CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Un ghid universal pentru cum poți curăța toate tipurile de mobilă lucioasă

    Dacă te întrebi cu ce se curăță mobila lucioasă, în funcție de tipul acesteia, te afli unde trebuie. Îți explicăm pas cu pas cu ce se curăță mobila de bucătărie lucioasă, dar și piesele de mobilier cu finiș lucios din alte camere din casa ta.

    Să fii la zi cu treburile casnice și să ai întotdeauna casa lună este destul de greu, dacă nu imposibil. Uneori, oricât de bine și de des ai curăța piesele de mobilier, deși murdăria dispare, particulele de praf se depun la loc imediat. Cu atât de multe suprafețe cu texturi diferite, curățarea mobilierului de praf într-un fel care dă rezultate foarte bune și, în același timp, nu afectează finișul pieselor de mobilier poate părea dificilă.

    Totuși, dacă vrei sa știi cu ce se curăță mobila lucioasă astfel încât să o păstrezi strălucitoare, indiferent de tipul de material, suntem aici să te ajutăm.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă: produse esențiale în curățenie

    Înainte de a trece la treabă, asigură-te că ai la îndemână toate produsele pe care urmează să le folosești la curățenie.

    cu ce se curata mobilierul lucios

    • Lavete de curățare din microfibră: sunt foarte moi și șterg chiar și particulele fine de praf. Fii sigur că ai întotdeauna la îndemână un pachet.
    • Lavetă curată: pentru curățarea inițială.
    • Detergent de vase: lichidul perfect pentru curățenie, fiind blând cu suprafețele, eficient și frumos parfumat.
    • Burete magic: este surprinzător cât de versatil este un burete magic – poate curăța multiple suprafețe, pantofi de alergat, buretele magic este, cu adevărat, magic.
    • Fixativ: un produs nelipsit din geanta hairstylist-ului are întrebuițări și dacă te întrebi cu ce se curăță mobila lucioasă.
    • Oțet alb: acest produs de bucătărie este perfect pentru petele greu de scos.
    • Bicarbonat de sodiu: asemeni oțetului, bicarbonatul de sodiu este un produs pe care îl ai probabil în casă deja. Este potrivit pentru petele dificile, însă atenție – este abraziv, așa că nu trebuie folosit pe mobila lucioasă care se poate zgâria cu ușurință.
    • Ulei pentru bebeluși: se folosește pentru a da strălucire pieselor de mobilier.

    Odată ce ai adunat toate cele necesare, te poți apuca de treabă.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă în funcție de tipul de material

    Un finisaj des întâlnit al pieselor de mobilier din casele noastre este finisajul high gloss sau extralucios. Îl întâlnim adesea la mobilierul din bucătărie (cabinete, corpuri suspendate) și living (comode, biblioteci). Finisajul este disponibil în mai multe nuanțe, dar preferatele sunt negrul, griul și mai ales albul. Este un finisaj lucios elegant și foarte fin. Materialul din care este realizat este DTD laminat/ MDF-ul.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă și cu ce se curăță MDF lucios: sfaturi pentru curățarea mobilei din MDF extralucios

    Un finisaj modern, frecvent întâlnit în casele românilor, MDF-ul high gloss este un material sensibil, așa că trebuie să îl cureți cu atenție, cu produse blânde, non abrazive. Dacă îl îngrijești corespunzător și te ocupi de el în mod regulat, acesta este rezistent și are un luciu de lungă durată.

    mobila lucioasa mdf
    Pentru curățarea de zi cu zi nu trebuie decât să ștergi mobila din MDF lucios cu apă caldă și săpun și să o usuci cu o cârpă din microfibră.

