viewcatchers
Apartamente cu 3 camere

Cum arată o amenajare de 85.000 euro, în care nu s-a făcut rabat de la calitate și finisaje premium

    Tu cum alegi în ce investești într-o amenajare de interior? În calitate sau în costuri scăzute? Sau îți dorești să fie șantierul gata cât mai repede, ca să te poți muta după două luni? Conform triunghiului priorităților, poți avea doar două din cele trei caracteristici. În unele situații speciale, se întâmplă să te alegi și doar cu una.

    Proprietarii acestui apartament de 80 metri pătrați din Cluj-Napoca n-au vrut să facă rabat de la calitate, atât în privința execuției lucrării, cât și a finisajelor. Iar asta a presupus și un buget pe măsură, de 85.000 euro.

    Tot procesul a durat șase luni, mai mult decât și-au imaginat că va dura proiectul. Micile impedimente apărute pe parcurs au fost rapid date uitării în momentul în care proprietarii au văzut că noua lor locuință este fix cum au visat.

    finisaje de calitate 1
    Bucătăria este suficient de spațioasă pentru a cuprinde o insulă de bucătărie, o masă de dining și un frigider side-by-side.

    Apartamentul este compartimentat într-un open-space cu bucătărie, zona de dining, două băi, un dormitor și o cameră de oaspeți. A fost cumpărat la roșu, ceea ce a permis designerului Laura Scripcariu de la Scripcariu Arhitectură & Design să gândească de la zero întreaga amenajare.

    Un open space multifuncțional și optimizat la maxim

    Într-un open-space este important să creezi armonie și echilibru între toate funcțiunile necesare. Deși spațiul este generos, Laura a trebuit să se lupte cu mai multe provocări. Amenajarea a trebuit să cuprindă o insulă de bucătărie și zonă de dining pentru cinci persoane, spații de depozitare încăpătoare și o delimitare vizuală subtilă între cele trei funcțiuni.

    Bucătăria are cea mai impunătoare prezență, fără însă să copleșească întreg apartamentul. Ea se desfășoară într-un colț al open space-ului și conectează intrarea în locuință cu zona de zi. Coloanele îmbracă latura scurtă de sus până jos și pot fi accesate de pe două laturi. Cea orientată spre interiorul bucătăriei este organizată pentru a incorpora un frigider side-by-side de la Samsung și spații de depozitare ample. Prin corpul de capăt se face legătura cu holul. Rafturile deschise și spațiile de depozitare sunt orientate spre zona de intrare. Ele au rol și de a atenționa vizitatorul că spațiul se schimbă și urmează să intre într-o zonă nouă.

    Cealaltă latură a bucătăriei cuprinde restul electrocasnicelor și utilităților, completate de spații de depozitare care merg până în tavan. Insula de bucătărie și masa de dining din continuarea ei au dimensiunile perfecte pentru a delimita vizual spațiile, fără a le sufoca.

    Din punct de vedere cromatic, bucătăria îndeplinește dorința proprietarilor de a avea un spațiu elegant și luminos. Bucătăria dispune de o fereastră mare care inundă spațiul în lumină naturală și scoate în evidență frumusețea texturilor și a culorilor.

    Laura a folosit finisaje de calitate și a creat contraste plăcute între diferitele corpuri de mobilier. Fronturile de MDF și blatul mesei de dining sunt toate realizate în aceeași nuanță caldă de stejar. Insula și backsplash-ul sunt îmbrăcate în același tip de plăci ceramice, luate de la Atlas Concorde, pentru a crea unitate și armonie în design. Aceeași unitate este redată și de parchetul tip chevron din stejar montat în tot apartamentul. Orientarea lui creează un traseu logic și ușor de urmărit, din hol în bucătărie, și apoi în living.

    Accentele de negru din bucătărie întâlnite la mânerele metalice sunt reluate în zona de zi în cantități mai mari. O comodă suspendată pe colț leagă cele două spații și delimitează zona media. Pe latura opusă se află o canapea generoasă. Culoarea sa deschisă împreună cu peretele placat cu aceeași ceramică întâlnită în bucătărie ajută la crearea unui spațiu luminos și primitor.

    În celălalt colț al livingului, este delimitată o zonă pentru șemineul cu bioetanol prin placarea suportului său și a pardoselii cu ceramică neagră. Pe același suport se sprijină și o bibliotcă neagră.

    Prin combinarea culorilor contrastante și folosirea unor finisaje de calitate, Laura a reușit să redea o atmosferă sofisticată, călduroasă și intimă, fără a face exces de opulență. Open space-ul este locul preferat al proprietarilor, mai ales pentru multitudinea de funcțiuni pe care o înglobează.

