Grădină

Cum îngrijești tufănelele din grădină: înflorire, udare și sfaturi de pus în practică

  Tufănelele, deși foarte rezistente, au nevoie de o serie de operațiuni de îngrijire pentru a înflori și pentru a se dezvolta. De exemplu, lumina soarelui influențează ritmul creșterii și înfloririi lor, iar acesta este doar un detaliu de care trebuie să ții cont. Uite cum îngrijești tufănelele din grădină și cum le stimulezi creșterea și înflorirea. Tot ce trebuie să știi, în articol. 

  Tufănelele (Chrysanthemum indicum) sunt unele dintre cele mai rezistente flori de toamnă. Sunt apreciate pentru coloritul divers, de la alb, roz, galben, cărămiziu până la maroniu sau mov. Și pentru parfumul dulce-amărui pe care îl emană. 

  Cum îngrijești tufănelele din grădină

  cum ingrijesti tufanelele din gradina
  Tudănelele de grădină sunt ușor de cultivat în orice zonă geografică a țării, căci tolerează bine temperaturile scăzute.

  Florile plantei sunt mici și grupate în buchețele în vârful tulpinilor. Tufănelele încep să încolțească în aprilie, iar înflorirea se face la final de vară, din august până în octombrie sau noiembrie. 

  Au nevoie de spațiu bine însorit pentru a se dezvolta și pentru a înflori. Apariția plantelor e influențată de lumina soarelui. În perioada verii, atunci când soarele este puternic, tufănelele cresc lent. Odată cu venirea toamnei, când ziua începe să scadă iar soarele strălucește și încălzește mai puțin, plantele au boboci și înfloresc. 

  Florile rezistă foarte bine la bruma toamnei și chiar și la ploile reci specifice sezonului. Unele pot să rămână înflorite chiar și până la primele zăpezi ale lunii noiembrie. 

  Cum și cât să uzi tufănelele de grădină 

  Ca să ai grijă în mod corect de aceste plante, ai nevoie ca spațiul din grădină unde vrei să le plantezi să fie aerisit, liber și însorit. Tufănelele se înmulțesc destul de repede și acaparează și plantele din jur. 

  Din momentul în care încolțesc, tufănelele trebuie să fie udate constant. Udarea se face chiar și în luna noiembrie. Iar dacă există perioade de secetă, atunci udarea trebuie să fie și mai frecventă. 

  Pe de altă parte, solul nu trebuie să fie plin de apă. Plantele se dezvoltă armonios într-un sol umed și reavăn. Foarte important e să nu lași solul să se usuce complet la rădăcină. 

  Pământul și îngrășămintele potrivite pentru tufănele

  cum ingrijesti tufanelele din gradina
  Iarna, acoperă tufănelele.

  Pentru a se dezvolta, primăvara devreme sapă pământul în jurul lor și adaugă compost. Poți folosi și îngrășământ solubil diluat în apă. Aceeași operațiune o poți face și toamna, în noiembrie, când plantele intră în hibernare. 

  Mai mult, pentru a rezista pe timpul iernii, tufănelele trebuie să fie scurtate și acoperite cu un strat gros de frunze. Dacă nu sunt protejate, plantele pot să sufere din cauza gerului

  Te mai poți foloși și de zațul de cafea ca să oferi nutrienții necesari plantei. Înainte să sapi pământul din jurul plantei, pune o ceașcă de zaț de cafea. Repetă procesul o dată la două luni. Zațul de cafea trebuie să fie uscat foarte bine, fără urme de mucegai. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum îngrijești tufănelele din grădină: înflorire, udare și sfaturi de pus...