LIFE

10 trucuri ca să nu mai ai un dormitor plictisitor

publicat pe 21 oct. 2019

  Chiar dacă, în mare parte, dormitorul tău te mulțumește, la o privire mai atentă, camera tot pare puțin plictisitoare. Îți plac mobila și paleta cromatică, dar ceva lipsește – personalitatea.

  Din păcate, chiar și un dormitor atent amenajat poate fi plictisitor dacă decorațiunile nu se potrivesc cu stilul tău. Din fericire, poți să-ți scoți dormitorul din anonimat cu doar unul sau două accente bine alese, în perfect acord cu personalitatea ta.

  Ca să înțelegi exact la ce ne referim, ți-am pregătit zece dormitoare care să te inspire și să te ajute să-ți creezi și tu unul pe care numai plictisitor nu-l vei putea numi.

  1. Arată-ți partea artistică

  dormitor plictisitor tablouri
  Adaugă tablouri deasupra patului. Foto: Pinterest

  Pereții tăi sunt goi și albi? Deși puțini oameni uită să-și pună tablouri în sufragerie, acest artificiu stilistic este adesea ignorat când vine vorba despre dormitor. Atârnă-ți tabloul, printul, posterul sau fotografiile de familie deasupra patului sau pe peretele din dormitor unde ai cel mai mult loc liber. Va părea imediat mai interesant. Combină mai multe tablouri ca să-ți faci o galerie.

  2. Personalizează tăblia de la pat

  dormitor plictisitor tablie
  Alege un design interesant pentru tăblia de la pat. Foto: Pinterest

  O tăblie de pat care arată bine poate transforma orice dormitor simplu într-unul special. Uită-te la exemplul de aici, un dormitor atrăgător, dar neutru are un aer aparte datorită tăbliei de pat ingenioase. De altfel, o tăblie de pat interesantă îi poate oferi unui dormitor obișnuit look-ul și contrastul de care avea nevoie.

  Aici găsești un truc ușor prin care să-ți arăți creativitatea și personalitatea în dormitor cu o tăblie DYI.

  3. Adaugă elemente metalice

  dormitor plictisitor accesorii
  Accentele metalice pot scoate camera din anonimat. Foto: Pinterest

  Puțină opulență adaugă stil outfit-ului preferat, dar este valabil și pentru dormitor. Dacă pui obiecte lucioase, de sticlă, suprafețe metalice sau decorațiuni reflective, cum ar fi paiete pe pernele decorative, poți să scoți din plictiseală camera. Culorile metalice calde, în special cele aurii, sunt foarte la modă acum, dar dacă preferi tonurile reci de argintiu sau crom, le poți încorpora în dormitor. Ai grijă, totuși, fiindcă puțină strălucire este bună, dar prea mult metal poate fi copleșitor.

  4. Alege perne decorative colorate

  dormitor plictisitor perne
  Împrospătează decorul cu două-trei perne colorate. Foto: Pinterest

  Nuanțele neutre sunt liniștitoare, dar un dormitor fără contrast este plictisitor. Poți adăuga o pată de culoare prin câteva perne colorate pe pat sau canapea. Găsești perne pentru diverse stiluri într-o mulțime de magazine online, sigur se va potrivi ceva cu dorințele tale. Ca regulă generală, patul va arăta cel mai bine cu trei perne decorative care se potrivesc (nu la perfecțiune) la culoare, stil sau design.

  5. Schimbă corpurile de iluminat

  dormitor plictisitor lustra
  O lustră interesantă poate deveni atracția dormitorului. Foto: Unsplash

  Încă mai ai o aplică cu bec clasic în  dormitor? Plictisitor. În locul ei pune ceva mai spectaculos. Chiar dacă nu schimbi nimic în dormitor, o lustră interesantă poate avea un efect imediat. Ai o grămadă de stiluri din care să alegi sau poți să-ți faci chiar tu aranjamentul, ca să te asiguri că va fi exact cum îți dorești.

  6. Fă-ți o grădină în interior

  dormitor plictisitor plante
  Plantele pot da viață dormitorului tău. Foto: Pinterest

  Când vrei să dai viață dormitorului tău, nu ai cum să dai greș cu ceva viu. Plantele nu doar că adaugă culoare, contrast și un aspect natural, dar și ajută la purificarea aerului din dormitor. Poți să-ți crești propriile plante și poate descoperi un nou hobby, din confortul dormitorului tău.

  7. Creează un perete de accent

  dormitor plictisitor perete accent
  Alege culori puternice pentru a crea un perete de accent. Foto: Pinterest

  Un perete cu accent deasupra patului este un remediu sigur pentru plictiseala din dormitor. Există multe moduri prin care să creezi un perete cu accent. Când zugrăvești, alege culori luminoase sau întunecate, ceva puternic, doar asigură-te că îți place culoarea și îmbină stilul cu câteva perne decorative. Pentru un impact mai puternic, adaugă un abțibild de perete sau tapet.

  8. Schimbă cuvertura de pat

  dormitor plictisitor cuvertura
  Acoperă patul cu o cuvertură. Foto: Pinterest

  Cuverturile sunt foarte importante în stilul și atmosfera dormitorului, deci dacă folosești doar o pătură, a venit timpul să faci niște schimbări. Încearcă un imprimeu sălbatic, cum ar fi o pătură cu animal print, ca să condimentezi o cameră tradițională. Dacă e prea mult pentru gustul tău, alege cuverturi în orice stil care ți se potrivește, fie că e rustic, contemporan sau eclectic. Ține minte totuși să cauți un model sau o culoare puternică, dacă vrei să-ți readuci la viață dormitorul.

  9. Găsește o veioză interesantă

  dormitor plictisitor veioza
  O veioză cu un design special va scoate în evidență noptierele. Foto: Pinterest

  Fiecare noptieră are nevoie de o veioză, deci de ce să nu cauți ceva special? Poți găsi veioze ieftine, care să aducă o notă interesantă dormitorului fără să cheltui mulți bani. Sunt tot felul de modele în majoritatea magazinelor pentru mobilă și online, ba chiar le găsești și la târguri dacă ai noroc.

  10. Schimbă covorul

  dormitor plictisitor covor
  Un covor îți menține picioarele calde și înfrumusețează dormitorul. Foto: Pinterest

  Podelele sunt adesea uitate când vine vorba despre decor. Dacă ai covoare neutre sau un parchet clasic, podeaua dormitorului este doar utilă, își pierde elementul de decor. Dar dacă-i oferi o culoare puternică sau un covor colorat, podeaua dormitorului parcă spune: „Camera asta este orice, numai plictisitoare nu”. Ca dovadă, uită-te la covorul din această cameră și imaginează-ți cum ar arăta fără el.

  Dacă vrei și mai multe idei, află și cum alegi mobila pentru un dormitor mic.

  Foto: Unsplash

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Marius
  2 years ago

  Am avut și noi aceeași problemă. Dormitorul nostru era foarte plictisitor din punct de vedere al design-ului, de aceea am achiziționat 1 tablou cu un peisaj frumos din natură, dintr-un loc pe care l-am vizitat în una dintre vacanțele noastre. Acum dormitorul are mai multă culoare!

  icon

  10 trucuri ca să nu mai ai un dormitor plictisitor