Apartamente cu 3 camere

7 amenajări cu buget exclusivist în care finisajele premium și mobilierul de lux fac diferența

  Pardoseli din marmură sau parchet din lemn adevărat, mobilier cumpărat de la branduri renumite ori chiar piese de designer – sunt câteva dintre lucrurile care trag în sus bugetul în cazul acestor amenajări interioare de lux. Dar când vezi ce magie fac puse împreună, vei trage aceeași concluzie ca și proprietarii caselor de mai jos: merită.

  În niciuna dintre aceste amenajări interioare de lux bugetul nu a coborât sub 100.000 euro. Ba chiar a depășit 200.000 în anumite cazuri, când arhitecții au avut mână liberă și au folosit materiale naturale, precum lemn provenit din locuri exotice sau foarte multă piatră naturală.

  1. Un apartament cu patru camere de lângă Parcul Kiseleff, amenajat cu 100.000 euro

   

  Proprietarii acestui spațiu de 130 metri pătrați cu living, dining, bucătărie, două dormitoare, dressing, trei băi și o terasă mare nu au făcut rabat la calitate. Și nici cu bugetul nu s-au stresat prea mult, căci amenajarea realizată de echipa de arhitecte Jooca Studio a ajuns la un total de 100.000 euro. Și deși apartamentul era gata finisat, cu parchet, plăci ceramice, uși de lemn și pereți albi, amenajarea a început cu intervenții de șantier.

  Arhitectele au vrut modificarea instalației electrice, construirea a două tavane false cu scafe în living și dormitorul matrimonial și vopsirea tuturor pereților, astfel încât la final totul să se lege. Punctul de pornire a fost un stil glam, modern, cu o paletă de culori neutră, formată din nuanțe calde, pământii. La capitolul accesorii și mobilier, arhitectele au ales o masă de dining de la brandul Bonaldo, scaunele sunt Calligaris, candelabrul este de la Catellani&Smith – asta doar pentru zona de dining. Patul din dormitor este model New Bond și e tapițat cu piele naturală – dar mai bine descoperi toate detaliile aici.

  2. Renovarea acestui apartament dintr-un bloc comunist a costat 100.000 euro

  Deși acest apartament are o suprafață mai mică decât cel de mai sus, renovarea lui a costat tot 100.000 euro. Cele trei camere sunt distribuite în 100 metri pătrați, însă faptul că se află într-un bloc comunist din cartierul Vitan din București a încărcat investiția. Nu mai fusese renovat de mult, pereții erau strâmbi, iar arhitecții de la Craftr au trebuit să radă totul și să refacă spațiul de la zero.

  Așa că proiectul a început cu o decopertare integrală a tuturor elementelor și finisajelor și cu demontarea peretelui care despărțea bucătăria de hol. E lesne de înțeles că o bună parte din buget a fost consumată în această etapă. Dar nici la finisaje și mobilier nu au făcut economie: majoritatea pieselor sunt realizate la comandă, iar ceramica din băi și obiectele sanitare minimaliste sunt de la Progetto Casa. Află toate detaliile acestei amenajări interioare de lux aici.

  3. O casă cu două etaje amenajată în pandemie cu 110.000 euro

  Proprietarii acestei case cu trei etaje, un arhitect și o avocată, au știut exact cum își doresc să arate noua lor locuință. Au cumpărat spațiul la început de 2020, când lumea a fost întoarsă cu susul în jos de pandemie, iar în cinci luni, cu un buget de 110.000 euro, au amenajat-o într-un stil soft industrial.

  Au lucrat cu echipa By Concepto Mobili și au gândit spațiile unitar. Parterul este un open space care cuprinde zona de zi, zona de dining și bucătăria, toate organizate funcțional și ergonomic. Toate corpurile sunt realizate la comandă, așa că fiecare centimetru este optimizat și gândit să se încadreze la fix în amenajare. Covorul din living este lucrat din blană după desenele proprietarului, iar canapeaua e și ea făcută la comandă la Divanissimi. Descoperă toate detaliile amenajării aici.

  4. O casă folosită ca depozit de croitorie, amenajată în stil neoclasic cu 120.000 euro

  Casa pe care o vezi acum foarte cochetă și elegantă, amenajată într-un stil neoclasic cu accente glam, era într-o stare deplorabilă când au văzut-o prima oară proprietarii. Fusese folosită ca depozit pentru un atelier de croitorie și era plină de mașini de cusut, calculatoare și birouri abandonate. Ca să o readucă la zilele sale de glorie, au lucrat cu designerul Lavinia Cocieru, care s-a ocupat de amenajare cu echipa Design First.

