DESIGN EXTERIOR

Shopping: 15 decorațiuni și accesorii pentru grădini și terase cozy

  Ce poți să faci cu entuziasmul pe care l-ai simțit acum câteva zile, când apăruse soarele de primăvară și totul părea un pic mai vesel în atmosferă? Până se întoarce, știm noi: cumpărături de decorațiuni pentru terasă și exterior.

  Chiar dacă vremea e încă indecisă, a început oficial sezonul zilelor lungi și, la un moment dat, calde.  Când soarele își va arăta, în sfârșit, adevăratul potențial, unde altundeva să te bucuri de el dacă nu pe terasă sau în grădină? În așteptarea acelor momente, în loc să-ți pierzi entuziasmul cu ochii la temperaturile anunțate la meteo, mai bine îți pregătești locul preferat cu câteva accesorii cozy și decorațiuni de terasă. Uite ce am mai găsit prin magazinele virtuale de la noi.

  1. Felinar solar din bambus

  felinar bambus
  Felinar solar din bambus, Hornbach, 179 lei

  Bambus+stilul boho=love. Iar pentru un spațiu ca o grădină, o terasă sau chiar un balcon, boho e probabil cel mai potrivit stil de amenajare. Așa că felinarul cu încărcare solară de la Hornbach e primul pe lista noastră de cumpărături. Este dotat cu un bec LED cu lumină albă caldă ce poate completa iluminatul de ambient, astfel încât atmosfera să fie intimă și confortabilă.

  2. Baldachin alb

  baldachin umbra exterior
  Baldachin alb DYNING, IKEA, 99,90 lei

  Acum probabil nu îți faci griji, însă când soarele își va arăta cu adevărat potențialul vei simți nevoia de puțină umbră. Iar un baldachin alb precum modelul DYNING de la IKEA ar putea fi salvarea ta pe timp de vară. Se montează ușor, în cârlige, și are protecție împotriva razelor UV de 25+ ce blochează 96% din radiațiile ultraviolete.

  3. Pahar de vin transparent din plastic

  pahar vin plastic ikea
  Pahar de vin KALLSINNIG, IKEA, 6,90 lei

  În grădină, pe terasă, în balcon – tocmai am enumerat trei locuri perfecte unde să te lungești la un pahar de vin. Modelul KALLSINNIG este special pentru exterior și chiar și pentru picnicuri, pentru că e făcut din plastic transparent rezistent la șocuri. Nu trebuie să îți faci griji că se va sparge dacă îl dărămâ vreun vânt mai puternic și e și reutilizabil. Și frumos.

  4. Lampadar din ratan

  lampadar bambus de terasa
  Lampadar din ratan Medang, Natura Living, 787 lei

  Din seria decorațiuni de terasă indispensabile sunt corpurile de luminat secundare. Adică lampadarele și veiozele, lumânările și alte accesorii ce luminează, pentru că ele vor crea acea atmosferă cozy. Lampadarul Medang de la Natura Living are un design boho numai bun pentru spații exterioare, abajurul este lucrat manual din ratan, iar picioarele negre sunt din lemn.

  5. Pernă decorativă din bumbac pentru exterior

  perna decorativa de exterior
  Pernă decorativă pătrată albă din bumbac pentru exterior Lority Bizzotto, The Home, 86 lei

  Oriunde amenajezi un loc de stat jos, vei avea nevoie și de perne ca să-l faci extra confortabil. Grădina, terasa sau balconul nu fac excepție, dar mai bine alegi o pernă cu material potrivit pentru exterior. Cum e cea din bumbac de la The Home, cu umplutură din poliester rezistentă la umezeală și eventuale precipitații.

  6. Duș pentru exterior din inox

  dus de gradina negru
  Duș pentru exterior negru din inox Parker Bloomingville, The Home, 866 lei

  Dacă ai grădină, trebuie neapărat să profiți de ocazie ca să-ți montezi un duș de exterior. Modelul din inox Parker Bloomingville este special făcut pentru asta și se folosește cu un furtun de grădină standard. Când căldurile vor ajunge la temperaturi greu de suportat, îți va fi oază de răcorire.