    Finisaje de calitate și culori îndrăznețe

    Deși nu este spațios, dormitorul matrimonial este suficient de mare pentru un pat generos și confortabil. Verdele plăcut din spatele patului împreună cu nuanțele de lemn care îmbracă peretele adiacent aduc un plus de căldură în cameră fără a o întuneca. Un dressing mic face legătura dintre dormitor și baia matrimonială. El este placat integral cu oglinzi pentru a da senzația unui spațiu mai mare.

    În baia matrimonială au fost folosite aceleași finisaje de calitate ca în restul apartamentului, în special ceramica de la Imalo Ceramica. Paleta de culori este una simplă și elegantă, în tonuri de alb și negru, pentru a crea un spațiu luminos. Deoarece proprietarii și-au dorit un model de animal print în băi, Laura a îmbrăcat peretele de lângă cadă cu acest tip de plăci. Atmosfera devine automat una sofisticată, intimă, mobilată cu minimul necesar în materie de spații de depozitare și obiecte sanitare, toate luate de la GSG.

    Și baia secundară este gândită după același concept. Ceramica neagră predomină aici sub diferite forme și dimensiuni, de la plăcile mari din duș, la mozaicul de pe perete. Ea este accentuată de pardoseala cu model de zebră și peretele finisat în tencuială decorativă aurie.

    Biroul are și rolul de cameră pentru musafiri. Nuanțele naturale ale stejarului aflate în combinație cu albastrul de pe pereți redau o atmosferă călduroasă în care te poți relaxa sau te poți concentra la muncă.

    „Un detaliu pe care îl ador în această încăpere este piciorul de sticlă de la birou. Am vrut să fie realizat neapărat. Este cireașa de pe tort în acest birou,” povestește Laura Scripcariu. Acest element ajută la păstrarea unei atmosfere aerisite în această cameră mică, și completează perfect mobila din PAL și MDF.

    Holul de la intrare, deși mic, este la fel de spectaculos. Pereții sunt îmbrăcați în finisaje elegante. Regăsim ceramica din bucătărie, oglinzi pentru a face spațiul să pară mai mare și un tapet superb marca Vladila.

    Laura și proprietarii au ales calitate, iar asta a venit cu costuri ridicate și întârzieri pe șantier. Comenzile au durat mai mult datorită materialelor și obiectelor pretențioase de care a fost nevoie. Au apărut și surprize pe șantier, dar echipele cu care au lucrat au dat dovadă de profesionalism și au rezolvat problemele în cel mai scurt timp. La final, toată lumea a fost mulțumită.

    „Pe măsură ce vizitam șantierul, observam cu designul conceput devine realitate. Asta îți dă un sentiment de mândrie și satisfacție. Cred că și colaboratorii noștri care ne-au ajutat la implementarea acestui proiect au simțit același lucru,” povestește Laura.

    finisaje de calitate 22
    Pereții albaștri scot în evidență nuanța bogată a lemnului și ascund prezența piciorului de sticlă de la birou.

    Tips&Tricks pentru amenajare de la Scripcariu Arhitectură & Design:

    • Răbdare și înțelegere, atât din partea clienților, cât și din partea celor care implementează un proiect. Este important să înțelegem tot procesul și să se apeleze la specialiștii din fiecare domeniu.
    • Să ai deschidere spre idei cu care nu esti obișnuită pentru a deschide o ușă spre noi aventuri. A avea o locuință nouă și a avea posibilitatea să o amenajezi așa cum îți dorești. Îți dă posibilitatea să aduci lucruri ce ți-au lipsit în vechea casă.
    • În momentul în care decizi să lucrezi cu un specialist pentru amenajarea casei tale, înseamnă și să-i asculți sfaturile și să te încrezi în experiența acestuia. În final, este alegerea ta dacă iei sau nu în considerare ideile, dar e necesar să le analizezi înainte de a lua o decizie. Specialistul e acolo să te ajute să obții confortul pe care îl meriți și pentru care ai muncit.
    • Înainte de a alege culoarea canapelei sau dimensiunile plăcilor de ceramică din baie, este foarte important ca instalațiile sanitare și electrice să fie gândite după un plan de mobilare bine stabilit. Acest plan va dicta până la urmă conceptul.
    • Nu există perfecțiune, dar există lucruri bine făcute. E necesar să acceptăm ideea că oricine poate greși chiar și în momente critice, chiar și pe ultima sută de metri. Orice greșeală se poate repara, iar la final totul poate arăta mai bine decât te așteptai.

    Foto: Viewcatchers

     

     

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    icon

    Cum arată o amenajare de 85.000 euro, în care nu s-a făcut rabat de la calita...