
Cu ce se curăță mobila albă: 5 soluții rapide și la îndemână
publicat pe 30 mai 2024Curățarea mobilei albe trebuie să fie făcută cu grijă și cu substanțe naturale. În caz contrar poate să fie deteriorată. În cele ce urmează, afli cu ce se curăță mobila albă și ce soluții rapide și la îndemână ai. Totodată, afli cum previi îngălbenirea acestui tip de mobilă.
Mobila albă poate face o încăpere mult mai luminoasă, poate da o notă de eleganță dorită și se poate integra în aproape orice stil de design interior. Aspectul universal și nuanța deschisă fac din mobila albă o soluție potrivită pentru orice încăpere.
Indiferent că e lucioasă sau mată, mobila alba trebuie protejată și curățată adecvat pentru a-și menține aspectul și strălucirea. Îngrijirea mobilierul alb îl menține durabil în timp și îi păstrează nuanța vie, ca nouă.
În continuare, îți explicăm ce soluții rapide și la îndemână să folosești ca să cureți mobila albă.
Cu ce se curăță mobila albă, fără să o strici
Pe mobila albă, urmele de murdărie sunt mai vizibile. Un motiv suficient de bun să știi cum se curăță.
Totodată, petele de grăsime pot să afecteze compoziția mobilei și să îi deterioreze suprafața. Iar dacă nu este curățată regulat, mobila albă poate să aibă pete galbene inestetice, greu de îndepărtat după un timp.
Foarte important: nu curăța mobila albă cu substanțe care conțin alcool sau cu cârpe și bureți cu suprafață abrazivă. Deteriorarea mobilei poate să fie permanentă. Iată ce soluții să folosești:
1. Apă și bicarbonat de sodiu
Una dintre multele proprietăți benefice ale bicarbonatului de sodiu este puterea de a albi suprafețe. Poate să fie folosit pentru curățarea mobilei albe în combinație cu apă.
Într-un bol, amestecă ¼ de cană de bicarbonat de sodiu cu porții mici de apă. Pune apă treptat până obții o pastă groasă și omogenă. Pune pasta pe zonele murdare ale mobilei și lasă să acționeze maxim 30 de minute. Șterge apoi cu o cârpă umedă.
2. Apă și oțet
Oțetul alb poate scoate petele de pe mobilă și poate neutraliza mirosurile neplăcute. Amestecă cantități egale de oțet și apă și pulverizează soluția pe suprafața murdară a mobilei albe. Lasă să acționeze și șterge cu o cârpă moale. Soluția poate fi eficientă și pentru netezirea zgârieturilor ușoară de pe suprafața mobilei.
3 .Apă și săpun
O altă soluție cu apă, de această dată în combinație cu săpun lichid care să conțină glicerină. Amestecă apa cu săpunul lichid și picură pe suprafața mobilei. Freacă ușor cu un burete moale și clătește. La final, șterge cu o cârpă curată pentru a îndepărta urmele și reziduurile.
4. Alcool izopropilic
Soluția de curățare cu alcool izopropilic poate scoate urmele permanente de marker. Înmoaie o cârpă în alcool izopropilic și șterge petele de pe mobila albă. Mișcările trebuie să fie circulare și ușoare.
5. Suc de lămâie
Acidul citric din sucul de lămâie are proprietăți de curățare și de degresare. Mai mult, poate elimina bacteriile de pe mobilierul alb. Stoarce sucul din lămâie, aplică pe mobila albă și lasă să acționeze doar câteva minute. Șterge apoi cu o cârpă umedă.
Cum previi îngălbenirea mobilei albe
Mobila albă se poate îngălbeni în timp. Dacă nu este curățată sau dacă stă direct în razele soarelui, ori dacă este supusă unui nivel ridicat de umiditate, mobilierul alb se poate deteriora și îngălbeni. Urmele galbene pot să apară și din cauza vaselor fierbinți puse pe suprafața mobilei.
Ca să previi deteriorarea și petele greu de scos, folosește fețe de masă și accesorii pentru veselă atunci când servești sau prepari mâncare. Acestea sunt potrivite în special pentru mobila albă lucioasă din bucătărie.
Umiditatea excesivă deteriorează mobila albă și o fac să se ridice sau să crape. Pune un dezumidificator în zonele din casă unde ai mobilă albă pentru a preveni această problemă.
Un strat de ceară pentru mobilă lucioasă previne îngălbenirea și face mobila albă mai durabilă în timp. La fel de bine poți să folosești lac de protecție conceput special pentru mobilier de acest tip.
Nu folosi produse chimie dure pe suprafața mobilierului alb. Aceste substanțe accelerează degradarea și îngălbenirea pieselor de mobilier.
De asemenea, nu așeza obiecte colorate direct pe mobilierul alb. Pigmenți colorați din hârtie, de exemplu, pot transfera culoarea pe suprafața mobilei.
Nici obiectele fierbinți nu trebuie puse pe suprafața mobilierului alb. Acestea pot lăsa pete și urme care nu se mai scot.
Curăță mobilierul în mod regulat pentru a preveni acumularea de murdărie, resturi și praf.
-
UTILE
Ce trebuie să știi înainte de a demola un perete intr-un apartament
De la evaluarea structurală și până la obținerea autorizațiilor necesare, uite ce să ai în vedere dacă vrei să spargi un perete din locuință.
-
Sponsored
Amenajarea grupurilor sanitare dintr-o clădire de birouri (P)
Într-o clădire de birouri, grupurile sanitare joacă un rol esențial în asigurarea confortului și igienei angajaților și vizitatorilor. Un design bine gândit al acestora contribuie nu doar la o experiență […]
-
UTILE
3 avantaje majore pentru care ar trebui să alegi încălzirea în pardoseală
Senzația de încălzire uniformă este ceva de dorit.