UTILE

Ingredientul care igienizează și dezinfectează aparatul de cafea

  E nevoie să cureți des aparatul de cafea ca reziduurile ce se depun după fiecare utilizare să nu schimbe gustul cafelei sau să afecteze performanța aparatului. Cu ce se curăță aparatul de cafea și ce substanțe de prin casă îți sunt utile? Răspunsul e unul pe care îl cunoști deja. 

  Reziduurile minerale din apa cu care faci cafeaua pot să afecteze gradul de funcționare al aparatului. La fel, resturile de cafea care rămân pe circuit și zațul pot afecta filtrul. Mai mult, zațul umed poate duce la dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului acolo unde rămâne depozitat. 

  În mod ideal, aparatul de cafea ar trebui să fie spălat în fiecare zi după utilizări frecvente. Trebuie să îi cureți sistemul și rezervorul de apă măcar o dată pe săptămână. 

  Cu ce se curăță aparatul de cafea

  Aparatul de cafea poate să fie unul dintre cele mai murdare obiecte din casă. Multe dintre componente pot avea urme insesizabile de mucegai care pot să provoace alergii sau infecții. Curățarea adecvată a acestui aparat devine astfel o necesitate.

  cu ce se curata aparatul de cafea
  Cu ce se curăță aparatul de cafea: cu cel mai popular ingredient din bucătărie.

  Oțet și apă fierbinte

  O metodă foarte eficientă de curățare a aparatului de cafea este cea cu oțet și apă fierbinte. Umple un recipient cu cantități egale de oțet și de apă, apoi toarnă amestecul în rezervorul cu apă al aparatului de cafea. 

  Pornește una dintre opțiunile de făcut cafea și lasă ciclul să ruleze doar jumătate din timpul alocat. Oprește apoi aparatul și lasă apa cu oțet să acționeze pentru minimum 60 minute. 

  După perioada de așteptare, lasă aparatul să termine ciclul de preparare al cafelei. Aruncă restul de apă și de oțet din rezervor și clătește-l. Pune apă proaspătă și rulează încă un program de cafea, astfel încât circuitul să fie clătit. Poți repeta procesul de câteva ori. 

  Dacă nu ai oțet la îndemână, poți să folosești și bicarbonat de sodiu sau suc de lămâie, însă în cantități mai mici. 

  Foarte important: înainte de orice operațiune de curățare, citește recomandările producătorului. 

  Sfaturi de întreținere a aparatului de cafea

  Iată ce poți face pentru a întreține igiena și buna funcționare a aparatului de cafea: 

  • folosește apă demineralizată pentru a prepara cafea; 
  • nu lăsa se se adune apă sau resturi în diversele compartimente ale aparatului; 
  • după fiecare golire, rezervorul de apă trebuie spălat și curățat cu detergent de vase pentru a nu aduna reziduuri minerale. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ingredientul care igienizează și dezinfectează aparatul de cafea