CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cum să cureți corect ecranul televizorului, fie el un model mai nou sau mai vechi

  Cât de des trebuie să faci o curățare de ecran TV, care sunt instrumentele potrivite și nepotrivite pentru asta și ce substanțe sunt recomandate? Iată toate informațiile de care ai nevoie pentru a te ocupa de asta fără să lași în urmă pete sau, și mai rău, zgârieturi.

  Oricât de mult ai investit într-un televizor cu o calitate a imaginii înaltă, nu te vei putea bucura de el dacă ecranul se află sub un strat de praf sau anumite zone sunt acoperite de amprente și pete. Ca să-ți vezi filmele și serialele de design de interior preferate la cea mai bună calitate, iată care sunt pașii de curățare pentru ecran TV pe care să-i urmezi periodic.

  Înainte să începi

  Primul lucru pe care ar trebui să îl faci înainte să pui în aplicare sfaturile de curățare ecran de mai jos este să te asiguri că aparatul este închis. Nu doar din motive de siguranță, dar și pentru că poți vedea mai bine toate urmele și petele care trebuie șterse atât timp cât ecranul nu este pornit. Apoi, asigură-te că televizorul este stabil și nu riști să dărâmi aparatul în timp ce îl ștergi.

  Cât de des e indicat să cureți ecranul

  Ca să te poți bucura de adevărata calitate a ecranului televizorului tău, e indicat să îl cureți de praf o dată pe săptămână, conform The Spruce. Pe de altă parte, dacă există situații în care îl stropești accidental cu lichide sau cu mâncare, trebuie să cureți imediat petele.

  Cu ce se curăță ecranul televizorului

  cu ce se curata ecranul televizorului
  O lavetă din microfibră este alegerea cea mai bună pentru curățare ecran TV

  Pentru îndepărtarea prafului și scamelor, vei avea nevoie de o lavetă din micro fibră sau un pămătuf și o rolă pentru scame. Pentru o curățare de ecran TV mai aprofundată, e bine să ai la îndemână fie alcool izopropilic dacă ai un model de televizor mai vechi, care are acea protecție din sticlă deasupra ecranului, fie o soluție dezinfectantă specială pentru electronice.

  Atenție, însă, alcoolul nu este recomandat pentru curățarea plasmelor și e posibil să nu fie recomandat nici tipului tău de televizor. De aceea, cel mai bine este să consulți manualul de folosire înainte să aplici orice tip de substanță pe el.

  De evitat: prosoapele și cârpele mai vechi sau chiar prosoapele din hârtie – acestea pot avea o textură aspră, în urma cărora ar putea rămâne urme pe ecranul televizorului, conform Apartment Therapy.

  Cu ce se curăță ecranul TV LED

  cu ce se curata ecranul TV LED
  În procesul de curățare a ecranului LED, nu aplica prea multă presiune

  Televizoarele cu ecran tactil nu acea protecție din sticlă pe care o întâlnești la aparatele din generații mai vechi. E indicat să nu folosești substanțe dure pentru curățarea lor, precum alcoolul sau amoniacul, care se găsesc în substanțele de spălare a geamurilor. Dacă vrei să afli cu ce se curăță ecranul TV LED, în primul rând ar trebui să citești manualul de folosire al aparatului. Dacă nu îl mai ai, o recomandare generală este să îl ștergi de praf cu blândețe, fără să apeși pe el, iar pentru urmele încăpățânate să folosești apă distilată, pulverizată pe o lavetă din microfibră.

  De evitat: orice tip de soluție de curățare a ferestrelor, săpun, substanțe care conțin benzen, acetonă sau ceară și soluții de curățare de tip pudră, cum ar fi cele homemade cu bicarbonat de sodiu.

  Pașii pentru curățarea în siguranță a televizorului

  1. Închide televizorul și lasă-l să stea închis câteva minute, înainte să îl scoți din priză.
  2. Îndepărtează praful și scamele folosind laveta sau pămătuful.
  3. Folosește rola pentru scame pentru a îndepărta praful de pe difuzoarele televizorului și alte zone greu accesibile.
  4. Curăță zonele prin care televizorul se ventilează, pentru ca ele să nu fie blocate de praf și să poată elimina căldura creată de aparat în timpul funcționării.
  5. Aplică soluția de curățare pe lavetă, nu direct pe televizor, și șterge ecranul cu ea.
  6. Folosește o lavetă uscată pentru a îndepărta umezeala de pe zonele în care ai insistat pentru a scoate urmele mai dificile.
  7. După ce ai terminat procesul de curățare ecran TV, așteaptă până când toate suprafețele sunt uscate, înainte să conectezi din nou aparatul la curent.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum să cureți corect ecranul televizorului, fie el un model mai nou sau mai ve...