    Pentru curățarea de zi cu zi nu trebuie decât să îl ștergi cu apă caldă și săpun și să îl usuci cu o cârpă din microfibră. Când vine vorba de îndepărtarea urmelor de care nu scapi printr-o ștergere superficială, poți să folosești un pic de fixativ. Prin conținutul lui redus de alcool fixativul ajută la curățarea petelor, dar nu afectează mobilierul și luciul acestuia. Pulverizează fixativ peste zona afectată și lasă-l să acționeze un moment înainte de a șterge. Testează produsul, pentru siguranță, pe o zonă care nu se află la vedere.

    Petele lipicioase sunt greu de eliminat. Atunci când nu sunt curățate imediat, acestea atrag particule de praf și se transformă în pete negricioase inestetice. Acestea se îndepărtează însă foarte ușor prin frecare foarte ușoară cu o cârpă umedă înmuiată în apă cu săpun și oțet.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă și cu ce se curăță MDF lucios de sos de roșii

    Temutele pete de sos de roșii de pe mobila de bucătărie, masa de dining sau masa albă, lucioasă din sufragerie, pot fi un coșmar. În acest caz, este esențial să acționezi cât mai repede.

    De îndată ce ai observat o pată, șterge-o cu o soluție de oțet cu apă cu săpun. Cu toate acestea, dacă pata ta este puțin mai mare, mai întinsă, trebuie să fii foarte atent. Există o mulțime de agenți de curățare din comerț pe care le poți încerca. Citește cu atenție instrucțiunile producătorului, pentru a nu deteriora culoarea sau strălucirea mobilierului.

    Cu ce se șterge mobila lucioasă: curățenia de zi cu zi

    Pentru îngrijirea mobilierului high gloss – super lucios – trebuie doar să-l ștergi cu apă caldă și săpun sau cu șervețele umede pentru mobilier.

    Dacă vrei să protejezi, de exemplu, mesele din MDF lucios poți face acest lucru folosind fețe de masă stylish sau suporturi pentru farfurii – pentru orice masă, de altfel, acestea sunt utile în protejarea finisajului.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă: sfaturi pentru curățarea sticle și a sticlei mate

    Sticla securizata este una dintre cele mai durabile si practice finisaje de mobilier pe care le poți avea în casa ta. Datorită texturii sale moi și reflectorizante sticla securizată, transparentă sau mată, necesită întreținere regulată, dar o ștergere rapidă, obișnuită, este de ajuns. Poți să folosești fie un produs din comerț pentru spălat geamuri, fie o soluție făcută în casă.

    Ai nevoie de o sticlă cu pulverizator și o soluție făcut din 50 oțet/ 50 apă. Această soluție este bio, nu conține nimic chimic și, în plus, știi exact ce conține – nu trebuie să te temi că substanțele folosite în soluțiile din comerț, de exemplu, pot cauza alergii sau alte reacții neplăcute.

    Pulverizează cu generozitate suprafața de sticlă și șterge apoi cu o cârpă moale, curată, fără scame. O lavetă din microfibră sau hârtia moale de bucătărie sunt alegeri excelente. Șterge apoi bine suprafața cu o lavetă uscată.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă din sticlă mătuită sau frosted glass

    usi sticla frosted bucatarie
    Evită să folosești produse pe bază de ulei atunci când cureți sticla frosted.

    Curăță mobila din sticlă mătuită la fel cum ai curăța mobila din sticlă normală. Singura diferență în procedeul de curățare este că în cazul sticlei frosted nu poți folosi produse de curățenie pe bază de ulei. Acestea pot afecta finisajul mătuit și pot să lase pete urâte.

    Pulverizează mai întâi suprafața pe care vrei să o cureți cu soluția preparată din apă cu oțet alb în cantități egale și las-o să acționeze puțin mai mult decât în cazul sticlei transparente. Folosește apoi o lavetă din microfibră pentru a șterge soluția de curățare.

    Curățarea mobilei de bucătărie cu bicarbonat: cum cureți mobila lucioasă fără să o zgârii

    Pentru petele persistente de pe mobila lucioasă din sticlă frosted creează o pastă din două părți bicarbonat de sodiu și o parte oțet alb. Aplică amestecul pe suprafață și lasă-l să acționeze timp de cinci până la zece minute.

