LIFE

Hotspot: 5 localuri din Cluj-Napoca unde să mănânci un brunch de vis

publicat pe 05 oct. 2022

  Cluj-Napoca e mereu o alegere bună pentru un city break, chiar la noi în țară. Așa că, de data aceasta, seria noastră Hotspots aduce o serie de recomandări din afară Capitalei. Și cum brunch-ul este noul mod de a savura două mese în aceeași farfurie, pentru cunoscători, dar mai ales pentru doritori, ne-am gândit să recomandăm câteva localuri din Cluj-Napoca unde poți să mănânci un brunch de vis, dar să ai parte și de un design și de o atmosferă aparte.

  1. Eggcetera

  Eggcetera, local aflat pe Strada Napoca 13, din Cluj-Napoca, are un meniu format din all day long breakfast și brunch. De asemenea, Eggcetera are și opțiunea de build your own, prin care poți să îți alegi singur ingredientele și să servești un brunch personalizat. Mai mult, există, cum era de așteptat, și opțiuni de brunch pentru vegetarieni și vegani.

  Clienții care au trecut pragul Eggcetera au mai apreciat cafeaua de specialitate, servirea și atmosfera.

  Localul e deschis în fiecare zi a săptămânii, între orele 09:00 și 16:00, cu excepția zilei de luni. Nu ai nevoie de rezervare, Eggcetera te invită să intri direct să servești orice brunch dorești, pe principiul primul venit, primul servit.

  Eggcetera nu beneficiază de cel mai mare spațiu, însă tocmai acest aparent minus a fost speculat și pus în valoare de echipa care a lucrat la conceptul designului interior. Cosmin Todor, Ioana Lazăr și arhitectul Timotei Miheț s-au folosit de două materiale total opuse ca feeling și ca textură – lemn și metal – pentru a realiza o ambianță minimală vibrantă, redată și prin texturile de pe ziduri.

  Sentimentul de confort al locului e accentuat și de felul în care lumina cade pe masa centrală de lemn, rezultând astfel cadrul plăcut pentru a luat brunch-ul alături de prieteni sau chiar de oameni aflați deja acolo. Tavanul arcuit, sub formă de boltă, dă, de asemenea, o dinamică aparte și întregește aerul minimalist al localului.

  În mod cert, Eggcetera merită să prindă un loc pe lista de localuri cu brunch din Cluj-Napoca pe care să le încerci. Atmosfera, designul, serviciile și brunch-urile oferite sunt motive suficiente să faci o vizită până aici.

  2. DOT (District of Toast)

  DOT aka District of Toast, aflat pe Strada Potaissa 10, propune un meniu format din „all day toast”. Practic, combinații dulci și sărate, pentru mic-dejun, prânz sau cină, la care se adaugă cafea de specialitate, bere artizanală și cocktailuri. La DOT, dincolo de toast-uri poți să mai găsești supe, quiche, diverse dulcețuri unice, cum ar fi cea de mango cu semințe de chia, limonade, borcane cu rețete făcute în casă și chiar un păstrăv destul de apreciat.

  Litera de lege a localului spune că nu e nevoie de un moment anume să sărbătorești sau să cinstești ceva. „Credem că nu doar zilele de naștere, botezurile și aniversările trebuie sărbătorite. Credem că fiecare zi poate să aibă propriul moment de sărbătorire. Și asta ține doar de noi”, stă scris pe site-ul DOT.

  În spatele designului de la DOT se află echipa Diez Office formată din arhitecta Oana Vasile și arhitectele de interior Teodora Brîncuș și Ștefana Costraș. Spațiul interior s-a dorit a fi o experiență multisenzorială prin multitudinea de texturi și materiale, precum cărămida veche, grinzile de lemn și detaliile metalice subtile.

  Lumina naturală a reprezentat o provocare în proiectul de amenajare. Din moment ce spațiul beneficia de o singură fereastră prin care lumina modestă nu ducea la atmosfera dorită. Soluția celor de la Diez Office a fost să monteze corpuri de iluminat în stil industrial, care proiectează o lumină caldă și scot în evidenţă aspectul neprelucrat al finisajelor. Totodată, bucătăria a fost conectată de întreg spațiul printr-o fereastră deschisă, fiind reflectată într-o oglindă generoasă pusă pe peretele opus pentru a da senzația de spațialitate.

