CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cu ce se curăță lipiciul de pe mobilă. Trucul care necesită un fruct popular

publicat pe 01 iul. 2024

  Urmele de lipici de pe mobilă sunt inestetice și greu de îndepărtat dacă nu acționezi cât sunt încă proaspete. Iată cu ce se curăță lipiciul de pe mobilă și ce fruct te ajută în acest proces. Pași și sfaturi de urmat, în articol. 

  Lipiciul lăsat pe mobilă poate fi dificil de îndepărtat, mai ales dacă a rămas acolo pentru o perioadă lungă de timp. O soluție naturală și eficientă pentru această problemă este utilizarea sucului de lămâie. Acidul citric din lămâie ajută la dizolvarea adezivului fără a deteriora suprafața mobilei. 

  Îți explicăm în continuare cum să cureți lipiciul de pe mobilă cu ajutorul sucului de lămâie. 

  Curățarea lipiciului de pe mobilă: 5 pași de urmat

  Înainte de procesul de curățare, trebuie să ai la îndemână următoarele: o lămâie proaspătă, un burete moale, o cârpă curată, apă caldă și ulei de măsline. 

  Pasul 1

  Taie lămâia pe jumătate și stoarce sucul într-un recipient mic. Poți folosi o strecurătoare pentru a evita să ajungă sâmburii în suc.

  Pasul 2

  Înmoaie cârpa în sucul de lămâie și aplică direct pe zona cu lipici. Lasă-l să acționeze timp de 5-10 minute. Din acest punct, acidul citric va începe să dizolve adezivul. 

  Pasul 3

  După ce sucul de lămâie a avut timp să acționeze, folosește buretele pentru a freca ușor zona. Ai grijă să nu aplici prea multă presiune pentru a nu zgâria suprafața mobilei. Mișcările trebuie să fie circulare. Vei avea nevoie de câteva minute bune pentru acest pas, astfel încât lipiciul să iasă complet. 

  Pasul 4

  După ce ai îndepărtat lipiciul, șterge zona cu o cârpă curată înmuiată în apă caldă pentru a îndepărta orice reziduuri de suc de lămâie și lipici.

  Pasul 5

  La final, opțional, pentru a preveni uscarea lemnului, aplică o cantitate mică de ulei de măsline peste zona curățată. Așteaptă ca uleiul să fie absorbit câteva minute, apoi șterge excesul cu o cârpă moale. 

  Alte soluții naturale cu care să cureți lipiciul

  Există și alte metode naturale pe care le poți folosi pentru a îndepărta lipiciul de pe mobilă. Iată care sunt cele mai populare: 

  Oțet alb: este un agent natural de curățare, fiind o opțiune excelentă pentru îndepărtarea lipiciului. Înmoaie o cârpă în oțet și aplică pe zona afectată. Lasă să acționeze timp de zece minute, apoi freacă ușor și șterge cu o cârpă curată; 

  Ulei de cocos: este eficient pentru dizolvarea adezivilor. Aplică o cantitate mică de ulei de cocos pe lipici și lasă-l să acționeze câteva minute. Apoi, folosește o cârpă moale pentru a freca și a îndepărta lipiciul. După aceea, șterge zona cu apă caldă pentru a îndepărta orice reziduuri de ulei; 

  Bicarbonat de sodiu: amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a forma o pastă. Aplică pasta pe lipici și las-o să acționeze câteva minute. Folosește apoi o cârpă sau un burete moale pentru a freca și a îndepărta lipiciul. 

  Metode clasice de curățare a lipiciului de pe mobilă

  • Dacă metodele naturale nu dau rezultatele așteptate, atunci încearcă una dintre metodele clasice de curățare. 
  • Alcool izopropilic: fiind un solvent eficient pentru majoritatea tipurilor de adezivi, alcoolul izopropilic poate scoate urmele de lipici de pe mobilă. Înmoaie o cârpă în alcool izopropilic și aplică pe zona cu lipici. Lasă să acționeze, apoi freacă ușor pentru a îndepărta lipiciul. Șterge cu o cârpă curată și uscată. 
  • Acetona: trebuie folosită cu grijă deoarece acțiunea este directă și poate afecta suprafața mobilei. Aplică o cantitate mică de acetonă pe o cârpă și freacă ușor lipiciul până când acesta se dizolvă. Șterge imediat cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice reziduuri de acetonă. 
  • Răzuire: folosește un răzuitor din plastic pentru a îndepărta depunerile groase de lipici. Răzuiește ușor lipiciul de pe suprafața mobilei și ai grijă să nu zgârii suprafața. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cu ce se curăță lipiciul de pe mobilă. Trucul care necesită un fruct popula...