  Investiția pentru renovarea celor 260 metri pătrați a ajuns la 120.000 euro. Designerul a ales să recondiționeze scara din marmură și a „asortat-o” cu un mozaic cu aer retro. O parte din bani a fost alocată și unui sistem Smart House pe care și l-au dorit proprietarii, iar 20% din bugetul total a fost cheltuit pe lucrările de înlocuire a instalațiilor electrice și sanitare. Mobila de bucătărie este placată cu blat din marmură neagră și este dotată și cu insulă. Descoperă întreaga poveste a acestei amenajări interioare de lux aici.

  5. Investiție de 171.000 euro într-un apartament din București amenajat în stil wabi sabi

  Ai crede că simplitatea stilului japonez wabi sabi e ușor de reprodus cu un buget minim, dar nu și când vrei materiale naturale și mobilier premium. Pentru amenajarea acestui apartament pe două etaje din Capitală, proprietarii au investit 171.000 euro și au lucrat cu arhitecții Raluca și Radu Dofin de la Dofinteriors, împreună cu designul Ioana Kirila.

  Spațiul de 180 metri pătrați a fost preluat la gri, iar toată instalația electrică a fost regândită și refăcută pentru a corespunde cu nevoile proprietarilor. Rolul etajelor a fost inversat, astfel încât zona de zi să se afle la etaj, iar cea de noapte la parter. Pentru dormitoare, arhitecții au ales parchet stratificat din lemn de stejar, care dă un sentiment de căldură amenajării. Iar în zona de zi, pardoseala este acoperită cu microciment – chiar și așa, tot lemnul natural este vedeta amenajării, prin diversele obiecte decorative. Numai tăblia patului din dormitor a costat în jur de 4000 euro, pentru că e făcută dintr-un lemn recuperat de la copacii de lychee din Bali. Vezi mai multe aici.

  6. Un penthouse de lângă parcul Herăstrău amenajat atemporal, după principiile Feng Shui, cu 200.000 euro

  Tot arhitecții Raluca și Radu Dofin s-au ocupat și de amenajarea acestui penthouse de lângă parcul Herăstrău din București. Proprietarii și-au dorit ca spațiul să respecte regulile Feng Shui, iar arhitecții au venit cu o propunere de design atemporală, care nu doar să impresioneze estetic, ci și să îmbunătățească stilul de viață al proprietarilor.

  Au ales corpuri de iluminat iconice, de la Petite Friture, Karman și Flos. Ca să integreze într-un mod cât mai subtil cele cinci principii din Feng Shui – apă, lemn, foc, metal și pământ – au mers pe nuanțe cât mai neutre pentru mobilier și pereți. Oglinzile, sticla și vopseaua reprezintă apa, vopseaua decorativă din hol reprezintă focul, iar detaliile metalice din fiecare cameră creează echilibru și armonie energetică. Află toate detaliile amenajării aici.

  7. O casă de 360 metri pătrați amenajată cu saună și sală de fitness cu 220.000 euro

  Deși are 360 metri pătrați, această casă din împrejurimile Sibiului are un singur etaj. Proprietarii au construit-o de la zero, iar pentru amenajare au mai investit 220.000 euro. Ca să obțină designul dorit, au lucrat cu arhitectul Sergiu Călifar, care a coordonat lucrările efectuate împreună cu echipa Pure-Mess Design.

  Casa este împărțită potrivit nevoilor familiei: parterul este dedicat zonei de zi, iar etajul spațiilor de noapte. Bucătăria, diningul, livingul și o zonă de studiu cu două birouri sunt toate open space și comunică prin linia designului. Piesele nu au fost deloc alese la întâmplare. Blatul bucătăriei e din marmură, iar până și hota are rol decorativ. Livingul este dotat cu un șemineu pe lemne, iar casa include și o zonă de SPA cu saună și sală de fitness. Descoperă toate detaliile acestei amenajări interioare de lux aici.

  Foto principală: Arthur Zinz/ amenajare de echipa Dofinteriors

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  7 amenajări cu buget exclusivist în care finisajele premium și mobilierul de ...