Balcon

Shop the look: 7 idei de amenajare a balconului și piesele de care ai nevoie să le recreezi

  Ai văzut o idee de amenajare de balcon pe Pinterest, ți-a plăcut, următorul pas e să o pui în aplicare la tine acasă. Așa că am selectat pentru tine câteva piese de mobilier de balcon similare cu cele folosite în amenajările de mai jos.

  Fie el cât de mic, un balcon este un spațiu care merită valorificat. Poți face din el o zonă de relaxare, o zonă de lucru, o zonă de luat masa sau, pur și simplu, un loc de băut cafeaua la soare în zilele în care ai nevoie de puțină vitamina D. În funcție de ce rol îți dorești să aibă, în funcție de buget și de spațiul pe care îl ai la dispoziție, iată câteva idei de amenajare de balcon culese de pe Pinterest.

  Ca să îți fie și mai simplu să îți faci un plan și să te mobilizezi, am căutat noi și piesele de mobilier de balcon de care ai avea nevoie ca să pui în aplicare oricare dintre ideile de mai jos.

  1. Mobilier cu depozitare și loc de stat jos într-un balcon închis

  a

  Dacă ai balconul închis cu termopan, poți amenaja în el o zonă de citit și una de băut cafeaua dimineața, fără să sacrifici complet spațiile de depozitare. Ai nevoie de bancă cu sertare sau rafturi, multe perne, o masă de cafea și un fotoliu pe placul tău.

  Ideea din imagine este ușor de adaptat, rămâne să alegi tu modelele pernelor sau culoarea fotoliului și a covorului de pe jos.

  2. Balcon închis cu spațiu de lucru și de luat masa

  b

  Chiar și un balcon lung și îngust poate fi amenajat multifuncțional. Un spațiu de luat masa poate dubla și ca birou, dacă nu accesorizezi prea mult blatul.

  Poți pune în aplicare ideea din imagine la tine acasă și fără să fie nevoie să faci mobilier de balcon la comandă, folosind piesele selectate din galerie.

  3. Balcon deschis boho chic cu bancă și plante suspendate

  c

  Poți da un look mai cozy unui balcon deschis dacă acoperi podeaua cu plăci pentru terasă, ca în amenajarea de pe Pinterest. Ca să obții acel efect boho, mizează pe mobilier de lemn natur și accesorizează cu perne albe și un covor de iută.

  Spre deosebire de scaunele sau fotoliile de exterior, un mobilier de balcon de tip bancă oferă spațiu de depozitare ascuns, unde poți ține încălțămintea pe care nu o porți în sezonul respectiv, unelte sau orice alte obiecte au nevoie de depozitare. Pernele asigură confortul, însă trebuie să ții minte să le bagi în casă în caz de precipitații.

  4. Balcon deschis mic, perfect pentru tolănit la soare

  d

  O altă variantă de amenajare pentru un balcon deschis, însă cu spațiu restrâns, este să-l transformi în loc de tolănit la soare.

  Și ce mobilier de balcon mai bun pentru asta decât un șezlong? Am selectat, în galerie, variante cu o lățime de 65 centimetri, ca să încapă într-un loc îngust, lângă o masă de laptop pe care să îți odihnești frappe-ul în zilele călduroase.

  5. Balcon ca o terasă la malul mării

  e

  Iată o idee de amenajare pentru balcon care nu necesită prea multe obiecte de mobilier, ci mizează mai mult pe accesorii. Cu un paravan din bambus, un covor din iută și câteva ghirlande luminoase, faci o atmosferă care îți aduce aminte de terasele de la plajă. Nu uita de pălăria de paie, sigur ai una uitată pe undeva.

  Iar la capitolul piese de mobilier de balcon, ai nevoie doar de o masă și două scaune pliabile, pe care le poți depozita oriunde atunci când vrei să folosești altfel spațiul.

  6. Balcon cu scaune și hamac, numai bun pentru socializat cu prietenii

  f

  Dacă ai un balcon mai generos pe care încap mai multe scaune de balcon sau alte locuri de stat jos, atunci poți să-l transformi în locul ideal de socializat cu prietenii.

  Poți să instalezi chiar și un hamac, dacă balconul tău este închis în lateral cu pereți și nu cu ferestre.

  7. Balcon deschis mic amenajat minimalist

  g

  Pentru un balcon mic, o amenajare în stil minimalist este ideală, pentru că astfel nu încarci spațiul deja restrâns cu fel de fel decorațiuni și obiecte de care nu ai neapărat nevoie.

  Tot ce îți trebuie este un scaun din metal, câteva perne – ca să-l faci confortabil – și o măsuță de cafea.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shop the look: 7 idei de amenajare a balconului și piesele de care ai nevoie s�...