, pe Calea Victoriei la numărul 21, HYGGE a reușit cumva să se detașeze de comercial și să creeze o atmosferă chill, colorată și cozy, în plin haos urban. Din designul interior, o combinație între industrial și scandinav, nu lipsesc corpurile de iluminat cu becuri calde, o mică grădină suspendată, cât și un mix interesant de scaune.

  HYGGE - Social Kitchen
  HYGGE – Social Kitchen

  Toate elementele se combină perfect unele cu altele, astfel încât experiența ta aici să fie cât mai zen. HYGGE are și o terasă stradală care reușește cumva să mențină vibe-ul relaxat, în mod paradoxal ferit de zgomot, deși e poziționată în mijlocul lui.

  În ceea ce privește meniul, oferta este super variată, de la cafea de specialitate, cocktail-uri superbe atât vizual, cât și la nivel de gust, brunch-uri, dar și acel steak de conopidă extrem de lăudat de fanii vegetarieni (și nu doar). Numele localului vine de la „ritualul de a te bucura de lucrurile simple din viață” și poate și despre asta e vorba, nu?

  Mai multe detalii aici.

  PS: Dacă nimic nu-ți surâde din lista de mai sus, atunci poți încerca opțiunile noastre pentru întâlniri romantice sau poți ieși la un gelato, la un ceai cald sau o cafea de specialitate. Tu alegi.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Hotspots: 5 localuri din București unde poți ieși la o cină romantică