DESIGN INTERIOR

Adevăratul motiv pentru ca nu e bine să ai oglindă în dormitor și cum o poți amplasa corect

publicat pe 29 mai 2024

  Oglinda în dormitor nu atrage energii pozitive și dezechilibrează mediul relaxant al camerei. Acest principiu a devenit din ce în ce mai des folosit în designul interior, cât și o credință populară. Totuși, iată care este adevăratul motiv pentru care nu e bine să ai oglindă în dormitor. Venim și cu sfaturi de integrare a oglinzii în amenajarea camerei. 

  De ce nu e bine să ai oglindă în dormitor

  Chiar dacă nu are în spate o explicație științifică, se crede că amplasarea oglinzii în dormitor perturbă energia spațiului și o amplifică în mod negativ. 

  Această credință populară care a acaparat și ideile de design interior a pornit din Feng Shui. Principiile Feng Shui interzic amplasarea oglinzii în dormitor din cauza unei neconcordanțe între energii. 

  Oglinzile sunt asociate cu energia Yang, care este vibrantă și activă. În contrast, dormitorul trebuie să fie dominat prin rolul său util de energia Yin, care tinde spre calmitate și liniște. Din acest motiv, plasarea unei oglinzi în dormitor aduce un dezechilibru energetic, care, la rândul lui, face relaxarea dificilă și odihna neplăcută. 

  Alte explicații pentru ca nu e bine să ai oglindă în dormitor

  Motivele Feng Shui care interzic oglinda în dormitor nu se opresc doar la această explicație. Oglinda are capacitatea de a reflecta energia și de a o amplifica. De exemplu, dacă există un conflict între soți, energia negativă degajată este amplificată de oglindă, iar armonia relației este schimbată. 

  Pe aceeași idee, patul nu trebuie să fie reflectat de oglindă. În cultura Feng Shui acest aspect duce la tulburări de somn sau la conflicte continue. 

  Mai mult, o altă putere a oglinzii este aceea de a dubla ceea ce reflectă. Dacă în dormitor există dezordine, atunci energia negativă se va amplifica și va crea un mediu stresant. 

  Reguli Feng Shui pentru folosirea oglinzilor în dormitor

  amenajare feng shui oglinda in dormitor
  Oglinda poate să fie pusă și într-un colț al dormitorului pentru a propaga energiile pozitive

  Cel mai bun loc de amplasare a oglinzii în dormitor nu trebuie să fie la vedere. Principiile Feng Shui îndeamnă punerea oglinzi în interiorul dulapului sau pe partea laterală a acestuia. 

  Oglinda nu trebuie pusă în apropiere de pat. Proprietățile sale de mărire pot amplifica energiile negative. Totuși, din punct de vedere practic, oglinda poate să fie pusă într-un colț al dormitorului, de preferat lângă o fereastră. Va reflecta lumina naturală, iar camera va părea mai spațioasă și mai luminoasă, fără a afecta energia camerei. 

  În dormitor, potrivit ideilor Feng Shui, oglinda nu trebuie să fie orientată către uși, ferestre sau către alte oglinzi. Evită amplasarea ei în acest fel. 

  Cum se așează corect o oglindă 

  Pentru o integrare armonioasă și estetică a oglinzii în dormitor, la final ți-am pregătit câteva sfaturi utile din punct de vedere al designului interior. 

  Optează pentru oglinzi decorative

  Oglinda din dormitor nu trebuie să fie de dimensiuni mari și să acapareze mult din spațiul vizual al camerei. Alege oglinzi decorative puse în rame, care să dea o notă de stil și personalitate dormitorului. Rama poate transforma cu totul o oglindă pentru a deveni un punct focal al amenajării. 

  Iluminarea adecvată 

  Asigură-te că oglinda beneficiază de o iluminare adecvată. Poți folosi lămpi de perete sau lumini ambientale pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă în jurul oglinzii, evitând luminile prea puternice care ar putea perturba liniștea camerei.

  Dimensiunea potrivită

  Alege o oglindă care să aibă dimensiuni proporționale cu spațiul dormitorului. O oglindă prea mare poate copleși camera, în timp ce una prea mică poate părea nesemnificativă. Echilibrul este esențial pentru a menține armonia în designul interior.

  Integrarea armonioasă în decor

  Asigură-te că oglinda se integrează bine cu celelalte elemente de decor din dormitor. Aceasta poate fi încadrată de piese de mobilier complementare sau de alte elemente decorative care să creeze o compoziție vizuală plăcută.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Adevăratul motiv pentru ca nu e bine să ai oglindă în dormitor și cum o po�...