  7. Covor din lână și bumac pentru exterior

  covor crem exterior
  Covor crem din lână și bumbac Ferm Living, Norda Shop, 395 lei

  Parcă o amenajare nu-i niciodată completă dacă nu adaugi și un covor, fie ea și pe terasă sau în foișorul din grădină. Modelul din lână și bumbac de la Nordashop e potrivit pentru exterior și chiar dacă nuanța deschisă poate părea dificil de întreținut, va lumina întregul decor.

  8. Sfeșnic din marmură

  sfesnic marmura
  Riffle Candle Holder, The Edit, 199 lei

  Un sfeșnic fancy de pus pe masă în serile romantice în care luați cina afară e fix elementul care ți-ar putea lipsi din lista cu decorațiuni de terasă. Ce de la The Edit este făcut din marmură, deci are o greutate suficientă cât să poată rezista forței vântului (dacă e cazul), iar verdele smarald e o culoare ușor de potrivit în cam orice amenajare.

  9. Pernă de grădină

  decoratiuni terasa perna exterior
  Pernă de grădină Hartman Nola, Bonami, 98 lei

  Nu poți zice „cozy” fără să te gândești la perne, așa că am adăugat încă una pe lista de cumpărături. Modelul în nuanța ruginei cu ilustrații parcă scoase dintr-un atlas de biologie este potrivit pentru un decor eclectic pe terasă, sau chiar vintage. Husa este potrivită pentru exterior, dar ai grijă să nu o lași prea mult la soare, ca să păstrezi cât mai mult modelul de pe ea intact.

  10. Abajur din ratan

  abajur din ratan
  Abajur din ratan Lembeh, Natura Living, 927 lei

  Dacă ți-ai luat deja un lampadar sau un felinar din ratan, completează setul corpurilor de iluminat și cu această lustră boho. Împletiturile făcute manual din bețe de ratan vor crea un joc de lumini și umbre interesant.

  11. Colivii decorative

  colivii decorative gradina
  Colivie decorativă Gina set de două bucăți, Insignis, 349 lei

  Dacă vrei o amenajare de grădină ca scoasă din povestea „Alice în Țara Minunilor”, o colivie metalică aurie e accentul ce poate completa această atmosferă. Setul de la Insignis conține chiar două astfel de colivii pe care le poți agăța de copacii din jur sau de cadrul foișorului.

  12. Stropitoare decorativă din metal

  decoratiuni terasa stropitoare gradina
  Stropitoare flori decorativă din metal Jaryn Gri, Somproduct, 159 lei

  Unde există plante, ai nevoie și de o stropitoare. Însă practicalitatea nu e motivul pentru care aceste stropitori de la Somproduct sunt pe lista de shopping cu decorațiuni de terasă. Metalul emailat cu detaliu auriu și forme minimaliste le fac perfecte pentru a completa o amenajare eclectică la exterior.

  13. Hamac din bumbac

  hamac bumbac
  Hamac din bumbac Linou Kaki, Somproduct, 321 lei

  Nu uita să adaugi și un hamac pe listă, indiferent dacă ai grădină sau terasă. Dacă nu sunt copaci în jur, îl poți monta pe perete cu cârlige speciale și tot efortul va merita la vară când te vei putea relaxa în el. Modelul khaki de la Somproduct nu este doar practic, ci și decorativ, datorită nuanței potrivită cu stilul boho, texturii bumbacului și ciucurilor de pe margini.

  14. Ghiveci pentru agățat

  ghiveci suspendat
  Ghiveci pentru agățat, Jysk, 199 lei

  Pentru plantele care nu și-au găsit locul în pământ, poți alege un ghiveci suspendat care să le aducă la nivelul privirii și să le pună în evidență. Plantează în el o iederă sau alt sortiment curgător și poți crea senzația de mini-junglă pe terasa ta. Modelul de la Jysk este făcut din plastic și ratan, deci rezistă la orice factori de mediu.

  15. Clopoței de vânt

  decoratiuni terasa clopotei vant
  Clopoței de vânt, Vivre, 105,99 lei

  Completează atmosfera cozy cu niște clopoței de vânt care să-ți încâte urechile cu fiecare adiere. Cei de la Vivre sunt din lemn cu bastonașe decupate în formă de pește – la fix, dacă vrei o amenajare cu tematică marină.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 15 decorațiuni și accesorii pentru grădini și terase cozy