LIFE

Hotspot: 4 locuri dulci din București unde găsești cel mai bun tiramisu

publicat pe 10 apr. 2023

  Pe cât de simplu, pe atât de bun. Despre tiramisu vorbim, unul dintre deserturile care poate să satisfacă orice pretențios și orice gust. De aceea, ți-am pregătit o serie de recomandări cu locuri dulci din București unde găsești cel mai bun tiramisu pentru a degusta acest tip de desert. 

  Tiramisu e unul dintre deserturile cu care nu ai cum să dai greș. Poate să fie cu ușurință un confort food la nevoie, o gustare inedită sau desertul copilăriei pentru unii dintre noi. Îmbinarea de gusturi și texturi, dintre pișcoturile tăvălite în cafea, peste care vine crema de mascarpone și stratul de cacao, face ca tiramisu să fie un desert simplu la bază, dar de o mare complexitate când vine vorba de experiență. 

  Nu trebuie să mergi până în Italia să experimentezi gustul autentic pentru că îți facem noi câteva recomandări de locuri dulci din București unde sigur o să descoperi cel mai bun tiramisu. 

  Nu uita că în seria locuri dulci din București îți spunem despre locurile unde poți să mergi să mănânci deserturi extrem de apreciate, inedite, mai puțin întâlnite sau cu adevărat populare.

  1.Cel mai bun tiramisu: Velocità

  Probabil una dintre cele mai apreciate gelaterii din București este Velocità, fondată în 2019 de Adnana Popa. Aflată pe Calea Victoriei 122, Velocità este cunoscută pentru diversele tipuri de gelato artizanal. Weekend de weekend, aici se formează o coadă de pofticioși gata să guste câte o cupă de Italia într-un cornet. 

  Însă, dincolo de gelato, Velocità are și unele dintre cele mai bune tiramisu din București. Varianta clasică este pusă într-un borcan, gata de servit și savurat chiar și în mers. Dar o altă variantă este cea mai apreciată. Este vorba de tiramisu strawberry, o variantă de tiramisu reinterpretată de cei de la Velocità pentru a da o notă fructată desertului italian și un strop în plus de caramel. 

  Dacă ajungi la Velocità nu uita să mai încerci una dintre cafele, să iei o cupă două de gelato sau să descoperi affogato (n.r. – espresso cu înghețată de vanilie sau nocciola). 

  2.Cel mai bun tiramisu: Plantini

  plantini tiramisu matcha facebook
  Plantini propune un tiramisu unde pudra de cacao e înlocuită de pudră de matcha Foto: Facebook

  Plantini One Herastrau Plaza nu e genul de loc dulce din București unde crezi că o să descoperi cel mai bun tiramisu. Dar, de fapt, este!

  La bază, Plantini e un dining spot care are ca bază un meniu format din ingrediente și mâncăruri fresh și sănătoase. E locul perfect pentru un brunch, dar este și localul unde poți să descoperi un tiramisu cu totul special. 

  Asta pentru că Platini are în meniu Japanese Matcha Tiramisu. Așa cum îi spune și numele, acest tip de tiramisu are pudră de matcha din belșug în loc de cacao. Iar combinația este una cu adevărat unică și desăvârșită. Musai de încercat de fanii matcha, iar pentru toți ceilalți există disponibilă și varianta Specialty Coffee Tiramisu. 

  3.Cel mai bun tiramisu: Friddi

  O vorbă celebră printre degustătorii și fanii de tiramisu spune așa: „I belive in love at first sight between a person and tiramisu”. Iar lucrul ăsta se poate aplica cu ușurință când vine vorba de întâlnirea cu selecția de tiramisu de la Friddi. 

  Două dintre cele mai bune tipuri de tiramisu le găsești la Friddi. Este vorba de tiramisu clasic și cel cu zmeură. Ambele variante vin în borcane de dimensiuni considerabile, astfel că orice poftă e ușor satisfăcută de acest tip de desert. 

  Dacă te tentează să încerci tiramisu clasic de la Friddi, atunci află că pe lângă combinația clasică de pișcoturi artizanale, mascarpone și cafea acest desert a primit aici noi ingrediente: amaretto și marsala. Pișcoturile sunt făcute în propriul laborator, iar cei de la Friddi folosesc cacao nobilă de la Domori. 

  4.Cel mai bun tiramisu: Trattoria Mezzaluna

  Trecem și în zona restaurantelor cu specific, dacă tot facem o scurtă călătorie gastronomică printre preparatele italienești. La Trattoria Mezzaluna, aflată pe calea Dorobanți 63, găsești, probabil, cel mai bun tiramisu din Capitală. Cel puțin asta zic cei care l-au încercat. 

  De altfel, această trattoria a fost una dintre cele mai bine cotate din București în 2022, fiind în topul recomandărilor celor care i-au trecut pragul. Preparatele, deserturile, servirea și ambianța fiind foarte bine apreciate. 

  Pe partea de deserturi, tiramisu de la Trattoria Mezzaluna este, așa cum zic cei care au mâncat aici, „un spectacol în sine”. Acel strop de Italia se resimte în ingredientele de top folosite, care schimbă cu totul gustul desertului și experiența degustării lui. Alți vizitatori ai localului au plasat tiramisu de la Trattoria Mezzaluna în topul preferințelor, specificând că este cel mai bun din București. 

  Încearcă-le și spune-ne părerea ta. Seria de locuri dulci din București continuă și cu alte recomandări.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Hotspot: 4 locuri dulci din București unde găsești cel mai bun tiramisu