UTILE

Cum păstrezi salata la frigider: metode care o țin proaspătă pentru mai multe zile

  Dacă nu este depozitată corect, salata verde își pierde din vitamine și nu mai este bună de consum. E indicat să știi cum să o ții la frigider dacă ai de gând să o mănânci în decurs de câteva zile. Iată cum păstrezi salata la frigider ca să poată fi consumată și după o perioadă de la depozitare. 

  Salata verde este un aliment bogat în substanțe nutritive și în vitamine benefice organismului. Consumată crudă sau asezonată după gust, salata verde este unul dintre alimentele necesare unei diete echilibrate și sănătoase. 

  Marele dezavantaj al salatei este că este destul de perisabilă dacă nu este păstrată și depozitată în condiții optime. 

  În mod normal, salata este bună de consumat timp de 5 – 10 zile, în funcție de sortiment. Salata romaine sau salata iceberg pot să reziste și mai multe zile până să fie consumate. Depozitare salatei la frigider este esentială pentru prospețimea și gustul acesteia. 

  Mai jos, iată câteva metode eficiente care te ajută să păstrezi salata la frigider pentru o perioadă mai lungă de timp. 

  Cum păstrezi salata la frigider: pune-o în straturi

  cum pastrezi salata la frigider shutterstock

  Spală salata temeinic și tai-o la dimensiune dorită. Într-un bol, pune un strat de salată, apoi un prosop de hârtie. Mai pune un strat de salată și încă unul de hârtie. Repetă procesul de câte ori este nevoie. 

  La final, pune bolul într-o pungă de plastic și lasă-l la frigider. Salata va rezista pentru mai multe zile până când urmează să fie consumată. 

  Cum păstrezi salata la frigider: cu prosoape de hârtie umede

  Spală salata și separă frunzele una câte una. Pune frunzele de salată la scurs și apoi înfășoară-le în prosop de hârtie. 

  Salata se păstrează astfel la frigider. Prosopul de hârtie se va umezi în tot acest proces și va ține salata proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp. 

  Dacă ai mai mult de o salată, atunci golește un sertar de legume de la frigider. Tapează sertarul cu prosoape de hârtie umede și pune salata. 

  De asemenea, poți să tai salata mărunt, să o întinzi pe un prosop de hârtie lung și să o rulezi ca pe o clătită. Presează ușor și ai grijă să rămână aer între straturi. Rulourile cu salată pot să fie puse în pungi cu închidere etanșă. 

  Cum păstrezi salata la frigider: cu o pungă de plastic

  cum pastrezi salata la frigider shutterstock

  Într-o pungă suficient de încăpătoare, pune frunzele de salată spălate. Ai grijă să nu le strivești. Suflă aer în pungă și leag-o la gură cu o bandă elastică. Mediul acesta poate fi prielnic salatei, care poate rezista până la cinci zile. 

  Cum păstrezi salata la frigider: în caserole de plastic

  cum pastrezi salata la frigider shutterstock

  După ce speli salata, pune-o la uscat pe șervețele de bucătărie. Apoi, transferă salata într-o caserolă din plastic pe care o îmbraci pe interior cu un strat gros de șervețele. 

  Hârtia absoarbe umezeala și menține salata proaspătă și crocantă. Frunzele vor rămâne intacte și pot să fie consumate chiar și într-o săptămână. Așează caserola pe rafturile inferioare ale frigiderului pentru ca frunzele să nu fie afectate de îngheț. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum păstrezi salata la frigider: metode care o țin proaspătă pentru mai mult...