DESIGN INTERIOR

Shopping: 10 canapele din catifea care se potrivesc și cu orice living, și cu orice buget

  O canapea cu tapițerie din catifea bine aleasă ar putea fi piesa care îți lipsea din amenajarea livingului. Am dat o raită prin magazinele online și îți arătăm câteva modele cool și „perechile” lor prietenoase cu bugetul.

  Dacă am fi primit o monedă de câte ori am văzut un living cu canapea din catifea pe Pinterest și ne-am îndrăgostit iremediabil, ei bine, am avea probabil suficiente monezi cât să și cumpărăm una. Moda canapelelor din catifea a apărut prin anii `70, când apăreau mai ales în locuințele glamuroase ale multor celebrități. De atunci a mai avut suișuri și coborâșuri pe linia tendințelor, iar în ultimii doi-trei ani a rămas la înălțime.

  Motivele sunt destul de clare. Materialul e plăcut la atingere, confortabil, și plăcut și la vedere. Textura sa îi dă un finisaj ușor lucios, iar culoarea pare să-și schimbe nuanța din anumite unghiuri. O astfel de canapea poate fi exact lucrul care simți că lipsește dintr-un living plat, plictisitor, frumos dar fără acel ceva special care să-l facă memorabil. În plus, e și ușor de întreținut și s-ar părea că nici pisicilor nu le prea surâde ideea să-și înfigă ghearele în ea.

  Acestea fiind zise, am selectat mai jos câteva canapele din catifea care ne-au atras atenția în magazinele online. Iar dacă nu ești gata să faci o investiție atât de mare, te vei bucura să afli că le-am găsit „perechile” cu prețuri puțin mai accesibile.

  Modele de canapea din catifea verde

  canapea catifea verde canelata
  Canapea Spectra Verde cu trei locuri, Kare, 11.999 lei

  Dintre toate opțiunile de culori pentru tapițerie, canapeaua din catifea verde este cu siguranță cea mai căutată. Canapeaua Spectra are un cadru din oțel inoxidabil placat cu alamă și este suficient de încăpătoare pentru trei persoane. Iar modelul de la Kare e ultra actual și datorită umpluturii secționate în canale – model ce se numește „channel tufting” în limba engleză. P.S: dacă faci o căutare pe Pinterest după această sintagmă, să nu dai vina pe noi când vei dezvolta o nouă obsesie (te-am avertizat!).

  canapea verde catifea canelata somproduct
  Canapea fixă tapițată cu stofă Tampa Velvet verde, Somproduct, 2.507 lei

  Deși tapițeria are mai degrabă o nuanță de verde smarald decât una de verde mentol cum e canapeaua de la Kare, modelul de la Somproduct este mult mai accesibil ca preț. Și nu-i lipsesc nici secțiunile canelate. Oferă tot trei locuri de șezut și are picioare din lemn de cauciuc.

  Canapele din catifea cu spătar decupat în valuri

  canapea spatar valuri catifea roz kare
  Canapea roz cu două locuri Water Lily, Kare, 3885 lei

  O altă modă care a câștigat teren în ultima perioadă este cea a canapelelor și fotoliilor cu spătar decupat în valuri. Cum este modelul Water Lily de la Kare. Formatul de spătar care se aseamănă cu o scoică se potrivește bine și cu tapițeria din catifea roz. Iar picioarele din oțel auriu completează armonios designul piesei.

  canapea spatar valuri catifea roz bombon
  Canapea fixă tapițată cu stofă Amorinito XL Roz, Somproduct, 1320 lei

  În cazul în care modelul de la Kare îți depășește cu mult bugetul, găsești o canapea din catifea asemănătoare la Somproduct, la aproximativ jumătate din preț. Are tot două locuri, același model de spătar și picioare din metal auriu.

  Modele de canapea din catifea albastră

  canapea catifea albastra ikea
  Canapea cu trei locuri STOCKHOLM 2017, IKEA, 6999 lei

  O altă nuanță care se potrivește cu tapițeria din catifea este albastrul regal. Canapeaua STOCKHOLM de la IKEA le îmbină cu succes, și plusează cu două rânduri de perne pentru extra confort. Husa SANDBACKA este fabricată printr-o tehnică de țesut tradițională, iar cadrul este făcut din PAL, lemn masiv, placaj și MDF.

  canapea catifea albastra bonami
  Canapea extensibilă cu trei locuri și spațiu de depozitare Mazzini Sofas Freesia, Bonami, 3577 lei

  Un model similar la aproximativ jumătate din preț găsești la Bonami. Tapițeria are o nuanță puțin mai închisă decât modelul de mai sus, însă canaăeaua Mazzini Sofas Freesia vine la pachet cu alte avantaje. Cum ar fi cadrul extensibil ce oferă o suprafață de dormit cu o lățime de 135 centimetri și spațiul de depozitare.

  Canapele în stil Chesterfield cu tapițerie din catifea

  canapea chesterfield catifea verde the home
  Canapea verde din catifea și lemn Chester Dutchbone, The Home, 4694 lei

  Faimoasa canapea Chesterfield are o istorie de peste 200 ani iar modelul continuă să fie replicat și adaptat la noile tendințe. De exemplu, canapeaua Chester Dutchbone de la The Home îmbină designul în stil Chesterfield cu o tapițerie verde din catifea ce îi dă un aer și mai luxos (dacă așa ceva e posibil).

  canapea catifea verde chesterfield vivre
  Canapea cu două locuri Chesterfield Dark Green, Vivre, 2499 lei

  Același model Chesterfield îl poți găsi și la Vivre cu o tapițerie verde închis, dar la un preț mai mic. E drept că oferă un spațiu mai mic pentru șezut, iar tapițeria e un pic mai lucioasă decât cea a modelului de la The Home, însă dacă nu ai bugetul necesar pentru cea de mai sus, poți face un compromis.

  Canapele cu tapițerie din catifea de culoarea mierii

  canapea catifea galbena
  Canapea Romano din catifea Velutti Gold și picioare metalice negre IROM, Nordashop, 8184 lei

  Dacă niciunul dintre modelele cu tapițerie din catifea verde, albastră sau roz nu-i pe gustul tău, atunci s-ar putea ca galben-miere să fie culoarea ta. Dulceața nuanței contrastează perfect cu formele pătrățoase ale pernelor și cotierelor în cazul modelului de la Nordashop.

  canapea catifea galbena ieftina
  Canapea cu trei locuri TAYLOR, Mobexpert, 1788 lei

  Tot cu perne pătrățoase și tapițerie din catifea de culoarea mierii este și modelul TAYLOR de la Mobexpert. Contrastul e același, chiar dacă diferă anumite detalii, iar prețul este unul mult mai accesibil.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Shopping: 10 canapele din catifea care se potrivesc și cu orice living, și cu ...