LIFE

5 piscine din București unde să te simți ca în vacanță

  Oficial, vara încă nu și-a intrat în drepturi, însă temperaturile par să spună altceva. Dacă încă nu ai o vacanță pe listă și vrei să te răcorești, ți-am pregătit o listă de piscine din București, unde să nu simți că ești în oraș.

  Fie că alegi să muncești remote de pe un șezlong, să-ți iei o zi liberă în timpul săptămânii sau pur și simplu să te răsfeți într-un weekend în care nu ai cum să părăsești Capitala, opțiunile de mai jos sunt potrivite dorințelor tale, așa că tot ce rămâne este să-ți alegi preferata.

  1. Piscina Floreasca

  Piscina Floreasca a fost deschisă în 2014, pe Bulevardul Mircea Eliade nr. 16, și oferă o oază de relaxare în tumultul orașului, departe de griji și de aglomerație. Este deschisă din aprilie până în octombrie, de luni până duminică, între 09:30 și 18:00.

  Găzduiește 120 de șezlonguri și are multe spații la umbra copacilor, unde poți lua prânzul în timp ce te bucuri de o atmosferă liniștită. Este una dintre piscinele noastre preferate din oraș, deoarece este înconjurată de multă verdeață, oameni faini, plus un design cool și modern.

  „Clienții aleg Piscina Floreasca pentru vibe, limonadă rece, un frappé cu vanilie, un burger delicious și prăjiturile casei”, spun cei care se ocupă de business.

  Piscina Floreasca s-a deschis în 2014
  Piscina Floreasca s-a deschis în 2014

  Partea interesantă este că piscina face parte din Grădina Floreasca, locul unde poți petrece o seară alături de prieteni, după ce te-ai relaxat la piscină pe timp de zi. Aici au loc mereu concerte live și petreceri dansante în aer liber, perfecte pentru o escapadă urbană ca la carte.

  Prețuri (tariful de acces include șezlong și umbrelă):

  Luni-Vineri: 0 lei copii (3-12 ani), 50 lei adulți și copii peste 12 ani
  Sâmbătă – Duminică și zile sărbători legale: 60 lei copii (3-12 ani), 80 lei adulți și copii peste 12 ani
  Prosop: 25 lei
  Mai multe detalii aici.

  2. Therme București

  Therme se vinde ca fiind destinația ta exotică pentru toată familia. Aici poți veni fie în cuplu, fie singur, alături de prieteni sau cu cei mici, deoarece există opțiuni pentru toate vârstele, dorințele și bugetele.

  Adevărul este că vei păși într-o lume captivantă care-ți va umple toată ziua, fie că alegi piscinele cu apă termală, saunele tematice, adrenalina de pe toboganele acvatice sau pur și simplu relaxarea la plaja de nisip din exterior, cu propria ei piscină, evident.

  Aventura se petrece într-un decor luxuriant, cu zeci de plante exotice și detalii inedite, care se întinde pe 250.000 de metri pătrați, împărțit în trei zone principale: Galaxy, The Palm si Elysium.

  La Therme te vei simți ca într-o adevărată pădure tropicală
  La Therme te vei simți ca într-o adevărată pădure tropicală

  Fiecare dintre aceste trei zone au propriile lor beneficii și particularități, după cum urmează:

  Galaxy – este o zonă perfectă dacă alegi să vii cu cei mici. Nu există limită de vârstă, dar copiii sub 14 ani trebuie să vină însoțiți de un adult. Printre atracții se numără o piscină cu valuri, cât și 16 tobogane acvatice.

  The Palm – zona principală a centrului, unde găsești cele mai mari piscine din complex, înconjurate de orhidee mov, palmieri și alte plante exotice, de vei avea senzația că ai pășit într-o pădure tropicală. Seara, zeci de lumini și spoturi colorate se aprind, iar tu vei avea o plăcere vizuală memorabilă. Nu lipsesc de aici nici piscina cu aromaterapie, sauna umedă, hamam-ul sau o piscină exterioară.

  Elysium – o zonă mai opulentă, mult mai scumpă ca cele de mai sus, destinată adulților. Ai saune tematice (Hollywood, Alhambra, Amazon, Bavaria, Himalaya), cu un design lucrat minuțios, un restaurant á la carte, zone de relaxare și masaj. Dai un ban, dar răsfățul îți este promis.

  În general, Therme este un loc foarte aglomerat, dar acum, în pandemie, complexul este deschis cu o capacitate de 70%. Ideal ar fi să te bucuri de avantajele sale într-o zi de luni până vineri; cu toate astea, site-ul îți arată în timp real și gradul de aglomerație din fiecare zonă în parte.