  3. A la Tarte

  A la Tarte e un bistro cu specific franțuzesc amenajat simplu și în culori deschise, pe care îl găsești în inima orașului Cluj-Napoca, pe strada Ion I.C. Brătianu, numărul 35. Micuțul local adună tot romantismul, toată intimitatea și toată savoarea pe care le poți avea dacă vrei să pășești preț de câteva clipe într-o lume tipic franțuzească.

  Lemnul predomină în spațiul interior care se aseamănă cu o bucătărie primitoare, ferestrele mari, tot din lemn, întregesc atmosfera de casă, iar luminile verticale așezate în diverse colțuri te îndeamnă la relaxare. De altfel, vizitatorii localului au asemănat A la Tarte cu o brutărie pariziană în care intri, savurezi ce îți place și pleci cu zâmbetul pe buze.

  Tartele, quiche-urile și fursecurile sunt aranjate la vedere pe un blat enorm, iar culorile, texturile și gusturile unice ale acestora îți stârnesc pofta de la prima privire pe care le-o arunci. Dincolo de farmecul locului, la A la Tarte poți să mănânci un brunch rapid, gustos și sănătos. Iar unele dintre tarte, cum ar fi cele cu căpșuni și vanilie, se pretează bine în funcție de sezon. Așa că, pentru un merveilleux brunch recomandăm A la Tarte all the way.

  4. Samsara FoodHouse

  Samsara FoodHouse, aflată pe Strada Cardinal Iuliu Hossu 3, folosește produse locale și sezoniere pentru a realiza cele mai bune preparate vegetariene, vegane și raw vegane.

  Pe lângă mâncare, Samsara FoodHouse atrage și prin băuturile homemade, cum ar fi: kombucha cu rodie sau fructul pasiunii, tepache cu busuioc sau bere de ghimbir. Iar în funcție de sezon, localul introduce și alte arome și ingrediente, precum: pară, yuzu, fructul pasiunii, sirop de trandafiri și migdale sau spumă de pere cu bergamotă și chili.

  Designul interior e în stil minimalist, cu o atmosferă reconfortantă și liniștitoare, unde natura respiră prin toate elementele: podele din lemn, tavanul cu grinzi, decorul cu plante naturale. Iar stâlpul acestei atmosfere e arborele de măslin din centrul spațiului.

  Localul dispune și de o terasă verde, răcoroasă, cu multe plante, lângă râu, spațiu care conturează și mai bine atmosfera degajată. Conceptul designului de interior a fost realizat de către Cosmin Todor, iar echipa de implementare a fost formată din arhitecții Paula Horváth, Timotei Miheț și Alexandra Zaharia.

  Dincolo de spațiul primitor și unicat în peisajul local, Samsara FoodHouse înseamnă și arome și ingrediente deosebite și reconfortante, locul ideal unde găsești brunch cu relaxare și deconectare la pachet.

  5. Roots Urban Tastery

  Cafea de specialitate și diferite tipuri de brunch din care să alegi, cam acestea sunt ingredientele-cheie pe care Roots, local aflat pe Strada Alexandru Vaida Voevod 16, le propune celor care îi trec pragul. Mai există un local și pe Bulevardul Eroilor, la numărul 4.

  Meniul are combinații fresh de toasturi, sandwichuri sau salate, ceea ce face ca Roots să fie genul de local unde găsești ce ai nevoie în orice moment al zilei. Iar dacă te gândești la un brunch, pune în capul listei o porție consistentă de Avocado & Goat Cheese Salad, asezonată cu mix de nuci și semințe. La fel de apreciați sunt și biscuiții cu ghimbir, precum și banana bread.

  Atmosfera de cafenea e pusă în valoare de mixul între elemente din lemn și cele din metal. Decorul din plante naturale dau locului un aer viu, iar ferestrele mari aduc căldura și lumină într-o atmosferă primitoare. Localul dispune și de mese afară.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Hotspot: 5 localuri din Cluj-Napoca unde să mănânci un brunch de vis