DESIGN INTERIOR

Ce lustre se poartă în living în 2024: idei în tendințe și recomandări

publicat pe 06 iun. 2024

  De la cele clasice, la cele moderne, iată ce poți să alegi. Lustrele pentru living reprezintă o piesă de tip accesoriu importantă în amenajarea generală a camerei. Completează spațiul prin volum și design și schimbă cu totul atmosfera. Pentru acest an, tendințele în alegeri s-au stabilit deja. Uite ce lustre se poartă în living în 2024 și ce sfaturi îți vor fi utile în alegere. Detalii în articol. 

  De ce să pun lustre în living 

  Lustrele din living sunt menite să întregească stilul amenajării interioare, să formeze un ambient plăcut și să pună în valoare spațiul viu al acestei camere. 

  Reprezintă un accesoriu de design interior folosit tot mai des, menit să atragă atenția prin stil, formă și felul în care luminează zona centrală a livingului. 

  Ca regulă, lustrele pentru living nu trebuie să fie cea mai puternică sursă de lumină. Ci piesa centrală care pune livingul în valoare. Lumina acesteia trebuie să fie ambientală, iar iluminarea completă trebuie să fie făcută și cu alte corpuri. 

  Ce lustre se poartă în living 

  Stilul de design al livingului influențează tipul de lustră pe care să o alegi. Lustra trebuie să se potrivească armonios cu mobila din living, dar să fie și un punct de atracție. 

  Lustre clasice

  lustra clasice in amenajare moderna living
  Lustra clasică schimbă cu totul percepția asupra camerei

  Lustrele clasice rămân mereu o alegere populară, chiar și în 2024. Sunt caracterizate de detalii de sticlă sau cristale, brațe tip lumânare și culori elegante. 

  Un exemplu în acest sens este dat de lustrele de tip candelabru. Lustrele de acest fel păstrează un aer rafinat, cu o patină a timpului în design și pot să schimbe radical atmosfera și câmpul vizual în living. 

  Pe aceeași idee, lustrele cu cristale au mai multe brațe și abajur de tip lumânare. În funcție de decor, conferă livingului un aer misterios. 

  Deși aparțin unei anumite ere, lustrele clasice pot să fie accesorizate și unei amenajări moderne. Dacă livingul are mobilier minimalist și accente de piatră în amenajare, acest tip de lustră poate fi pusă în cameră. 

  Lustre moderne 

  lustra moderna tip spider pentru living
  Lustrele de tip spider pot să fie puse și într-un living mic

  Lustrele cu un singur corp sau cele de tip spider, care sunt în tendințe, se potrivesc unui decor contemporan sau minimalist. Aceste lustre moderne atrag atenția prin forme și eleganța culorilor. În general, lustrele moderne sunt realizate din sticlă sau metal. 

  Lustrele moderne pot să fie un punct de atracție pentru amenajarea din living. Iar pentru cele high-tech, intensitatea sau culoarea luminii pot să fie reglate prin aplicații dedicate. 

  Lustra de tip spider poate avea brațele așezate la niveluri și distanțe diferite, în funcție de decor. Forma inedită a abajurului permite folosirea lustrei spider chiar și în livinguri mai mici. 

  Lustra cu un singur corp este potrivită unui living minimalist. Completează subtil decorul, iar forma voluminoasă a abajurului face din lustră o alegere îndrăzneață. Lustra cu un singur corp poate să fie folosită pentru a lumina o anumită parte a livingului, cum ar fi canapeaua sau fotoliul. 

  În schimb, există pe piață și opțiunea unei lustre cu două capete ajustabile. Se potrivește unui living open space care are nevoie de mai multă lumină în diferite părți ale camerei. 

  La ce să ții cont când alegi lustrele pentru living 

  În final, ți-am pregătit câteva idei care să te ajute să alegi corect lustra potrivită livingului tău: 

  • aspectul vizual al lustre trebuie să se completeze cu ideea generală a amenajării livingului; 
  • tavanul trebuie să fie mai înalt pentru montarea lustrei, altfel aspectul ei vizual nu va fi pus în valoare;
  • lustra se montează în mijlocul încăperii doar dacă este folosită pe post de corp de iluminat central; 
  • folosește un bec de intensitate redusă pentru a crea lumină ambientală cu ajutorul lustrei, pentru o atmosferă plăcută în living. 
  ALTE SUBIECTE INTERESANTE
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce lustre se poartă în living în 2024: idei în tendințe și recomandări