    La final, freacă cu un burete curat și moale, apoi șterge cu o cârpă curată și umedă. Sticlă vătuită nu se zgârie cu ușurință, iar bicarbonatul este un abraziv fin, așa că nu ai de ce să-ți faci griji că vei ruina mobilierul.

    Cu ce se șterge mobila lucioasă din crom

    mobila lucioasa crom bucatarie
    Un strop de oțet adăugat în soluția de curățare dă strălucire cromului.

    Cromul este un material rezistent, cu o suprafață lucioasă, reflectorizantă. Cromul necesită puțină atenție când vine vorba de întreținerea strălucirii sale. Dacă-l cureți corespunzător și des, acesta ar trebui să-și păstreze strălucirea și calitățile stylish multă vreme.

    Poți folosi aceeași strategie de curățare ca-n cazul tipurilor de sticlă enumerate mai sus. Încearcă mai întâi să îl cureți cu apă caldă și săpun și adaugă un strop de oțet alb pentru un plus de strălucire.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă și cum scapi de rugina de pe crom

    Dacă ai neglijat accidental cromul și te-ai trezit cu câteva pete de rugină, nu te îngrijora. Acestea pot fi îndepărtate cu produse pe care le ai deja în casă.

    1. În primul rând, curăță bine cromul cu apă și detergent de vase și o lavetă curată. Pentru o curățare profundă, adaugă în amestec și puțin oțet alb.
    2. Ia apoi o folie de aluminiu de bucătărie și bag-o în apă – poți adăuga peste ea puțină sare fină pentru un efect mai abraziv – și șterge ușor semnele de rugină. Nu freca foarte tare pentru a nu deteriora suprafața.
    3. La final, șterge tot lichidul rămas cu o cârpă din microfibră curată și uscată. Astfel vei reda strălucirea, iar mobilierul tău din crom va arăta ca nou.

    Dacă îți dorești un plus de strălucire, adaugă în proces încă un pas: șterge mobilierul și cu un agent de curățare pentru crom. Citește cu atenție instrucțiunile producătorului.

    Îți recomandăm să testezi mai întâi acest procedeu pe o zonă care nu este de obicei vizibilă.

    Cu ce se curăță mobila neagră de bucătărie: cum cureți mobilierul din crom negru

    La fel ca-n cazul cromului clasic, soluțiile blânde de curățenie sunt îndeajuns de eficiente. Singura diferență dintre cele două este pigmentarea neagră, însă în cazul cromului negru te sfătuim să nu folosești folie de bucătărie, sare sau alt produs abraziv. Culoarea acestuia poate avea de suferit mult mai usor. Dacă îl cureți și îngrijești regulat, finishul strălucitor al cromului negru se păstrează mult timp.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă din oțel inoxidabil periat

    La fel ca și alte metale din în casa ta, curățarea metalului periat este foarte ușoară, dacă ții cont de câteva lucruri. Deși cromul este modern, elegant și strălucitor, caracterul practic al oțelului inoxidabil periat este de neprețuit. Acesta „ascunde” orice mici zgârieturi, își păstrează luciul și este potrivit pentru toate stilurile design de interior.

    Curăță regulat mobila din oțel inoxidabil periat pentru a-i păstra luciul. Folosește apă cu detergent – ar trebui să fie de ajuns pentru a elimina orice urme. Pentru mai multă putere, utilizează soluția din oțet și apă sau soluția din comerț pentru curățarea geamurilor.

