Baie

Curățare calcar de pe cabina de duș: substanțe și recomandări

  Calcarul depus pe cabina de duș poate să fie curățat și cu substanțe comune, unele dintre ele foarte eficiente. Tot ce trebuie să știi este cum să acționezi. Uite cu ce se curăță calcarul de pe cabina de duș și ce substanțe de prin casă îți sunt de folos. 

  Urmele de calcar de pe cabina de duș fac ca spațiul băii să arate inestetic. Pe lângă asta, geamul cabinei de duș se poate deteriora, iar unele urme pot să rămână permanente. Din aceste motive, e indicat să știi cu ce se curăță calcarul de pe cabina de duș

  Urmele de calcar de pe cabina de duș apar ca urmare cantităților mari de minerale din apă. E vorba despre calciu și magneziu, printre altele. Apa dură poate să afecteze și echipamentele din baie și circuitul sanitar. Acest tip de apă nu este periculoasă pentru sănătate. 

  Cu toate acestea, calcarul întărit pe suprafața cabinei de duș poate deveni o problemă reală. Curățarea acestor pete se poate face cu substanțe pe care le ai în mod normal prin casă. Între acestea se regăsesc oțetul, lămâia sau bicarbonatul de sodiu. Iată ce ai de făcut. 

  Curățare calcar de pe cabina de duș: oteț și bicarbonat de sodiu

  cu ce se curata calcarul de pe cabina de dus shutterstock

  Pune oțet într-un recipient și pulverizează pe toată suprafața cabinei de duș. Lasă oțetul să acționeze pentru minim zece minute. Oțetul nu va ataca sticla cabinei de duș și poate fi folosit și în combinație cu apă. 

  Ia apoi un burete pe care să pui bicarbonat de sodiu și freacă bine cabina, circular, pe toată suprafața.

  Bicarbonatul de sodiu va acționa ca un agent abraziv, în timp ce oțetul va dizolva calcarul și depunerile. Clătește cu apă cabina de duș și șterge geamurile cu o lavetă din microfibră. Dacă vrei să redai strălucirea geamurilor, atunci poți să le cureți suplimentar cu un produs de curățat geamuri. 

  Cu ce se curăță calcarul de pe cabina de duș: o jumătate de lămâie

  cu ce se curata calcarul de pe cabina de dus shutterstock

  Și o lămâie poate să fie de folos. Tai-o pe jumătate și presară bicarbonat de sodiu. Freacă temeinic geamurile cabinei de duș și lasă să acționeze. Acidul din lămâie formează o spumă cu bicarbonatul și îndepărtează urmele de calcar. 

  După curățare, poți să folosești ulei esențial cu aroma dorită ca să cureți complet geamurile. Uleiul va împiedica apa să se mai depună pe geamurile cabinei. 

  Curățare calcar de pe cabina de duș: alcool menajer

  Una dintre cele mai puternice substanțe de curățare este alcoolul menajer. Substanța elimină petele de calcar fără să atace materialul cabinei.

  Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi alcool menajer pe suprafața cabinei de duș, pe pereți și în cădiță. Apoi lași alcool să acționeze pentru câteva minute. Clătești cu apă caldă la final și cureți petele insistente cu cârpă. 

  Nu îl ultimul rând, ca să nu mai existe pete de calcar pe cabina de duș, această operațiune de întreținere trebuie să fie făcută periodic. Sau, acolo unde urmele persistă, după fiecare folosire a cabinei. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Curățare calcar de pe cabina de duș: substanțe și recomandări