Cum să cureți ecranul computerului cu ingrediente pe care le ai în casă
publicat pe 07 nov. 2023Poate fi extrem de deranjant să te uiți la un ecran de laptop murdar când lucrezi. Câteva pete mici te pot distrage și-ți pot sabota productivitatea. Din fericire, știm cu ce se curăță ecranul laptopului în mod corect, fără să-l strici, în aproximativ cinci minute. În plus, nici nu trebuie să cheltui bani pe vreo soluție specială.
Îți prezentăm cea mai bună soluție pe care am găsit-o până acum, pe Apartment Therapy, care te învață cu ce se curăță ecranul laptopului cureți fără zgârieturi.
Cu ce se curăță ecranul laptopului – cea mai bună metodă
Cel mai bun mod de a curăța un ecran de calculator este să pulverizezi o soluție de apă distilată și oțet pe o cârpă moale din microfibră. Apoi, vei șterge ecranul. (Metoda asta funcționează bine și pentru curățarea ecranului unui televizor.) Dar adevăratul ingredient secret pentru curățarea ecranului unui calculator este o cârpă moale pentru ștergerea ochelarilor. După ce cureți ecranul cu o cârpă din microfibră, cârpa de curățare a ochelarilor șterge orice dâre mai pot rămâne și face ecranul să devină foarte clar.
Cel mai probabil ai un ecran LCD (afișaj cu cristale lichide) – mai ales dacă ai un Mac, care produce exclusiv calculatoare cu ecrane LCD – și sub suprafața acestuia lucrează numeroase elemente delicate, cum ar fi o sursă de lumină și cristale lichide. Așadar, motivul pentru care nu ar trebui să pulverizezi direct o soluție de curățare pe ecranul unui computer este că nu vrei să riști să uzi și să deteriorezi oricare dintre aceste componente.
Cu ce se curăță ecranul laptopului, dar mai ales cu ce NU
Deși lista produselor de curățare pe care NU trebuie să le folosești pe ecranul laptopului ar putea fi nesfârșită, iată care sunt cele mai importante:
- Soluție de curățare pentru geamuri
- Șervețele cu soluție din alcool
- Șervețele pentru bebeluși
- Șervețele umede
- Clor
- Amoniac
- Hârtie igienică
- Prosoape din hârtie
Aceste articole de curățare vor zgâria sau deteriora ecranul și trebuie evitate cu orice preț.
Cum să cureți ecranul laptopului – ingrediente și instrucțiuni
De ce ai nevoie: apă distrilată și oțet alb, o lavetă din microfibră (sau o cârpă curată din bumbac, sticlă cu pulverizator, cârpa pentru ștergerea ochelarilor.
Instrucțiuni:
1. Oprește calculatorul
Dacă computerul este conectat la o priză, deconectează-l înainte de a începe curățarea. În plus, așează calculatorul pe o suprafață plană ca să nu-l scapi din greșeală. (Impactul asupra ecranului ar putea provoca ceva numit pixeli morți, ceea ce cu siguranță nu-ți dorești).
2. Amestecă soluția
Într-o sticlă goală cu pulverizator, amestecă o soluție din părți egale de apă distilată și oțet alb. Poți folosi jumătate de cană ca măsurătoare.
3. Pulverizează soluția
Pulverizează soluția pe o lavetă din microfibră (sau pe o cârpă curată din bumbac). Nu folosi niciun fel de prosop de hârtie, hârtie igienică sau șervețel ca să curăți ecranul, deoarece aceste produse îți pot zgâria monitorul.
4. Șterge ecranul
Șterge ecranul cu mișcări mici și circulare până ai acoperit întreaga suprafață. Repetă apoi pasul ăsta cu o cârpă pentru ștergerea ochelarilor. Folosește soluția ca să cureți și alte pete de pe computer. Acum ecranul este lună și totul se vede clar.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cum poți să faci curățenie repede, înainte de un eveniment important: 4 pași care te ajută să te mobilizezi rapid
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cele mai bune materiale de cârpe pentru curățenie din ce ai deja prin casă
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cum poți să cureți pielea întoarsă fără să o deteriorezi și cum s-o îngrijești pe termen lung
-
UTILE
La ce ajută aerisirea caloriferelor și la cât timp trebuie făcută
Dacă nu aerisești caloriferele, facturile vor fi mai mari.
-
Grădină
Când se acoperă trandafirii pentru a-i proteja în sezonul rece. Sfaturi pentru îngrijirea de iarnă
E un moment anume, de care trebuie să ții cont.
-
Sponsored
Cum să îți transformi pasiunea pentru design interior în business: „Primii 10 ani de arhitectură au fost o bătălie”
Arhitecta Alina Vîlcu ne-a povestit ce a învățat din experiența ei de 20 de ani în lumea businessului, în domeniul designului de interior.