  Program și prețuri:

  Fiecare zonă are programul ei, însă toate se deschid de la 9:30 în timpul săptămânii și de la 8:00 în weekend. Toate detaliile despre asta le poți afla aici. Prețurile diferă în funcție de ce alegi.

  Indicat este să-ți iei biletul online. Odată ajuns la Therme, vei primi o brățară cu ajutorul căreia vei plăti tot ceea ce consumi la fața locului, astfel încât să nu umbli cu carduri sau bani cash la tine. La final, ești invitat să plătești, la casele speciale de marcat.

  3. Playa 9

  În Bucureștii Noi, la numărul 247, ai 8000 de metri pătrați de spațiu verde care te așteaptă să te relaxezi într-o zi caldă de vară. Playa 9 te invită la aer curat și-ți oferă două piscine (dintre care una este exclusiv pentru copii), două baruri, bucătărie, cât și 400 de șezlonguri.

  Poziționată pe malul lacului Străulești, piscina are atât locuri la soare, dacă vrei să te bronzezi, cât și la umbra copacilor, dacă vrei doar să te relaxezi.

  Piscina Playa 9 este amplasată pe malul lacului Străulești
  Piscina Playa 9 este amplasată pe malul lacului Străulești

  Partea cool este că au DJ la fața locului și playlist-uri ideale pentru o zi de plajă, dar organizează și multe party-uri la piscină, al căror program îl poți afla aici.

  Poți ajunge la piscină cu metroul (este la două minute de mers pe jos de stația Străulești) sau cu mașina, deoarece ai locuri de parcare gratuite.

  Program:

  Luni: 12:00-21:00
  Marți-Duminică: 09:00-21:00

  Prețuri:

  Luni-Vineri: 40 lei adult (+14 ani)/ 20 lei (7-14 ani)/ gratuit (0-7 ani)
  Sâmbătă-Duminică: 60 lei adult/ 20 lei (7-14 ani)/ gratuit (0-7 ani)

  4. Pescariu AQUA

  Dacă nu ai cum să ajungi la mare în viitorul apropiat, Pescariu AQUA poate fi o varianta bună pentru tine. Pe strada Glodeni, la numărul 3, vei descoperi acest loc elegant, unde muzica se ascultă în surdină, iar piscina mare este pregătită să te răcorească.

  Dacă vrei o piscină mai elegantă, atunci AQUA e petru tine
  Dacă vrei o piscină mai elegantă, atunci AQUA e petru tine

  Spațiul include și două jacuzzi-uri, un poolbar, un restaurant, dar și o piscină pentru cei mici, cât și un loc de joacă cu nisip pentru ei. Există și o zonă specială VIP, cu paturi de relaxare și pavilioane acoperite. Poate fi o variantă optimă pentru o zi cu fetele la piscină, când toate v-ați luat liber de la muncă.

  Accesul se face în limita locurilor disponibile, așa că nu vei găsi niciodată acest loc extra aglomerat, iar atmosfera este mereu chill și pe voie bună.

  Program:

  Luni-Duminică: 08:00-20:00

  Prețuri (prosopul de baie este inclus):

  Luni-Vineri: 60 lei de copil/110 lei de adult
  Sâmbătă-Duminică: 100 lei de copil/180 lei de adult
  După ora 17:00, tarifele se schimbă: 45 lei de copil/80 lei de adult
  Mai multe detalii aici.

  5. Aqua del Mar

  La 10 kilometri de București, în Săftica, te așteaptă o piscină modernă și spațioasă care te invită să evadezi din cotidian și să petreci aici „o după-amiază cât o vacanță întreagă.”

  Aqua del Mar este departe de betoanele orașului, într-o zonă verde, și include trei cercuri cu facilități diferite (relaxare, joacă și înot), precum și un bar.

  Aqua del Mar este la 10 kilometri de București, într-un spațiu plin de verdeață
  Aqua del Mar este la 10 kilometri de București, într-un spațiu plin de verdeață

  Face parte din Săftica Resort și îți oferă chiar și posibilitatea de cazare la prânz, timp de două-trei ore, sau seara. Printre avantajele locației, proprietarii menționeză și: atmosfera intimă, muzica bună, mâncarea excelentă, cât și Wi-Fi-ul gratuit.

  Program:

  Luni-Vineri: 10:00-19:00
  Sâmbătă-Duminică: 10:00-18:00

  Prețuri:

  Luni-vineri: 50 lei de adult/ 40 lei de copil
  Sâmbătă-Duminica: 60 lei de adult/ 50 lei de copil

  Mai multe detalii aici.

  Aceste piscine au fost selectate în mod independent de către redacția Lovedeco, iar prețurile afișate sunt cele valabile la momentul redactării articolului.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 piscine din București unde să te simți ca în vacanță