PROIECTE DE AMENAJARE

Suflu scandinav, culori pastelate și o cadă freestanding, elementele care au întregit amenajarea unei case din Balotești

publicat pe 29 nov. 2022

  Culorile pastelate și stilul scandinav sunt elementele care definesc cel mai bine amenajarea unei case din Balotești. Arhitectul Cristian Pătrașcu a lucrat la acest proiect și a respectat întocmai cerințele beneficiarilor. Ba mai mult a reușit să integreze într-una dintre băi și o cadă freestanding. Aceasta este povestea amenajării casei din Balotești.

  Cristian Pătrașcu și echipa lui de la studioul de design și arhitectură care îi poartă numele au adus un suflu scandinav, combinat cu texturi lemnoase și culori pastelate, în amenajarea unei case din Balotești. Casa din Balotești se integrează întocmai viziunii arhitectului. Are o suprafață de 80 metri pătrați, doar pe parter, și aparține unui cuplu care și-a dorit să treacă de la apartament la casă din nevoia de mai mult spațiu.

  Casa din Balotești are trei camere, inițial fiind gândită cu două dormitoare. Cristian a schimbat compartimentarea, iar una dintre camere a devenit birou, în timp ce cealaltă a fost transformată în dormitor matrimonial.

  Amenajare casă Balotești: culori calde și cadă freestanding

  În momentul în care s-a demarat proiectul, casa din Balotești era la roșu. Amenajarea propriu-zisă a început după ce a fost adusă la alb și a durat aproximativ șase luni. Din ianuarie 2022 până în iunie, moment în care proprietarii s-au și mutat. Pentru beneficiari, în amenajarea interioară a casei din Balotești a contat integrarea pasiunii lor pentru culorile calde, pastelate. „Practic niciun perete nu este alb complet, ci are o ușoară tentă de gri-albăstrui”, subliniază Cristian.

  Cu acest mic brief în minte, Cristian Pătrașcu a dus amenajarea interioară a casei către una de tip cozy, în stil scandinav, cu multe texturi lemnoase și, evident, culori pastelate. Se mai remarcă nuanțe de verde pal, o altă dorință de-ale beneficiarilor. O altă cerință a cuplului a fost integrarea unei căzi freestanding în baia matrimonială, lucru care s-a dovedit a fi și cea mai mare provocare a proiectului, ține Cristian să precizeze.

  Bucătăria comunică și se leagă foarte bine în amenajare cu livingul. Pentru a oferi acest efect, Cristian a realizat o legătură cromatică între cele două spații. „Totodată, parchetul în stil chevron alături de frezajele corpurilor de mobilier aduc o notă bogată tetxurilor utilizate în proiect”, menționează Cristian.

  În baia cu cada freestanding, Cristian a dat spațiului un caracter spectaculos prin culorile utilizate și prin gresia de tip terrazzo. „În timp ce baia cu duș readuce în atenție texturile lemnoase regăsite și în zona de zi”, arată el.

  Dormitorul matrimonial redă sentimentul de calm, în principal datorită culorilor calde, pastelate folosite în amenajare.

  Bugetul total al amenajării casei din Balotești a ajuns la 25.000 de euro. Bucătăria casei a fost cel mai costisitor spațiu, mobila, aparatura electrocasnică și celelalte obiecte de decor folosite aici însumând aproximativ 6.000 de euro.

  Pentru acest proiect, în amenajare, Cristian Pătrașcu a folosit produse de la Delta Studio, Ioooi, The Home și Mobexpert.

   

   

  Tips&Tricks pentru amenajare de la Cristian Pătrașcu:

  • Nu placa toți pereții din baie cu faianță. Folosește vopsea și tapet rezistente la apă;
  • Diferențiază cele două băi și personalizează-le cât mai mult cu putință;
  • Dacă ai o bucătărie deschisă cu living, atunci folosește electrocasnice încastrate, în special frigider încastrat;
  • Nu îți fie teamă să folosești culori în amenajare;
  • Parchetul de tip chevron sau heringbone dă foarte multă personalitate locuinței.

  Credit foto: Iulian Iacob

  Povestea acestei amenajări ne-a fost trimisă de Cristian Pătrașcu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți vă răspunde cât de curând. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Suflu scandinav, culori pastelate și o cadă freestanding, elementele care au �...