UTILE

Cu ce se curăță verdeața de pe ciment: soluții cu apă, oțet sau ingrediente active

  Verdeața de pe ciment poate da un aspect neplăcut curții, unui trotuar sau unei scări. E indicat să acționezi de la primele semne pentru a evita extinderea. Uite cu ce se curăță verdeața de pe ciment, cu substanțe speciale sau cu ingrediente comune. 

  Urmele verdeață de pe ciment pot apărea din mai multe cauze. Una dintre cele mai comune este umiditatea ridicată la nivelul solului. La fel de bine, verdeața poate să apară pe ciment dacă zona este expusă la umbră sau dacă nu există ventilație. 

  Verdeață strică estetica generală a suprafețelor și poate reprezenta chiar și un pericol. Cimentul poate să devină alunecos, iar riscul de accidente crește. 

  În acest caz, e nevoie să cureți verdeața ca să redai aspectul general al cimentului, dar și să eviți problemele. Indiferent că e vorba de alge, mușchi sau mucegai, verdeața poate fi curățată în mai multe moduri și cu mai multe substanțe. Detalii în continuare. 

  Cu ce se curăță verdeața de pe ciment: perie și apă

  Metoda tradițională de curățare manuală cu perie și apă poate fi mai eficientă decât crezi. Verdeața de pe beton sau de pe pavaj poate dispărea destul de repede dacă metoda este aplicată de la primele semne. 

  Ai nevoie de o perie cu peri rigizi și apă din belșug. Freacă ușor suprafața afectată, cu mișcări circulare, în timp ce torni apă. În felul acesta depunerile de verdeață se vor desprinde. La final, clătește cu apă din belșug pentru a îndepărta toată murdăria. 

  Cu ce se curăță verdeața de pe ciment: oteț și sare

  O soluție din oțet și sare poate să fie la fel de eficientă. Sarea ajută ca verdeața să se desprindă de pe ciment, iar oțetul acționează ca dezinfectant natural. 

  Folosește părți egale de sare și oțet, apoi aplică soluția pe suprafața afectată. Las-o să acționeze pentru minim 30 de minute. Freacă apoi cu o perie sau dă cu o mătură pentru a îndepărta resturile de verdeață. 

  Cu ce se curăță verdeața de pe ciment: aburirea

  O metodă ecologică și eficientă pentru îndepărtarea verdeții este aburirea. Pentru asta, o să ai nevoie de un aparat de curățare cu aburi. Această metodă, cu acest tip de echipament, elimină foarte bine mucegaiul și algele. 

  Aburul încălzit distruge organismele de pe suprafața cimentului și oferă o curățenie profundă și igienică. Totodată, în acest proces nu sunt utilizate substanțe chimice care pot dăuna cimentului. 

  Cu ce se curăță verdeața de pe ciment: detergenți cu ingrediente active

  Curățarea cimentului de verdeță se poate face și cu un curățător cu apă sub presiune. Jetul de apă curăță și îndepărtează rapid murdăria și verdeața de pe ciment. Metoda are efect dacă se folosesc și detergenți speciali de curățare pe bază de presiune. 

  Acești detergenți conțin ingrediente active puternice, precum clorul sau peroxidul de hidrogen. Care reușesc să descompună și să îndepărteze orice urmă de verdeață. Înainte să folosești acești detergenți citește eticheta produselor și respectă instrucțiunile de utilizare. Eviți astfel să deteriorezi cimentul prin expunerea la substanțe chimice. 

  Cu ce se curăță verdeața de pe ciment: substanțe ecologice

  Există și substanțe mai prietenoase cu mediul, anume detergenții ecologici. Aceștia sunt fabricați din ingrediente naturale, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, oțet sau uleiuri esențiale. Acești detergenți sunt o alegere mai sigură pentru curățarea cimentului de verdeață. Pot fi folosiți, de asemenea, alături de curățătorul cu apă sub presiune. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cu ce se curăță verdeața de pe ciment: soluții cu apă, oțet sau ingredien...