UTILE

Ce poți să faci în primele secunde și minute după ce ai scăpat telefonul în apă, ca să-l recuperezi

  Să scapi telefonul în apă e un lucru extrem de neplăcut și poate avea urmări costisitoare. Dar dacă știi ce să faci și acționezi rapid, ai șanse mari să-ți salvezi dispozitivul și să nu cheltui niciun ban.

  Ți-am pregătit un ghid cu instrucțiuni pas cu pas despre ce să faci dacă ai scăpat telefonul în apă ca să-l salvezi.

  1. Ce faci dacă ai scăpat telefonul în apă: recuperează-l rapid

  Ce faci dacă ai scăpat telefonul în apă recuperează

  Când îți scapă telefonul în apă, timpul este esențial. Recuperează-l din apă cât mai rapid ca să minimizezi expunerea. Cu cât telefonul rămâne mai mult timp în apă, cu atât crește riscul de deteriorare iremediabilă.

  2. Oprește imediat alimentarea

  Probabil că primul tău instinct va fi să verifici dacă telefonul mai funcționează, dar trebuie să reziști tentației. E important să oprești imediat telefonul. Apa și electricitatea nu fac echipă bună. Dacă încerci să folosești telefonul cât timp e ud poate duce la scurtcircuite și la daune permanente.

  3. Scoate accesoriile externe

  Dacă telefonul tău are husă/carcasă, scoate-o împreună cu orice accesoriu extern, cum ar fi căștile sau cablurile de încărcare. Astfel vei avea acces mai facil la dispozitiv și te va ajuta să previi blocarea apei în crăpături.

  4. Ce faci dacă ai scăpat telefonul în apă: usucă exteriorul

  Ce faci dacă ai scăpat telefonul în apă prosop

  Tamponează ușor exteriorul telefonului cu o lavetă/cârpă curată și uscată sau cu un material absorbant ca să îndepărtezi cât mai multă apă de la suprafață. Evită utilizarea unui uscător de păr sau a oricăror aparate cu căldură. Căldura poate provoca deteriorarea suplimentară a componentelor interne.

  5. Scoate bateria (dacă e posibil)

  Dacă telefonul tău are baterie detașabilă, scoate-o. Asta poate ajuta la prevenirea deteriorării electrice și a coroziunii. Cu toate astea, multe smartphone-uri moderne au bateria sigilată, deci nu poate fi scoasă de către utilizatori. Dacă e și cazul tău, atunci treci direct la pașii următori.

  6. Ce faci dacă ai scăpat telefonul în apă: dezasamblează

  Dacă te simți confortabil să dezasamblezi telefonul, scoate capacul din spate și părțile detașabile ca să ușurezi și grăbești procesul de uscare în interior. Ține totuși cont că dezasamblarea dispozitivului poate anula garanția sau poate dăuna telefonului dacă nu este făcută corect. Dacă nu crezi că poți face pasul ăsta în siguranță, sari peste el și treci la următorul.

  7. Folosește silica gel sau orez

  Ce faci dacă ai scăpat telefonul în apă orez

  Umple un recipient cu pliculețe de silica gel sau orez nefiert. Aceste substanțe sunt eficiente în absorbția umidității. Asigură-te că telefonul este complet scufundat și apoi pune capacul la recipient și lasă-l așa între 24 și 48 de ore. Cu cât îl lași mai mult, cu atât mai bine.

  8. Ce faci dacă ai scăpat telefonul în apă: folosește ventilator

  În cazul în care nu ai silica gel sau orez, o altă opțiune este să pui telefonul într-un loc cu o bună circulare a aerului. Pune-l pe o suprafață curată și uscată și folosește un ventilator ca să facilitezi procesul de uscare. Evită lumina directă a soarelui sau uscătorul de păr, deoarece căldura excesivă poate fi dăunătoare.

  9. Verifică funcționalitatea 

  După perioada recomandată de uscare, pune la loc bateria (dacă ai scos-o) și pornește telefonul. Verifică funcționalitatea, inclusiv touchscreen-ul, butoanele, difuzorul și camera. Dacă telefonul nu se aprinde sau dă semne că nu funcționează adecvat, e timpul să ceri ajutor profesionist.

  10. Apelează la ajutor profesionist

  Deși pașii de mai sus pot crește șansele ca telefonul tău să nu aibă probleme după ce l-ai scăpat în apă, uneori e nevoie de o intervenție profesionistă. Dacă telefonul tău are probleme după ce ai urmat pașii de mai sus, apelează la un tehnician profesionist.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce poți să faci în primele secunde și minute după ce ai scăpat telefonul �...