DESIGN INTERIOR

Inspirație pentru casă: 17 modele de scări interioare care-ți scot amenajarea din banal

  Scări suspendate, plutitoare, în spirală sau cu loc de depozitare și de expunere: am ales 17 modele de scări interioare perfecte în orice tip de amenajare.

  Scări interioare din lemn / Scări interioare din beton / Scări metalice / Scări DIY

  Dacă tot ai gândit o amenajare frumoasă pentru întreaga casă, trebuie să alegi un design special și pentru scări. Descoperă mai jos câteva modele de scări interioare interesante din care să-ți alegi preferatul.

  Modele de scări interioare moderne: lemnul este o alegere timeless

  a

  Scările plutitoare nu sunt tocmai sigure dacă ai un copil în casă, însă dacă nu e cazul, sunt o opțiune cool și practică. Nu doar că arată interesant prin faptul că par a fi în aer, ci fac zona scărilor mai aerisită. Locul lăsat liber între trepte păcălesc privirea și astfel spațiul pare mai mare.

  b

  Mulți designeri și arhitecți de interior au început să folosească intens riflajul de lemn în amenajările lor și, în ultima perioadă, îl găsești din ce în ce mai des și în imaginile cu modele de scări interioare. În cazul de mai sus sunt folosite pentru a separa zona scărilor de restul camerei.

  c

  Scările din imagine combină utilul cu plăcutul într-un mod inteligent: scările nu servesc doar ca mod de deplasare între un nivel și altul al casei, ci și ca spațiu de depozitare. Iar combinația de vopsea albă, trepte din lemn și balustradă metalică neagră funcționează perfect într-o amenajare în stil industrial, dar și într-o amenajare scandinavă.

  d

  Modele de scări interioare moderne practice și extrem de simple: atât putem spune despre scările din lemn cu design minimalist de mai sus. Nu ocupă mult loc, nu fragmentează vizual spațiul și nici nu încarcă amenajarea.

  e

  Poți transforma spațiul de sub scări într-un adevărat dressing, ca în exemplul din imagine. Păstrează fronturile simple, fără mânere sau alte accesorii vizibile, iar astfel obții un spațiu de depozitare ascuns. Iar balustrada din sticlă securizată înlocuiește o balustradă clasică și dă senzația de spațiu mai mare.

  f

  Un alt mod de a optimiza spațiul este să faci pe comandă un set de scări din lemn cu rafturi incluse, pe care vei putea depozita cărțile. Astfel obții și o mini-bibliotecă și scoți și scările din banal. Cele din imagine salvează și spațiu, fiind dispuse aproape complet vertical.

  g

  Dacă vrei ca cei care îți trec pragul să fie cu adevărat surprinși, atunci ar trebui să te orientezi către unele modele de scări interioare suspendate. Cele din imagine sunt „atârnate” pe un cadru metalic, iar treptele sunt din lemn.

  Modele de scări interioare de beton, tot mai populare

  h

  O altă variantă interesantă de scări plutitoare sunt cele din beton. Design-ul poate părea mai impersonal, însă există multe tipuri de scări interioare din beton perfecte într-o amenajare minimalistă sau industrială.

  i

  Dacă intenția ta este să optezi pentru modele de scări interioare de beton cu un aer mai cozy, le poți „încăzli” vizual cu placaj din lemn. Și nu doar vizual – vei putea păși pe ele cu tălpile goale fără să simți răcoarea betonului.

  j

  Dacă scările suspendate sau plutitoare nu-ți dau sentimentul de siguranță pe care ți-l dorești, cele din imagine sunt ceva mai solide, iar la asta contribuie și peretele lateral din sticlă securizată, și balustrada de pe perete.

  Modele de scări metalice de interior, o alegere simplă și de efect

  k

  Scările metalice sunt mai versatile, iar cele dispuse în formă de spirală economisesc spațiu. În plus, sunt rezistente și plăcute din punct de vedere vizual.

  l

  Un mod plăcut de a valorifica spațiul din zona scărilor este să îl folosești ca zonă de expunere pentru cărți sau diverse decorațiuni. Scările din imagine au rafturi integrate în balustradă, special pentru asta.

  m

  Iar dacă metalul negru simplu ți se pare banal, poți opta pentru trepte din lemn, ca amenajarea să fie puțin mai cozy și mai puțin industrială.

  n

  Ne-au atras atenția și aceste scări care par a fi aproape transparente. Sunt făcute din metal perforat, ceea ce lasă privirea să „pătrundă” prin ele, în loc să blocheze vizual amenajarea.

  Scări DIY

  o

  Dacă ai deja scările interioare montate în casă și nu vrei să le schimbi, ci doar să le „împrospătezi” amenajarea, o poți face chiar tu. Un proiect DIY simpatic este să le acoperi cu plăci de ceramică cu pattern geometric, ca în imagine.

  p

  O variantă mai simplă ar fi să vopsești spațiul dintre trepte, dacă materialul din care sunt făcute îți permite.

  r

  Și dacă te-ai îndrăgostit de vreun model de tapet sau hârtie autocolantă și nu ai găsit încă o zonă din casă unde să le pui, atunci pe spațiul dintre treptele scării își vor găsi locul perfect.

  Foto principală: Toni Kolin
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Inspirație pentru casă: 17 modele de scări interioare care-ți scot amenajare...