Dormitor

10 trucuri ca să nu mai ai un dormitor plictisitor

Chiar dacă, în mare parte, dormitorul tău te mulțumește, la o privire mai atentă, camera tot pare puțin plictisitoare. Îți plac mobila și paleta cromatică, dar ceva lipsește – personalitatea.

Din păcate, chiar și un dormitor atent amenajat poate fi plictisitor dacă decorațiunile nu se potrivesc cu stilul tău. Din fericire, poți să-ți scoți dormitorul din anonimat cu doar unul sau două accente bine alese, în perfect acord cu personalitatea ta.

Ca să înțelegi exact la ce ne referim, ți-am pregătit zece dormitoare care să te inspire și să te ajute să-ți creezi și tu unul pe care numai plictisitor nu-l vei putea numi.

1. Arată-ți partea artistică

dormitor plictisitor tablouri
Adaugă tablouri deasupra patului. Foto: Pinterest

Pereții tăi sunt goi și albi? Deși puțini oameni uită să-și pună tablouri în sufragerie, acest artificiu stilistic este adesea ignorat când vine vorba despre dormitor. Atârnă-ți tabloul, printul, posterul sau fotografiile de familie deasupra patului sau pe peretele din dormitor unde ai cel mai mult loc liber. Va părea imediat mai interesant. Combină mai multe tablouri ca să-ți faci o galerie.

2. Personalizează tăblia de la pat

dormitor plictisitor tablie
Alege un design interesant pentru tăblia de la pat. Foto: Pinterest

O tăblie de pat care arată bine poate transforma orice dormitor simplu într-unul special. Uită-te la exemplul de aici, un dormitor atrăgător, dar neutru are un aer aparte datorită tăbliei de pat ingenioase. De altfel, o tăblie de pat interesantă îi poate oferi unui dormitor obișnuit look-ul și contrastul de care avea nevoie.

Aici găsești un truc ușor prin care să-ți arăți creativitatea și personalitatea în dormitor cu o tăblie DYI.

3. Adaugă elemente metalice

dormitor plictisitor accesorii
Accentele metalice pot scoate camera din anonimat. Foto: Pinterest

Puțină opulență adaugă stil outfit-ului preferat, dar este valabil și pentru dormitor. Dacă pui obiecte lucioase, de sticlă, suprafețe metalice sau decorațiuni reflective, cum ar fi paiete pe pernele decorative, poți să scoți din plictiseală camera. Culorile metalice calde, în special cele aurii, sunt foarte la modă acum, dar dacă preferi tonurile reci de argintiu sau crom, le poți încorpora în dormitor. Ai grijă, totuși, fiindcă puțină strălucire este bună, dar prea mult metal poate fi copleșitor.

4. Alege perne decorative colorate

dormitor plictisitor perne
Împrospătează decorul cu două-trei perne colorate. Foto: Pinterest

Nuanțele neutre sunt liniștitoare, dar un dormitor fără contrast este plictisitor. Poți adăuga o pată de culoare prin câteva perne colorate pe pat sau canapea. Găsești perne pentru diverse stiluri într-o mulțime de magazine online, sigur se va potrivi ceva cu dorințele tale. Ca regulă generală, patul va arăta cel mai bine cu trei perne decorative care se potrivesc (nu la perfecțiune) la culoare, stil sau design.

5. Schimbă corpurile de iluminat

dormitor plictisitor lustra
O lustră interesantă poate deveni atracția dormitorului. Foto: Unsplash

Încă mai ai o aplică cu bec clasic în  dormitor? Plictisitor. În locul ei pune ceva mai spectaculos. Chiar dacă nu schimbi nimic în dormitor, o lustră interesantă poate avea un efect imediat. Ai o grămadă de stiluri din care să alegi sau poți să-ți faci chiar tu aranjamentul, ca să te asiguri că va fi exact cum îți dorești.

6. Fă-ți o grădină în interior

dormitor plictisitor plante
Plantele pot da viață dormitorului tău. Foto: Pinterest

Când vrei să dai viață dormitorului tău, nu ai cum să dai greș cu ceva viu. Plantele nu doar că adaugă culoare, contrast și un aspect natural, dar și ajută la purificarea aerului din dormitor. Poți să-ți crești propriile plante și poate descoperi un nou hobby, din confortul dormitorului tău.

7. Creează un perete de accent

dormitor plictisitor perete accent
Alege culori puternice pentru a crea un perete de accent. Foto: Pinterest

Un perete cu accent deasupra patului este un remediu sigur pentru plictiseala din dormitor. Există multe moduri prin care să creezi un perete cu accent. Când zugrăvești, alege culori luminoase sau întunecate, ceva puternic, doar asigură-te că îți place culoarea și îmbină stilul cu câteva perne decorative. Pentru un impact mai puternic, adaugă un abțibild de perete sau tapet.

8. Schimbă cuvertura de pat

dormitor plictisitor cuvertura
Acoperă patul cu o cuvertură. Foto: Pinterest

Cuverturile sunt foarte importante în stilul și atmosfera dormitorului, deci dacă folosești doar o pătură, a venit timpul să faci niște schimbări. Încearcă un imprimeu sălbatic, cum ar fi o pătură cu animal print, ca să condimentezi o cameră tradițională. Dacă e prea mult pentru gustul tău, alege cuverturi în orice stil care ți se potrivește, fie că e rustic, contemporan sau eclectic. Ține minte totuși să cauți un model sau o culoare puternică, dacă vrei să-ți readuci la viață dormitorul.

9. Găsește o veioză interesantă

dormitor plictisitor veioza
O veioză cu un design special va scoate în evidență noptierele. Foto: Pinterest

Fiecare noptieră are nevoie de o veioză, deci de ce să nu cauți ceva special? Poți găsi veioze ieftine, care să aducă o notă interesantă dormitorului fără să cheltui mulți bani. Sunt tot felul de modele în majoritatea magazinelor pentru mobilă și online, ba chiar le găsești și la târguri dacă ai noroc.

10. Schimbă covorul

dormitor plictisitor covor
Un covor îți menține picioarele calde și înfrumusețează dormitorul. Foto: Pinterest

Podelele sunt adesea uitate când vine vorba despre decor. Dacă ai covoare neutre sau un parchet clasic, podeaua dormitorului este doar utilă, își pierde elementul de decor. Dar dacă-i oferi o culoare puternică sau un covor colorat, podeaua dormitorului parcă spune: „Camera asta este orice, numai plictisitoare nu”. Ca dovadă, uită-te la covorul din această cameră și imaginează-ți cum ar arăta fără el.

Dacă vrei și mai multe idei, află și cum alegi mobila pentru un dormitor mic.

Foto: Unsplash

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...