Curte

14 modele de piscine de curte care te vor inspira să-ți construiești și tu una

  Închipuie-ți o apă cristalină, răcoroasă, în care să te scalzi sub razele bronzante ale soarelui – nu vorbim de o vacanță în vreo destinație tropicală, te poți bucura de plajă chiar la tine în grădină. Iată câteva modele de piscine de curte care pot face din fantezia asta o realitate.

  Dacă te numeri printre norocoșii cu o bucată de teren generoasă în grădină, avem câteva idei de piscine de curte care să te ajute să o folosești la maximum. Mai mari, mai mici, cu mozaic colorat sau alb, cu forme care mai de care mai interesante, cu sau fără jacuzzi ori fântâni fancy, modelele de mai jos te vor inspira să-ți creezi oaza perfectă de înot la tine acasă.

  Piscine de curte pentru grădini mici

  Ca să-ți construiești o piscină nu trebuie neapărat să ai sute de metri pătrați de teren disponibil. Pentru o baie revigorantă e suficient un petic cât de mic, ca în modelele de mai jos.

  a

  Termenul de „spool” definește, de fapt, un nou trend în materie de piscine de curte. E vorba de acele piscine care nu sunt nici cât un jacuzzi de la spa de mici, nici cât o piscină în toată regula. Combinația de spa și pool a format cuvântul „spool”, iar modelul din imagine cu formă neregulată și fântână îl ilustrează perfect.

  b

  Dacă ai suficient spațiu pentru o piscină pe pământ standard, atunci ai suficient spațiu și pentru piscina ovală din imagine. Alătură-i o terasă cu puțină umbră și ai creat setup-ul perfect pentru o sesiune de răcorire în zilele caniculare.

  c

  Piscina în formă de semilună e o variantă potrivită nu doar pentru spații mici, ci și pentru un teren cu formă sau limite dificile, care nu-ți permite o piscină dreptunghiulară, de exemplu.

  d

  Pentru un aer tropical, alege un mozaic în nuanțe închise sau chiar piatră naturală pentru piscina ta. Iar pentru partea de vegetație, apelează cu încredere la serviciile unui peisagist – va ști cel mai bine ce fel de copaci pot recrea look-ul și să și supraviețuiască în timp.

  e

  Un finisaj alb sau crem deschis poate crea senzația de plajă. Iar un alt lucru care contribuie la ea este intrarea treptată în apă, pe care o poți recrea chiar și într-o piscină mică.

  f

  Tot pentru grădini cu un teren dificil de gestionat se potrivește și această piscină lungă și îngustă. E perfectă să dai „ture” de înot dintr-un capăt în altul, ca la bazin.

  Piscine opulente sau cu design deosebit

  g

  Pentru da aspectul de iaz unei piscine de curte, e suficient să adaugi elemente care se găsesc în mod natural în natură: pietre și foooarte multă vegetație.

  h

  Dacă ai copii în familie, cu siguranță toboganul din piatră va fi atracția piscinei. Și nu este doar un spațiu de joacă, ci și un element decorativ deosebit.

  i

  Un alt element interesant pe care îl poți aduce unei piscine de curte este un pod. În piscina din imagine el este fixat la capete cu scări din piatră, pentru un look cât mai natural. Iar dacă bugetul îți permite, adaugă și un jacuzzi pentru extra relaxare.

  j

  Un loc de stat jos în jurul focului de tabără face din orice petrecere la piscină un succes garantat.

  k

  Că tot vorbeam de petrecere, s-ar integra de minune și un bar cu scaune fixate în podeaua piscinei.

  l

  Creează un loc de stat la soare chiar în mijlocul piscinii, sub forma unei insule. Îl poți conecta cu un pod, ca în imagine, ori poți chiar să-i construiești intrare direct din piscină, cu scări.

  m

  Ce poate fi mai extravagant decât o pictură murală colorată pe fundul piscinei?

  n

  Poți merge cu un pas mai departe și să creezi un design din mozaic, pe care să îl extinzi și pe suprafața terasei, ca în imaginea de mai sus.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  14 modele de piscine de curte care te vor inspira să-ți construiești și tu u...