    Metalele periate se curăță extraordinar de bine și cu ulei pentru bebeluși, însă folosit cu moderație. Freacă încet mobila cu un prosop de hârtie și șterge excesul cu o cârpă uscată din microfibră. Lustruiește-l regulat și poate fi păstrat într-o stare bună timp de ani de zile. Regăsim oțelul inoxidabil periat cel mai des în bucătăriile moderne pe aragaz, chiuvete sau frigidere.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă din furnir de lemn

    Dacă îți dorești un design interior cozy, cu o atmosferă caldă, lemnul este o alegere perfectă. Îngrijirea lemnului poate fi însă complicată și necesită timp și atenție, motiv pentru care mulți aleg să folosească furnir din lemn care, datorită tehnologiei moderne, are un aspect realist.

    Dacă descoperi pete pe furnirul din lemn nu te îndrepta direct spre substanțe chimice dure de curățare. Acestea pot deteriora calitatea, culoarea, textura și finisajul general al furnirului de lemn. Dacă nu poți cere sfaturi de întreținere direct de la furnizor, există câteva lucruri pe care le poți face singur fără a afecta mobilierul.

    1. Șterge urmele de lichid (cum ar fi vinul roșu) cât mai repede până când suprafața rămâne uscată.
    2. Evită să freci finisajul din furnir, pentru că acest lucru ar putea ajuta pata să se impregneze și mai puternic.
    3. Amestecă o parte oțet cu două părți de apă cu detergent și șterge prin tamponare cu o cârpă curată din microfibră. Nu uda în exces furnirul, ci tamponează doar pata.
    4. Usucă bine masa și repetă pașii dacă pata nu a dispărut.
    5. Cheia este acțiunea rapidă. Cu cât iei măsuri mai repede, cu atât există șanse mai mari ca pata să dispară de tot.

    Cu ce se curăță mobila lucioasă din plastic

    Mobilierul din plastic de bună calitate este o alegere foarte bună, mai ales pentru familii cu copii. Este durabil și ușor de curățat. , mai ales pentru familii! Este rentabil, durabil și atât de ușor de curățat. Poate fi, așadar, curățat cu aproape orice soluție atâta timp cât acestea nu sunt produse chimice foarte dure.

    Apa caldă sau șervețelele pentru copii funcționează cel mai bine pe plastic și poți freca petele dure fără grijă dacă nu folosești un produs cu o abaziune ridicată pentru a evita zgârieturile. Acționează însă rapid, pentru că petele de mâncare pot păta plasticul, oricât de calitativ ar fi. Iată ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți pentru a păstra mobilierul din plastic lucios într-o stare bună:

    DO's AND DON'ts

    • Folosește apă și detergent după indicațiile anterioare. Acest lucru ar trebui să elimine majoritatea petelor.
    • Adaugă un strop de oțet alb pentru o curățare mai profundă.
    • Asigură-te că folosești o cârpă moale pe orice tip de suprafață. Lavetele din microfibră sunt foarte utile.
    • Stoarce cârpa pentru a nu satura suprafața. Prea multă apă poate deteriora finisajul.
    • Obișnuiește-te să ștergi mobila din plastic lucios în mod regulat. Nu este necesară o curățare profundă pentru întreținere – șterge-o la fel cum ai șterge praful.

    • Nu folosi substanțe chimice dure, precum înălbitor sau detergenți pe bază de amoniac. Acestea pot afecta finisajul și culoarea mobilierului. Folosește în schimb de agenți de curățare delicat.
    • Nu freca agresiv petele pentru a nu deteriora suprafața și menține, pe cât posibil, suprafața uscată.
    • Nu lăsa petele neatinse multă vreme. Cu cât acționezi mai repede șansele să scoți pata cresc.
    • Nu folosi produse de curățare sau cârpe abrazive, pentru că acestea pot zgâria suprafața.
    • Nu folosi niciun produs de curățare cumpărat din comerț fără să citești cu atenție instrucțiunile producătorului.

    Întreținerea regulată este cea mai bună recomandare pentru ca un produs să își păstreze calitatea pe termen lung. Pentru curățarea profundă a suprafețelor delicate, consultă un profesionist.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Un ghid universal pentru cum poți curăța toate tipurile de mobilă lucioasă